SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Siyah Kefenle Gömün'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Şeyho Karakoç, 12 Eylül darbesini 30 yıldan beri siyah elbise giyerek protesto ediyor. Karakoç, darbe sistemi değişmediği takdirde öldüğünde ise siyah kefenle toprağa verilmesini vasiyet ediyor.

Darende'nin Ağılbaşı kasabasında 12 Eylül 1980 darbesi esnasında gözaltına alınan 67 yaşındaki Şeyho Karakoç, darbeyi 30 yıldan beri bireysel olarak siyah elbise giyerek protesto ediyor.

Kasabasında çiftçilik yaptıktan sonra Malatya Huzurevi'nde kalmaya başlayan Şeyho Karakoç, "Ben darbelerin zihniyetini protesto ediyorum. Ben diyorum ki, 'Bu zihniyet kalkmazsa, ölürsem, kefenim de siyah olsun. Bu zihniyet kalkmadıktan sonra kefenim de siyah olsun. Ben aklımca böyle yorumluyorum. Ben 12 Eylül'den bu yana 30 yıldır siyah renkli elbiseden başka elbise giymedim. Ben görüş olarak sol görüşlüyüm, ama bir insanım. 12 Eylül'de bizim köyde yaşlıları götürdüler, kadınları götürdüler, çocukları götürdüler, ezdiler. Bazı köylere ise hiç dokunmadılar. Taraf gibi bir şey oydu. Dünyada taraflı olmak kötü bir şeydir. Bende bir ayrımcılık yapıyorsam, bende kötü bir insanım" dedi.

"DARBE SİSTEMİ KALKMADAN SİYAHLARIMI ÇIKARTMAM"
Darbe protestocusu Şeyho Karakoç, "Siyah elbiseyi ilk 43 gün gözaltında kaldıktan sonra, giymeye başladım. Yas için, protesto için giydim. Bu zihniyet kalkmadığı sürece siyah giymeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Referandumda kullanacağı oyun rengini söylemeyen Karakoç, "Herkesin oyu gizlidir. Oy söylenmez. Ben onu dile getirmem. Nasıl oy kullanacağımı, ancak benim iradem bilir" dedi.

"CHP SOLCU OLAMAZ, SOLCULUK UCUZ BİR ŞEY DEĞİL"
Ancak darbe sistemi değiştiği takdirde, darbecilerin yargılanması durumunda siyah renkli elbiselerini değiştirebileceğini söyleyen Karakoç, "Kenan Evren karşımda olsa, bana 'bu elbiseyi niye giyiyorsun' dese, ona, 'Bu elbiseyi sen bana giydirdin' derim" ifadesini kaydetti.

Günümüzdeki siyasetçileri beğenmediğini belirten Karakoç, "CHP'nin çıkıp 'Ergenekonun avukatıyım' demesi, çok abes bir şey. Ben ona hiç hayatta katılmıyorum. CHP solu temsil edemiyor. CHP solcu olamaz. Solcu değil, sosyal demokrat olamaz. Solculuk ucuz bir şey değil, böyle basit değildir. İnsanın fikirleri hiç basit değildir" ifadelerini kaydetti.

"VASİYETİMDİR, KEFENİM SİYAH OLSUN"
Son dönemde yapılan eylemleri samimiyetsiz gördüğünü belirten Şeyho Karakoç, "Mesela bir Cumhuriyet Mitingi yapıldı. Yav zaten Cumhuriyetimiz Cumhuriyettir. Bu nasıl miting. Ben bunların çoğunu samimi görmüyorum" dedi.
30 yıllık darbe protestocusu Şeyho Karakoç, "Vasiyetim, kefenim dahi siyah olacaktır. O zihniyet yargılanacak" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız