SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siyaset Akademisi Dersleri...

A- A+ PAYLAŞ
AKP  Malatya Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin 4.'sü "Etkili İletişim ve Beden Dili" dersiyle başladı. 
 
İl Özel İdaresi toplantı salonunda verilen eğitime AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, AKP Malatya il yönetimi, partililer ve vatandaşlar katıldı. Eğitim öncesinde bir konuşma yapan İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Siyasetin niteliğinin artırılması ve ülkemizin sosyal sermayesinden en üst seviyede yararlanılması AK Parti'nin temel araçları arasındadır. AK Parti ülke içerisinde siyasal bilinci ve siyasal katılımı, siyasal sorunlara duyarlılığı artırmak, AK Parti ve Türkiye için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamak; yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyan gençlerimizin ve kadınlarımızın siyasal donanım ve birikimlerini yükseltmek, mevcut potansiyellerini artırmak, siyasetçilerin bilgi birikimlerini de, kişisel iletişimlerini, niteliklerini geliştirmek siyaset akademisinin temel araçları arasındadır. Siyaset akademisi, gerek seminer başlıkları altında sunum yapacak isimlerle gerekse akademiye katılmak isteyenlerde hiçbir şekilde siyasal görüş ve partililik esası gözetmemektedir. Geçmiş eğitimlerimizde her fikirden ve siyasal görüşten vatandaşlarımız siyaset akademisinde özgür iradeleriyle eğitim alabildikleri gibi bundan sonraki süreçte de alabilmektedirler" dedi. 
 
Siyaset akademisinin önemine de değinen Tüfenkçi, "Siyaset, gelişen ve değişen dünyamızda, geçmiş tecrübelerle daha büyük bir bilgi ve bilinç gerektirmektedir. Bu nedenle siyaseti hem alaylı hem de mektepli kılabilmek daha büyük bir önem arz etmektedir. Siyaset akademisi bugüne kadar Türkiye siyasetinde büyük ve emsalsiz bir başarının ismi olmuş ve bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılık içerisinde olacaktır" diye konuştu. 
 
Tüfenkçi'nin konuşmasının ardından İletişim Uzmanı Yasemin Tecimer, "Etkili İletişim ve Beden Dili" konulu ilk dersi verdi. 
 
Tecimer, ilk derste şunları aktardı: "İletişim dediğimiz şey, sadece sözlü iletişim değildir. Sözsüz iletişimde vardır. Aslında sizlerle sözlü iletişime geçmeden önce bedensel iletişime başlamıştık. Vücut dili konuşmaya başlamıştı. Şu salona geldiğimizde aslında iletişim başlamıştır. Malatya'ya Elazığ üzerinden uçakla geldim. Hemen yanı başımda da Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı'nın eşi hanımefendi oturuyordu. Sohbet ederken de, eski emniyet müdürünün gittiğini ve halkın çok üzüldüğünü söyledi. İşte iletişim budur. Eğer görev yaptığınız yerde görevden gittikten sonra oranın halkı çok üzülüyorsa, güzel bir şeyler bırakmışsınızdır. Çok iyi bir amir olabilirsiniz, çok iyi görevinizi yapabilirsiniz. Ama halkla kuracağınız iletişim, geride bıraktığınız en güzel şeydir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız