SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Siyaset Beni Bağlamaz!'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar (üstteki fotoğrafta soldaki), Kentsel Dönüşüm Projesindeki konutların gerektiğinde yasal olarak yüzde 45 daha ucuza satılabileceğini açıkladı. TOKİ başkanı Bayraktar, yoksullar için düşünülen 45 metrekarelik evlerin projesinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın değişiklik yaptırdığını kaydetti. Bu arada TOKİ Başkanı, basına açıklama yapılacağı da belirtilen Polisevi'ndeki yemekli toplantıya gelmedi.

VALİLİK ZİYARETİ..
Malatya Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Vekili Erdinç Filiz'le de görüşen Bayraktar, burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Malatya'da başlatacakları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde belirlenen fiyat konusunda tartışmaların yaşandığını belirterek, "Buradaki eski evlerin fiyatlarını düşük olduğu, bizim onlara satacağımız evlerin fiyatının yüksek olduğu noktasında ciddi bir karşı gelme oldu. Biz değer tespiti yapan komisyonu kapattık. Yeni bir komisyon kuracağız. Yeni komisyona halktan da arkadaşları almak suretiyle kendi reel değeri neyse vatandaşlarımızı mağdur etmeden karşılıklı anlayış çerçevesinde burayı çözmeye çalışacağız. Parseli büyük olanlar isterlerse parselini TOKİ'ye vermeyerek kendiside kullanabilir, müteahhide de verebilir. Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Tapusu olmayanlarda mağdur edilmeden ev sahibi olabilecektir" şeklinde konuştu.

Bayraktar şunları söyledi:

"Bir çok şehirlerde Kentsel Dönüşüm Projelerini yapıyoruz. Kentsel Dönüşüm işi, dünyanın en zor işidir. Bu bölgeler kentin çöküntü alanlarıdır. Buralara da biz çocuklarımızı daha sağlıklı, daha sıhhatli, daha eğitimli, daha iyi düşünen, devletine daha şefkatle bakan bir boyuta kazandırabilmemiz için mutlaka gece kondu bölgelerinden, kaçak yapılarda, parkı olmayan, bahçesi olmayan, yakınında okul, sağlık tesisi olmayan ortamlardan kurtarmamız lazım. Bu bir vatan borcudur. Bu bir vatandaşlık borcudur. Bu işe el birliği ile sarılmamız lazım. Bu işi kesinlikle, bizim hem hakkımız değil, hemde haddimiz değil, siyasi konjektör de bu işe bakmak. Biz bu işe devlet terbiyesi içerisinde, hizmet anlayışı içerisinde bakarız."

Bayraktar, Kentsel Dönüşüm Projesi uygulamasında gerektiğinde konutların yüzde 45 oranında daha ucuza satılabileceğini belirterek, yasanın konutların maliyetin altında satılabileceğine imkan verdiğini kaydetti.

Bayraktar, AKP Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır'ın bir seçim çalışması esnasında telefondan yaptığı açıklamalardan dolayı çıkan tartışmalardan dolayı üzüntülü olduğunu belirterek, "Bana kim telefon açarsa, bu söylediklerimi söylerim. Bir kişi siyaset yapıp, devletin bir kuruluşu ile konuşuyorsa, bu beni bağlamaz. Ben o esnada orada seçim çalışması olduğunu nerden bileyim. Ben falcı değilim. Telefon görüntülü değil ki. Hatta Ahmet Çakır'ı da tanımam" dedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yoksul vatandaşlar için yaptırılacak olan 45-50 metrekarelik evler içinde çalışmaların sürdüğünü anlatarak, "45 metrekarelik evlerin projelerini yaptık. İhalelerini de yaptık. Ancak daha sonra başbakanımız dediki, 'Bunlar yaşlı insanlar, kimsesiz insanlar olacak. Çok katlı yapmayın. Bunların altlarında sosyal donatılar olsun' Onun için projede revize ettik. Onun için 1 ay daha gecikecek. Ama 17 bin konutluk bir paketimiz var. Bunların ihale sürece devam ediyor" diye konuştu.

İLAN EDİLEN TOPLANTIYA GELMEDİ..
Bu arada Malatya’da seçim dönemi tartışma konularının başında gelen Beydağı bölgesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak kente gelen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Cuma akşamı Polisevi’nde düzenleneceği belirtilen basın toplantısına ve yemeğe gelmedi.

Gazeteci Yaşar Karaaslan'ın haberine göre; TOKİ Başkanı Bayraktar’ın, Cuma akşamı saat 19.00’da Polisevi’nde basın toplantısı yapılacağı duyurulmasına karşın, buraya giden basın mensupları AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca’nın yanı sıra, projenin uygulanacağı Beydağı bölgesindeki mahallelerin muhtarları ve kurulan derneklerin yöneticileriyle karşılaştılar.

AKP Milletvekili Çalık, Bayraktar’ın katılmaması ile ilgili sorular üzerine, başkanın Valilik ziyaretinde açıklamalar yapıp basın mensuplarının sorularını yanıtladığını bildirdi ve “Onun için bu toplantıya katılmasına gerek kalmadı. Valilik ziyaretinde yaptığı açıklamaları onun adına ben sizlere aktaracağım” dedi.

Bu açıklama üzerine bazı basın mensupları tepki gösterirken,TOKİ başkanının toplantıya katılmamasını bazı muhtarlar ve dernek başkanları da eleştirdiler.

Milletvekili Çalık, TOKİ tarafından uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi protokolunun bazı maddelerinin rehabilite edileceği yönündeki açıklamalar yaparken, basın mensupları AKP adayı Ahmet Çakır’ın konuya ilişkin bir açıklamasına atıfta bulunarak “Okuduğunuz açıklama, bir belediye başkan adayının açıklaması ile birebir örtüşüyor. Diğer başkan adaylarına haksızlık olmuyor mu?” sorusunu yönelttiler. Çalık , “Bu açıklamalar, TOKİ başkanının geçen gelişinde söylediği sözlerdir.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız