SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siyaset Bu, Söyler!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:18
Siyaset Bu, Söyler!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı ve AKP’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, beraberlerinde AKP İl Teşkilat yöneticileriyle birlikte istişarelerde bulunmak amacıyla çeşitli oda, vakıf ve dernekleri ziyaret etti. Ziyaretlerin bir bölümüne AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da katıldı. AKP'de siyaset yapmadan önce İmam Hatip'le ilişkisi, işyeri komşusu olmaktan öteye geçmeyen Çalık, TİMAV'ı ziyaretinde, "Allah’a hamdolsun bugün imam-hatip lisesi mezunu bir başbakanımız var. Ve tüm Türkiye’de de bu konuda çok gelişmiş ve her alanda kendini yetiştirmiş insanlarımız Türkiye’nin yönetimine, Malatya’nın yönetimine talip olmuş vaziyetteler." dedi.

İlk olarak TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanlığı’nı ziyaret eden heyet, burada Şube Başkanı Fevzi Çiçek ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlandı. Burada açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’nın gelişmesi, kalkınması adına reform niteliğinde yerel yönetim yasası çıktığını anımsatarak, şöyle konuştu:

“Büyükşehirlerle ilgili çok önemli bir yasa bu ve önemli değişiklikler yapıldı. Yerinden yönetim, kaynakların daha sağlıklı kullanılması adına önemli düzenlemeler yapıldı. Daha önce kırsala İl Özel İdaresi aracılığıyla hizmetler götürülüyordu. Özel idare gerçekten son dönemlerde köylerimizin altyapısı ile ilgili güzel hizmetler yaptı. Ama netice itibariyle Türkiye’nin gelmiş olduğu noktaya baktığınız zaman gerçekten yetersiz kalıyordu. Neticede iyi bir düzenleme yapıldığı kanaatindeyim. Tabi bu süreçte Büyükşehir Yasasının getirmiş olduğu çok büyük avantajlar var. Merkezde olduğu kadar ilçe, belde ve köylerimizin tamamının altyapısından, imarından, üst yapısından Büyükşehir sorumlu hale geldi. Bu Malatya’nın daha sağlıklı gelişmesi, daha planlı büyümesi adına önemli bir düzenleme. Bunun için Büyükşehir Yasasının çıkmasıyla beraber bütün ilçe ve beldelerimizi ziyaret ettik. Büyükşehirin getirmiş olduğu düzenlemelerle ilgili bilgilendirmeler yaptık. Malatya’nın bütünü güçlü bir idari yapıyla, teknik kadrosuyla inşallah çok daha sağlıklı büyüyecek ve bundan sonraki süreçte Malatya; gelişmesi, kalkınması, şehircilik adına önemli bir fırsatı elde etmiş oldu. Büyükşehir, Malatya için bir fırsat. Bu süreçte de tüm STK’larımızdan gelecek önerilere her zaman önem verdiğimizi, buna açık olduğumuzu da özellikle ifade etmek istiyorum.”

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise “Bilindiği gibi önümüzde bir yerel seçim var. AK Parti olarak seçim kampanyasını henüz başlatmadık ama Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız belli olduktan sonra özellikle STK’ları, meslek odalarını, kanaat önderlerini ziyaret edip, onların fikirlerini alıp yeni dönemde büyükşehire yakışır hizmetleri üretebilmemiz ve bu hizmetleri toplumun geneline yayabilmemiz için istişareler yapıyoruz. Bu şekilde, önümüzdeki dönemle ilgili aldığımız öngörüleri değerlendirebilme adına Başkanımızla birlikte ziyaretlerde bulunuyoruz” dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bilgi, görüş alışverişi yapma konusunda bizleri de ziyaret ettiğiniz için şahsım, yönetimim ve meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Biraz daha çalışma alanı genişledi. Kentte herkesimi; gerek kent toplumunu gerek kırsal toplumun tamamının yaşam alanlarının planlanması ve buralara hizmet götürülmesi gibi yeni bir misyon yüklendi. Bu anlamda geçmişte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de şehrimiz adına kırsal alandan kent merkezine kadar her türlü yerde Ziraat Mühendislerine düşen görevde; gerek görev alanımız gerek meslek odası olmamız gerekse STK olmamız nedeniyle bize düşen her türlü konuda taşın altına elimizi koyacağımızı belirtiyoruz. Bize düşen her türlü vazifede hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Çakır ve beraberindeki heyet daha sonra Çelikhanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan dernek başkanı Abdurrahman Gündoğar, “Belediye Başkanımız, hizmet açısından Malatya’nın altını üstüne getirdi, çok büyük hizmetlerde bulundu. Malatya’nın güzelleşmesi, görünümünün değişmesi açısından büyük çalışmalar yaptı. Yeniden seçildiği zaman daha büyük, daha güzel hizmetlerde bulunacağından hiç şüphemiz yoktur” dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yaptığı hizmetlerle bütün hemşerilerimizin gönlüne girdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Başkanımız İnşallah önümüzdeki dönem de Büyükşehir yasasıyla beraber gelişen ve güçlenen bir belediyeyle beraber bir çok hizmetin altına inşallah imzasını atacak. Tabi fiziki hizmetlerin yanı sıra insanların gönlüne de girebilmek, gönlünü de kazanabilmek önemli. Malatya’nın sosyal dokusuna uygun bir politika izleyebilmek, birlik beraberliği sağlayabilmek önemli. Çünkü önümüzdeki dönemde, şimdiden başladı, her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Çünkü bizler birbirimize sahip çıkmazsak, birbirimize inanmaz-güvenmezsek zaten ne yaparsan yap boş. O anlamda önümüzdeki dönemde gerek büyükşehir belediye başkanımız gerek belirlenecek Battalgazi, Yeşilyurt ve diğer ilçe belediye başkanlarımızla beraber Malatya’nın tamamını kucaklayan, hizmetleri götürme anlamında hiçbir ayrıcalık yapmayan, insana dokunan, sofralarında oturan, çay ocaklarında oturan belediye başkanlarımızla beraber, ekiplerinin, teşkilatımızın halktan aldıkları bilgileri aktararak bu hizmetlerin daha kaliteli olarak gitmesine vesile olacaklar inşallah. Çelikhanlı hemşerilerimiz her zaman haktan, doğrudan yana oldu. Ve ülkenin birliğinden beraberliğinden bütünlüğünden yana oldu. Hiçbir zaman Türkiye’nin menfaatine ters düşen insanlarla beraber yol yürümedi. Dolayısıyla Çelikhanlı hemşerilerimizin Malatya’ya çok şeyler kattıklarına inanıyorum. Zaten Malatya kültürüyle de yoğrulmuş ve sahiplenmiş insanlar. Malatya’ya çok şeyler kazandıran arkadaşlarımız. “

Başkan Ahmet Çakır, “Öncelikle şehircilik anlamında gelişmesi çok önemli. Çünkü şehrimiz geliştikçe mutlaka şehirde ekonomi gelişip büyüyecek. Yatırımcı şehre daha çok gelecek, sanayi büyüyecek, istihdam aratacak. İstihdamla birlikte yaşam kalitesi artacak. Biz bu bilinçle 5 yıl içerisinde önemli çalışmalar yaptık. Alt ve üst yapıya çok önemli yatırımlar yapıldı. Dolayısıyla şehrin imarına yönelik düzenlemeler olsun güçlü bir belediye yapısı oluşturma anlamında olsun fiziki yapılanmalar anlamında, modern şehircilik anlamında çok önemli çalışmalar yaptık. Neticede Malatya, artık Büyükşehir statüsünü kazandı. Gerçekten Büyükşehirle birlikte artık Malatya merkeze yapmış olduğu yatırımları bütün ilçelere yayabilecek” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Başkan Çakır ve beraberindeki heyet Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanlığ’nı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan oda başkanı Arif Kiras, “. Şu ana kadar yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan gerçek olarak; bugün burada bizleri ziyaret etmeniz münasebetiyle söylemiyoruz; memnunuz. Esnaf memnun, halk memnun. Sorunlarımıza her zaman çözüm arandığını gördük. Esnaf da bunun bilincinde” dedi.

İl Başkanı Bülent Tüfenkci, AKP’nin Malatya’ya en önemli projelerinden biri olan Büyükşehir statüsü olduğunu belirterek, “Büyükşehirle beraber elbette yeni ulaşım ağları ve yeni yollara diğer ilçe, mahalle, beldelerle olan ulaşıma ve oraların altyapısını, yol ağlarının düzenlenmesini de büyükşehir belediye başkanlığı yapacak. O hizmeti yürütecek ve tek elden yönetecek. Dolayısıyla daha düzenli ve özenli planlama yapılacak. Özellikle biliyorsunuz diğer şehirlere baktığımız zaman esasında Malatya’da çok da sıkışık trafik olmamasına rağmen bazı noktalarda günün belli saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Ama yine başkanımız zamanında başlanan kuşak yollarıyla beraber nispeten Malatya trafiğinin daha rahatlayacağını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Ahmet Çakır, konuşmasında şunları belirtti: “Ulaşımda 5 yıl içerisinde Malatya’da çok hizmetler yaptık. Belki Malatya, tarihinde en büyük otobüs filosunu bu dönemde aldı. Ulaşım bütünlüğü sağlaması açısından yakın ilçelerimizi, beldelerimizi ulaşım ağı içerisine aldık. Çünkü büyükşehir de bunu gerektiriyordu. Tabi büyükşehirle birlikte Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) kuruluyor. Ve burası büyük şehirin sınırları içerisindeki ulaşımın tamamını planlama yetkisine sahip oluyor. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Köylere kadar vatandaşımız daha sağlıklı bir ulaşıma kavuşacak.”

Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı (TİMAV) Malatya Şubesi de ziyaret eden heyet, burada vakıf yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın da katıldığı ziyarette konuşan Vakıf Şube Başkanı Mikail Çirkin, “Vakfımıza yaptığınız bu nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak, hayırlı hizmetlerinizde yardımcınız olsun. Bizler, siyasetin dışındayız ama halka ve Hakk’a hizmet etmek isteyen tüm siyasetçilerin yanındayız, duacılarıyız” dedi.

İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise çeşitli değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Türkiye, önemli virajlardan, dönemeçlerden geçiyor. Bugüne kadar AK Parti, kurulduğundan bu yana sürekli bir mücadele içerisinde geçti. Milletten aldığımız yetkiyi hiç kimseyle paylaşmadık, bölüşmedik de. Sürekli bize yön veren, istikamet çizen milletimizdi ve milletin değerleriydi. Bilindiği gibi milletin değerleriyle 28 Şubat sürecinde ciddi şekilde oynanmaya kalkışıldı. Milletin içerisinden çıkan AK Parti’nin özellikle milletten gelen talepleri dikkate alarak imam-hatiplerimizin, Kur’an Kurslarımızın önündeki engelleri bir bir kaldırdı, kaldırmaya da devam etti. Ve netice itibariyle imam-hatipli arkadaşlarımızın büyük sorunu olan kat sayı engelini bizler kaldırdık. İmam-hatiplerin yurt sathına yayılması noktasında gayretlerimiz, teşviklerimiz ve ön açıcı çalışmalarımız oldu; Allah’a hamdolsun. Bunu AK Parti sağladı. Milletimizden gelen talepler doğrultusunda, gerçekten Türkiye tarihinde önemli yer tutan düzenleme için Hükümetimiz çok büyük adım attı ve Kur’an, Arapça ve din derslerini okullarımızda seçmeli ders hale getirerek bu milletin değerleriyle barışık hale getirdi ve kendi değerlerini öğrenme noktasında adım attı. Yine ilahiyat mezunlarımıza kotalar, engeller vardı. Bu engellerin kaldırılması noktasında da başta Başbakanımız olmak üzere bütün hükümetimiz gayret gösterdi ve bugün bu okullarımız gözde okullar haline geldi, ihtiyaçlara cevap verir hale geldi. Ve daha da yapılması gereken çalışmaları hükümetimiz her zaman dikkate almıştır. Bütün bunları bu toplumun birliği beraberliği ve bu toplumun değerlerinin bu coğrafyada hayat bulması için yapıyoruz ve toplum kendisiyle barışık, devletiyle barışık olsun diye yapıyoruz. Ve biz bu barışıklığı dinamizme çevirerek bölgemizde, dünyada bu millet söz sahibi olsun diye yapıyoruz. Çünkü bu coğrafyada yaşayanların umudu da Türkiye. Geçmişte nasıl umut Türkiye’yse şimdi de Türkiye’dir. “

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da TİMAV’ın çok güzel bir hizmet yürüttüğünü gördüklerini kaydederek şöyle konuştu:

“Özellikle öğrencilerimizin biraz daha değerlerini bilen, tarihini, geçmişini bilen; ülkemizin geleceği adına kendine dert edinen gençlerimiz burada yetişiyorlar. Onlara sizlerin rehber olmanız, yol göstermeniz çok önemli. Bizler yerel yönetim olarak bu tür çalışmalara her zaman destek vermeye, katkı sunmaya çalışıyoruz. Çünkü şehrimiz her ne kadar modernleşse, gelişse de yatırımların en güzelinin insana yapılan hizmet olduğunu biliyoruz. Bunun için belki bizlerin yetişemediği bir çok alan STK’lar, dernekler, vakıflarımız yetişiyor. Bu anlamda da sizlerin yapmış olduğu özellikle belki yer konusunda sıkıntı çeken, gelir seviyesi düşük olan çocuklarımıza kapılarınızı açmanız, onları yetiştirmeniz, topluma kazandırmanız çok önemli. Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.

Büyükşehirle birlikte belediyemizin yapmış olduğu sosyal-kültürel aktiviteler katlanarak devam edecek ve bunu ilçe ve beldelerimize, köylerimize kadar ulaştıracağız. Temelde amacımız Malatya’nın adeta bir kültür şehrine dönüşmesi. Burada da en büyük katkıyı biz STK’lardan alacağız.”

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise konuşmasında şunlara yer verdi:

“Eğitim alanında çok önemli yollar kat ettik. Özellikle 444 dediğimiz 4+4+4’le birlikte Türkiye’de maalesef 28 Şubat sürecinde yaşamış olduğumuz eğitimin kesintiye uğradığı, özellikle imam-hatip liselerinin kapısına kilitlerin vurulduğu, öğrencilerimizin kapının önüne konulduğu, anne-babalarımızın ağladığı dönemlerden sonra artık bugün isteyenin istediği okula gittiği bir Türkiye var. Demokratikleşen ve demokratikleşme adına çok önemli adımlar atan bir Türkiye var. Bu Türkiye’deki değişimin mimarı ve mihmandarı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da bir imam-hatip lisesi mezunu. İmam-hatip lisesi mezunundan başbakan olur mu diye bakıyorlardı. Allah’a hamdolsun bugün imam-hatip lisesi mezunu bir başbakanımız var. Ve tüm Türkiye’de de bu konuda çok gelişmiş ve her alanda kendini yetiştirmiş insanlarımız Türkiye’nin yönetimine, Malatya’nın yönetimine talip olmuş vaziyetteler. Ve 11 yıldır da bu konuda görev almış arkadaşlarımız var. Özellikle TİMAV’a, hem sosyal sorumluluk projelerinde üstlerine düşeni yaptıkları için hem Kur’an-ı Kerim, Siyer dersleri ve gençlerimizin özellikle ahlaklı ve dava şuuruna sahip gençler yetişmesi konusunda verdikleri emekler için hassaten teşekkür ediyorum. Çok önemli bir misyon üstlendiklerini düşünüyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız