SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Siyaset Heveslisi' Memura Vali Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, bazı daire müdürü ve kamu görevlilerinin AKP'nin önceki hafta yapılan merkez ilçe kongresine katılmalarına ilişkin tepkilerin ardından Vali Halil İbrahim Daşöz'ün yayınladığı bir genelge ile, bu tür davranışların "tarafsızlık" ilkesi ile bağdaşmayacağı ve devlet memurunun imajını olumsuz etkileyeceğini belirterek, ilgilileri uyardığı bildirildi.

Vali Daşöz tarafından 21 Mart'ta yayınlandığı; Kamu kurum ve kuruluşlarına, Kaymakamlıklara, Belediye Başkanlıklarına iletildiği belirtilen genelgede şöyle deniyor:

"Devlet memurları, kamu hizmetlerinin en temel unsurlarıdır.

Devlet memurlarının ödev sorumlulukları başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 7 nci maddesinde düzenlenen "tarafsızlık" ilkesidir.

Bu ilke Devlet memurlarının herhangi bir siyasi parti, kişi ve zümrenin yararını ve zararını hedef tutan bir davranışta bulunmalarını engellemektedir.

Son günlerde yerel medya organlarında, bazı Devlet memurlarının siyasi parti kongre toplantılarına katıldığına dair haberler yer almıştır.

Bu tür davranışlar "tarafsızlık" ilkesi ile bağdaşmayacağı ve Devlet memurunun imajını olumsuz etkileyeceği açıktır.

Bu itibarla, başta birim amirleri olmak üzere tüm memurlarca konuya gerekli hassasiyetin gösterilerek, "tarafsızlık" ilkesi ile bağdaşmayacak ve Devlet memurunun imajını olumsuz etkileyecek bu tür davranışlardan kaçınmalarını önemle rica ederim.."

FOTOĞRAF: AKP'nin 19 Mart Pazar günkü merkez ilçe kongresinde bazı daire müdürleri ile kamu görevlilerinin de hazır bulunduğu saptanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız