SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siyaset Kulisleri

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili adaylığını düşünen ve Malatya'daki bazı CHP'li çevrelerle "Malatya'dan aday olması" yönünde birkaç aydır kulis yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, Ankara'da CHP yetkilileri ile görüşmeler yaptığı ve "görevden istifa kararını" bu görüşme sonuçlarına göre vereceği belirtiliyor. Alınan duyumlara göre; geçtiğimiz hafta sonunda kampuste bir grup CHP'li ile bazı dernek başkanları ve muhtarlarla "Malatya'dan adaylığına destek" konusunda toplantı yapan rektör, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la görüşmesinde Malatya'dan adaylık konusunda "Malatyalı olmaması" nedeniyle olumlu sinyal alamadı. Kulislerde "Malatya olmadığı" için İzmir ve Ankara adaylığının konuşulduğu ifade ediliyor. Rektör ve beraberinde giden bazı CHP'lilerin, Malatya'nın dışındaki bir yerden adaylığı da gündeme getirdikleri, genel başkan Deniz Baykal'la görüşmeye çalıştıkları öğrenildi. Bu görüşmelerde de "olumlu" sonuç alınamaması halinde rektörün istifa etmeyeceği, göreve devam edeceği belirtiliyor.

Öte yandan; AKP İl Başkanı İhsan Koca, CHP İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe ile DYP il başkanı Mehmet Özden'in adaylık için bugün başkanlık görevlerinden istifa edecekleri, Anavatan İl Başkanı Soner Gökçe'nin aday olmayacağı bildirildi.

DİĞER İSİMLER..
Bu arada AKP'de il başkan yardımcısı Huzeyfe Karaaslan ile yönetim kurulu üyesi Abdullah Polat'ın, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Diş Hekimi Cumali Demirel'in aday adaylığı için parti görevlerinden ve meclis üyeliğinden istifa ettikleri bildirildi.

MHP'nin eski milletvekili Namık Hakan Durhan da adaylığını açıklarken, Avukat Şahin Evin'in de MHP'den aday adayı olduğu haber alındı.

Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe'nin AKP aday adayı olmak üzere memuriyetten istifa ettiği belirtilirken, Avukat Necla Çitil Tufan'ın da Demokrat Parti'den aday adayı olduğu öğrenildi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Dairesi eski başkanı Hüseyin Karakuş'un da CHP'den Malatya aday adayı olmak üzere memuriyetten istifa ettiği haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız