SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Siyaset Yandaş Tayini Değildir..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nin sorunlarının çözümü için, iktidar partisine çağrıda bulundular.

İki milletvekilinin imzasını taşıyan ortak açıklamada şöyle denildi:

“İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi, Malatya ve Malatyalının gururu olmalıdır. İnönü Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerimiz hepimizin çocuklarıdır. Buradan mezun olacak öğrencilerimizin başarısı bir anne, baba ve her Malatyalı için gurur kaynağı olacaktır. Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi olan hastaların şifa bulması herkesin en temel dileğidir. Malatya üniversitesiyle, üniversite Malatya ile özdeşleşmiş ve özdeşleşmelidir. Böyle bir resim her Malatyalı için özlenen tablo olacaktır.

Siyaset ve siyasetçinin tek görevi hizmet üretmektir. Siyaseti kendisi için değil, halkı için yapmalıdır. İnönü Üniversitesi’nde okuyan 20 bin öğrenci ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde bir yılda tedavi gören 250 bin hastalar kimdir? Hepimizin çocuğu, annesi, babasıdır. Bu üniversitemiz, 30 yıl önce kurulmasına karşın ülkemizin kadro kanunu olmayan tek üniversitesidir.

2002 seçimlerinden hemen sonra, bu sorunu çözmek amacıyla CHP ve AKP’li 15 Malatya doğumlu milletvekili arkadaşımızla yasa teklifi verdik. Bu teklife Malatya’nın 6 milletvekili imza attı. Bu teklifin yasalaşması için çeşitli bakanlıklara 220 kez gidip, sonuçta 24.02.2005 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçirilerek, ertesi gün kanun TBMM Genel Kurulu’na getiriliyorken, her nedense sürekli engellerle karşı karşıya kaldı. Aradan 15 ay geçti. Sürekli olarak gündeme getirmemize rağmen iktidar partisinin engeline takılıyor. İktidarın, Türkiye’nin her tarafına KPS sınavı ile kadro vermesine karşın, Malatya için böyle bir duyarsızlığı göstermesini mantıken anlamak mümkün değil.

Bizler, önümüzdeki hafta yine konuya bir kez daha Meclis Genel Kurulu’na getireceğiz. Malatya’da siyaset yapan herkesi çocuğuna ve hastasına sahip çıkması yönünde göreve davet ediyoruz. Özellikle iktidar partisinin yöneticilerinin asil bir görevi olduğunu bir kez daha kendilerine hatırlatmayı da Malatya Milletvekilleri olarak bir görev biliyoruz.

Siyaset, şahsi egoları tatmin etmek değildir. Siyaset, sadece kamu kurum ve kuruluşlarına yandaş tayin etmek yerine, 20 bin öğrencisine ve bir yılda tedavi gören 250 bin hastasının sorunlarına çözüm bulmak için yapılmalıdır.

Malatya hepimizindir. İnönü Üniversitesi hepimizindir. Turgut Özal Tıp Merkezi hepimizindir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız