SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Siyaset Yapacaksa İstifa Etsin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:59:15
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Arif Yıldız, AK Parti’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı her fırsatta desteklediğini söyleyen ESOB Başkanı Şevket Keskin’e, basın mensuplarının sorusu üzerine tepki gösterdi. Yıldız “Önümüzdeki ay esnaf odalarının genel kurulu olacak. Öyle zannediyorum ki o seçimlerde, yetkisini aşan Keskin’e esnaflar gereken dersi verecektir” dedi.

MHP İl Başkanı Yıldız, Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının ESOB Başkanı Keskin’in büyük tepki toplayan ve son olarak Saadet Partisi İl Başkanı Asiltürk tarafından sert bir dille eleştirilen Ahmet Çakır’ı desteklediğine ilişkin açıklamaları karşısında bugüne kadar sessiz kalan MHP il teşkilatına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine konuştu. 

Birkaç gün önce katıldığı bir televizyon programında Keskin’in istifa edip siyasete atılması gerektiğini söylediğini ifade eden Yıldız “MHP olarak, bir sivil toplum örgütünün başındaki kişinin kendi alanı dışında beyanlarda bulunmasını doğru bulmadığımızı ifade etmiştik. Eğer Sayın Başkan bir siyaset alanına geçmek istiyorsa, önce sivil toplum örgütünün başkanlığında istifa etmesi gerektiğini, herkese açık olan siyasete kendisinin de katılacağını, siyasi arenada öyle bir imkanının olduğunu söylemiştim” dedi.

‘Siyasi arenada Keskin’e de yer var’

Keskin’in tavrından esnafların da rahatsız olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Yıldız, ‘İstifa et gel. Siyasi arenada sana da yer var’ diye seslendi.

Malatya Belediyesi’nin aylarca süren kaldırım çalışmaları nedeniyle esnafın büyük çoğunluğunun siftah yapmadan dükkan kapattığını, bu mağduriyet karşısında Ahmet Çakır’a hesap sormayan ESOB Başkanı Şevket Keskin’in yetkisini aştığını belirten Arif Yıldız “Başkan siyasi arenaya katılmış. Bunun yolu, bir şekilde sivil toplum örgütünün üyelerinin haklarını kullanarak değil, istifa ederek siyasete girebilir. Önümüzdeki ay esnaf odalarının seçimleri olacaktır. Öyle zannediyorum ki burada yetkisini aşan sayın başkana esnaflar gereken dersi verecektir” diye konuştu.

"Gemicik sahiplerine uzatılmalı."

Yıldız, aralarında bakan çocukları, iş adamları, bürokratlar ve AKP’li belediye başkanlarının da bulunduğu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ve İstanbul Emniyeti tarafından başlatılan yolsuzluk operasyonunun Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli temizlik operasyonu olduğunu söyleyerek “Her şeyden önce sürdürülen adli soruşturma, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmelidir” dedi. Şüphelilere çok vahim suçlamaların yöneltildiğini hatırlatan Yıldız “AKP, yolsuzluk, kara para aklama, rüşvet, yandaşlara özel rant alanları oluşturma iş ve işlemleri yapanları içinde barındıran bir siyasi parti olarak artık AK değil KARA Parti halini almıştır” diye konuştu. Oğlu gözaltına alınan İçişleri Bakanı’nın derhal istifa etmesi gerekirken Emniyet müdürlerini görevden almasının ‘Delilleri karartma çabası’ olduğunu ileri süren Yıldız, bunun yeni bir suç olduğunu belirtti.

Başlatılan operasyonda adli soruşturmanın sonuna kadar götürülmesi ve Türkiye’nin yolsuzluklarla hesaplaşması gerektiğini söyleyen MHP İl Başkanı Yıldız “Bu soruşturmanın önü tıkanmadan devam ettirilmeli, hatta genişletilerek gemicik sahiplerinden, yumurtacılara, mısırcılardan enerji ortaklarına kadar kim varsa biriktirdikleri servetleri, şişkin banka hesapları, dünyalıklarını erken yaşlarda fazlasıyla kazanmalarının derin sırları detaylı olarak mercek altına alınmalıdır” dedi.

Operasyonun ardından Başbakan Erdoğan’ın ‘Tehditlere boyun eğmeyeceğiz’ şeklindeki açıklamalarının “Suçüstü yakalanan ve üste çıkmaya gayret eden telaşlı bir zihniyetin, yolsuzlukları örtbas etme, milli irade dolandırıcılığıyla akılları karıştırma ve siyaset cambazlığıyla günahları örtme çırpınışlarından başka bir şey” olmadığını ifade eden Yıldız şunları kaydetti:

“Aziz milletimiz, çalan, çırpan ve haksızlıklarla menfaat temin eden kim olursa olsun yakalarından tutulmasını, bunlardan hesap sorulmasını beklemektedir. Normal bir hukuk devletinde mahdumları haram para peşinde koşan ve nüfuz ticareti yoluyla hukuk dışı iş ve işlemlere ilişkin bakanların soruşturmayı etkilemeye binaen istifa etmeleri siyahi ahlakın bir gereği olacaktır.”

Başlatılan operasyonun Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli temizlik operasyonu olduğunu kaydeden Yıldız, delillerin karartılmasından endişe duyduklarını belirterek “İçişleri Bakanının oğlu yolsuzluk, rüşvet ve benzeri suç isnatları ile gözaltına alındığında hemen istifa etmesi gereken bakanın, 24 saat geçmeden emniyet müdürlerini görevlerinden alması delilleri karartma çabası içine girildiğinin açıkça göstergesidir. Bu durum daha önce Deniz Feneri davasında da yaşanmıştı. Savcılar peş peşe görevden alınmıştı. Tüyü bitmemiş binlerce yetimin, mağdur olmuş milyonlarca mazlumun hakkına el uzatacak kadar İslam’dan, insaftan uzaklaşan AKP hükümeti sona yaklaşmış, milletin kendisine verdiği yetkiyi kötüye kullanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, süren bu yolsuzluk operasyonu soruşturmasını titizlikle ve büyük bir özenle takip edecektir. Hukuka saygı duymak herkes için ortak yükümlülüktür” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız