SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Siyaset Yapacaksanız İstifa Edin..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç, siyasetçilerden aldıkları talimatlar nedeniyle görev ve sorumluluklarını eşit koşulda yerine getiremeyen kamu görevlilerinin siyaset yapmalarının en doğal hakları olduğunu, ancak bunu "onurlu" bir davranışla kamudaki görevlerinden istifa ettikten sonra yapabileceklerini söylediler.

Malatya'da son dönemlerde bazı kamu görevlilerinin, siyasetin içerisinde olduklarına ilişkin verdikleri görüntüler ve bunun neden olduğu tepkiler üzerine Aslanoğlu ve Kılıç tarafından ortak bir açıklama yapıldı.

Aslanoğlu ve Kılıç'ın açıklaması şöyle:

“Devlet memurları ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar kamu adına Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında belirtilen esaslara göre hizmet vermek zorunluluğunda olan yürütmenin en temen organlarıdır.

Kamu görevlileri, ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlara eşit hizmet vermek gibi diğer temel bir görevleri vardır. Ayrıca, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan tüm siyasi partilere eşit uzaklıkta durmak gibi bir zorunluluğunu herkesin çok iyi bildiğine inanıyoruz.

Tüm siyasi partiler ve siyaset yapanlar da kamu çalışanlarına karşı hep mesafeli olmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşları siyasetin ve siyasetçinin siyaset yapma alanı olamaz.

Kamu kurum ve kuruluşlarının tüm çaşılanları Anayasamızın öngördüğü ilkelerle hizmet yapmalıdır. Siyaset ve siyasetçinin bir parçası olamazlar.

Görev ve sorumluluklarını, siyasilerden aldığı talimatlarla eşit koşullarda yerine getiremeyen kamu görevlilerinin siyaset yapmak en temel haklarıdır. Ancak, bu hak en onurlu davranışlardan biri olan kamu görevinden istifa ile sağlanır.

Kamu görvlerini ilkeli ve onurlu yapmak mı, yoksa siyaset yapmak mı, bunun tercihini, görevini onurluca yapacak kamu görevlilerine bırakıyoruz.

Malatya milletvekilleri olarak, kamu adına bu konunun daima takipçisi olacağız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız