SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Siyasetçiyi Bu Yoruyor..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya'da yeni dönemde kendisinin daha çok yeni yatırımcıları Malatya'ya getirerek, yeni istihdamlar oluşturmak amacında olduğunu söyledi.

Malatya TSO Meclisinin Mayıs ayı toplantısına katılan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, burada bir konuşma yaptı. Öz, "Bu seçime sadece bir seçim olarak bakmamak lazım. Türkiye'deki ekonomik istikrarın, siyasi istikrarla bire bir mümkün olduğu herkesin malumudur. Türkiye'de her şeye rağmen sıkıntı var mı? Var. Ama büyük resme baktığınızda Türkiye'nin ekonomisi büyüyor, Türkiye'nin ihracatı artıyor. Geçen ay bildiğim kadarıyla sanayide kapasite kullanım oranı yüzde 75 oranına çıktı. Çok önemli
bir rakama geldi. Belli kalemlerde kar marjı düştü. Çünkü üretim ve rekabet arttı. Dolayısıyla son teknolojiyi kullanarak rekabete katılmalıyız. Malatya'da Organize Sanayi Bölgesi'nde boş yer kalmadı. Bu dönem vaktimin yüzde 50'sini sanayiye ayıracağım. Yatırımcıyı Malatya'ya getirmeye çalışacağım. Geçtiğimiz hafta Kayserili bir yatırımcımızsa yer verildi ve 1 yıl sonra bin kişi istihdam edilecek. Biz siyasetçileri en çok yoran iş istihdamdır. Günde 500 kişi ile görüşüyorsak, bunun 100 kişisi iş istiyor. Malatya'yı yasal olarak en cazip il konumuna getirdik. Yatırım için gerekil olan arazide verildi. 10 milyon metrekare arazi, Türkiye'nin hiçbir yerinde bilabedel Organize Sanayi Bölgeleri'ne verilmemiştir, tahsisi yapılmıştır. Biz tahsis istemedik, tapusunu aldık. Önce mevcut sanayicilerimizin sorunlarını çözeceğiz, sonrada yeni yatırımcıları Malatya'ya getireceğiz" diye konuştu.

PÜTÜRGE, TEPEHAN VE NOHUTLU'DA..
Öte yandan, Öz Pütürge, Tepehan ve Nohutlu'da seçim çalışması yaptı.

Bu çalışmalara ilişkin basın açıklaması şöyle:

" TBMM İdare Amiri ve Malatya AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz seçim bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti il başkanı Bülent Tüfenkçi ve beraberindekilerle birlikte Pütürge İlçesi, Tepehan ve Nohutlu Beldesini ziyaret etti. Büyük bir araç konvoyu ve kabalık bir vatandaş topluluğu tarafında karşılanan Ömer Faruk Öz Tepehan ve Nohutlu’da adeta mini bir miting yaptı.Tepehan da kurbanlar kesilerek karşılanan Öz yaptığı konuşmada kendisine gösterilen bu yakın ilgiden ve sevgiden dolayı tüm Pütürgeli ve Tepehanlı ve Nohutlulu hemşerilerime teşekkür ediyorum, Ben biliyorum ki bu bana gösterilen teveccühün temelin de benim sayın başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ekibinde yer almam yatıyor. İnanın her yerde ayrı bir sevgi ile karşılanıyoruz bunun nedeni demek ki hükümetimiz doğru işlere imza atmış ve halkımızın gölünde taht kurmuş diyerek vatandaşlara iktidarları döneminde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz,Tepehan beldesinde yaptığı konuşmada;Malatya’nın tüm ilçelerine eşit şekilde hizmet etmeğe çalıştık.Aynı şekilde Pütürge’de Tepehan da da,Nohutlu da aynı hizmetleri yaptık ve yapmaya devam ettik.Biz bu ülkede demokrasiyi hakim kılarsak,bu ülkede canı sıkılan muhtıra vermezse,bu ülkede canı sıkılan garbe yapmaya kalkışmasa bu ülkede siyasi istikrar olur,siyasi istikrar olursa bu ülkede ekonomik kalkınma olur.Bu ülkede ekonomik kalkınma olunca da bu ülkede her şey olur dedi.

AK Partili yıllar her konuda olduğu gibi demokratikleşme açısından da Türkiye’nin değişim yıllardır.2002 yılı seçim beyannamizde ifade ettiğimiz gibi;“süreklilik içinde değişimi arayan, birliktelik içinde farklılıkları koruyan, toplumun dinamizmine güvenen, dünyadaki gelişmelere ve yeniliklere açık bir siyaset anlayışını hakim kılmayı amaçlayan” politikaları hayata geçirdik.

Bu dönem “Türk Demokrasinin Normalleşme” sürecinin tamamlanması, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleştirilmesi, eksik demokrasinden ileri demokrasiye geçişin tam olarak sağlanması için üçüncü dönem iktidara taliptir.

AK Parti’nin varlık nedenlerinden biri, Türkiye’nin demokrasi açığını kapatmaktır.

AK Parti hükümetleri, ilk gününden itibaren, halkımızı hak ettiği demokratik yaşam standardına kavuşturmak için reform niteliğindeki bir dizi çalışmalar yapmıştır. Türkiye’nin daha özgür, daha güvenli ve daha müreffeh bir ülke olması için çok önemli adımlar atılmıştır.Bunlardan en önemli olanlardan bazılarından başlıklar halinde bahsetmek isterim ki nerden nereye geldiğimiz daha net anlaşılsın,
— Normalleşme sürecinin ilk adımı olarak OHAL kaldırılmış,
— Olağanüstü dönemleri çağrıştıran ve yargı bağımsızlığı noktasında sürekli tartışma konusu olan Devlet Güvenlik Mahkemeleri 2004 yılında hukuk sistemimizden kaldırılmış
— Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasını öngören mevzuat hükümleri değiştirilmiş
— 2007 halk oylaması ile kabul edilen değişiklikle Cumhurbaşkanı’nı doğrudan halkın seçmesini sağlayan köklü bir adım atılmış
— Dil yasakları kaldırılmış
—Memurlara ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanınmıştır. AK Parti Ülkemizin ve insanımızın adeta çehresini değiştirmiş her alanda olduğu gibi demokratikleşme alanında da “sessiz devrim” diyebileceğimiz köklü değişimler gerçekleştirilmiştir. Dedi Öz; İstikrarın sürmesi için tüm Malatya’mızın desteğini 12 Haziranda bekliyorum diyerek özellikle tüm vatandaşlarımızın oyların kullanımı noktasında hasiyetini rica ediyorum dedi.

Ayrıca Tepehan ve Nohutluda muhtarlarla da bir arayan gelen Ömer Faruk Öz onların istekleri ve sorunlarını dinledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız