SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Siyasete Giriyorlar' Eleştirisi..

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Veli Ağbaba, TSO, Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği gibi kuruluşların zaman zaman siyasete girdiklerini, bunun doğru olmadığını iddia etti.

Malatya'daki 3 muhtar derneğinden biri olan Kayısı Kent Muhtarlar Derneği'ne, CHP il başkanının yaptığı ziyarete ilişkin partinin basın bülteni şöyle:

"Kayısı Kent Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek, muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Veli Ağbaba, Malatya’nın komşu illere göre geride kaldığını söyledi. Ağbaba, muhtarların bir sorunu olduğunda CHP kapısının sonuna kadar açık olduğunu da ekledi.

Ziyarette ilk sözü alan Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı, Ağbaba’nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Şahsımda derneğim adına sizlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski bir parti olduğunu, küçük yaştan beri altı okun amblemiyle bizler mahallelerde o sevinçle yaşadığımızı, CHP’nin çalışkanlığını ve yaptığı görevleri izledik. Bu vesileyle çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”

“MUHTARLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Yağlıcı’ya konuşmalarından dolayı teşekkür eden Ağbaba, şunları söyledi:

“Biraz önce de dediğiniz gibi nasıl siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmaz kurumlarıysa, muhtarlıklar da demokrasinin olmazsa olmaz kurumlarıdır. Bu anlamda çok önemsiyoruz biz muhtarlıklarımızı. Sizin söylediğiniz gibi tabi insanların, derneklerin, sendikaların belirli bir görüşünün olması kadar doğal bir şey olamaz. Bir işçi sendikası kendi hakkını savunacak, bu yapması gereken bir şey. Ancak tabi zaman zaman siyasete girildiği zaman işte Ziraat Odası gibi, Muhtarlar Derneği gibi, Ticaret Odası gibi farklı düşünceleri içinde barındıran bir çatı örgütü olan kurumların düşüncelerini belirtmesi çok doğru olmuyor.

AĞBABA: BİZ ÖNCE İNSAN DİYORUZ
Biz parti olarak her zaman muhtarlarımızın emrindeyiz. Partimizin kapısı tüm muhtarlarımıza sonuna kadar açıktır. Kim gelirse gelsin, Cumhuriyet Halk Partisi’nde baş tacıdır. Hiç kimseyi düşüncesinden dolayı, geçmişteki tercihlerinden dolayı, doğduğu köyden dolayı, konuştuğu dilden dolayı hiç kimseyi dışlamıyoruz, herkes bizim için önemlidir. Hangi bölgede, hangi mahallede yaşarsa yaşasın, bizim için fark etmiyor. Bizim için şekil hiç önemli değil, biz önce insan diyoruz. İnsanı giyiminden, kuşamından, dilinden, dininden, ırkından, mezhebinden, kimliğinden, cüzdanının kalınlığından hiç ayırmıyoruz. Bizim için herkes birdir.”

“YANLIŞ BELEDİYECİLİK MALATYA’YI GERİYE DÜŞÜRDܔ
Malatya’nın verdiği oyla aldığı hizmetin aynı olmadığını belirten Ağbaba, “10 yıl önce gidip Elazığ’a ve Adıyaman’a baktığınızda biz onlardan ilerideydik, ama şimdi hepsinden geri kaldık. Hep yanlış belediyecilikten kaynaklandı bunlar” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız