SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Siyaseten' Süper Lig Talebi!..

A- A+ PAYLAŞ

Başkanlığını aynı zamanda BBP Genel İdare Kurulu üyesi olan Avukat Necati Karabay'ın yaptığı Hukukçular Derneği Malatya Şubesi'nin, Türk Telekom Lig A'da şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen Gençlerbirliği Oftaşspor'un Süper Lig tescilinin durdurulmasını istediği bildirildi. "Siyasi" kimlikli bir ismin başkanlığındaki derneğin, seçim dönemindeki bu çıkışının, ayrıca play-off maçları öncesi yaşanan sorunlar nedeniyle ciddi bir konsantrasyon sorunu olan Malatyaspor'a, ne denli katkı sağlayacağı konusunda sorulara neden oldu.

GEREKÇE, BİLİNENLER!..
Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Avukat Necati Karabay, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Gençlerbirliği Oftaşspor'un Süper Lig tescilinin durdurulması gerektiğini belirterek, "Gençlerbirliği Oftaşspor yöneticileri, kendilerinin Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği ile bir bağı olmadığını söylüyor, ancak herkes biliyor ki Gençlerbirliği Oftaşspor, Gençlerbirliği'nin ikinci takımı olup, bu takıma altyapıdan futbolcu yetiştirmek için kurulmuştur. Durumun böyle olduğu geçen aylarda Gençlerbirliği Oftaşspor'u çalıştıran Teknik Direktör Metin Diyadin'in görevine son verildiğinde, 'İstifa etmedim, bu karar tamamen İlhan Cavcav'ın tasarrufudur' sözleriyle kanıtlanmıştır. Logoları ve renkleri aynı olan bu iki takımının İlhan Cavcav'ın kontrolünde olduğu ve Gençlerbirliği Oftaşspor'un Gençlerbirliği'nin ikinci takımı olduğu herkesçe bilinmektedir. Şimdi bu iki takımın birlikte Süper Lig'de yer almaları şike söylentilerine yol açacak, her zaman spekülasyonlara açık kalacak, Süper Lig'i daha başlamadan bir kargaşa ortamına sokacaktır. Hatırlanacağı üzere geçmiş yıllarda da Bursaspor'un B takımı, 2. Lig'de şampiyon olmuş 1. Lig'e çıkmıştı, ancak Futbol Federasyonu tarafından tekrar küme düşürülmüştü. Hukuk devletlerinde hukuk kurallarının herkese eşit şekilde uygulanması gerekmektedir. Gençlerbirliği Oftaşspor'un da küme düşürülerek, bu takımdan sonra en yüksek puanı olan Malatyaspor'un Süper Lig'e alınması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Hukukçular Derneği Malatya Şubesi olarak, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gerekli hassasiyeti göstererek, duruma el koyarak, geçmişteki emsal uygulamaların ışığında işlem yaparak, Gençlerbirliği Oftaşspor'un Süper Lig'e yükselişini tescil etmeyerek küme düşürülmesine karar vermesini ve kamu vicdanını rahatlatmasını beklediklerini dile getiren Karabay, "Tüm Malatya kamuoyunu, milletvekillerimizi, sivil toplum örgütlerini, yazılı ve görsel basın kuruluşlarını ve spora gönül veren tüm kesimleri, bu konunun takipçisi olmaya ve bu konuda Futbol Federasyonu, Başbakanlık, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve gerekirse FIFA nezdinde dilekçe, faks, mail göndererek mücadele etmeye, Malatyaspor yönetimini de mahkemeler nezdinde dava açarak Lig A ve Süper Lig'in tescilini durdurmaya çağırıyor, dernek olarak gerekli hukuki yardımı yapacağımızı Malatya ve spor kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" diye konuştu.

NE KADAR CİDDİ?
Karabay'ın Gençlerbirliği Oftaş konusundaki iddialarının, kendisinin siyasi kimliği, seçim ortamı ve ortaya attığı iddialarda "yeni ortaya çıkmış bir durumun olmaması" açısından pek ciddiye alınması gereken bir durum olarak görülmüyor.

Malatyaspor'u çok önemli bir play-off maçı öncesinde "konsantrasyon bozukluğu" yaratma adına olumsuz etkileyebileceği, ayrıca da kamuoyunu sorunların tartışıldığı bir dönemde farklı yönde meşgul edeceği iddia edilen bu durumla ilgili ilk yorumlar, "Gençlerbirliği Oftaş'ın konumu, hukuki durumu belli. Başkanı ayrı, kadrosu ayrı, yönetimi ayrı. Bir sorun olsa, zaten müdahale edilir, lige devamına izin verilmezdi. Gençlerbirliği ve Gençlerbirliği Oftaş'ın süper ligde aynı patronajda oynayacağını nereden biliyorlar. Oftaş'ın satışı gündemde. Yine geçmişte, Uzan grubunun, başkanları, yönetimleri ayrı iki takımı İstanbulspor ve Adanaspor takımları aynı ligde mücadele etmemişler miydi? Federasyonun yaptığı müdahale sadece, aynı grubun bu iki takımı arasındaki maçları, ligin iki devresinin ilk haftasında oynatmaktı."şeklinde oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız