SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Siyaseti Bırakıyorum'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya Belediye Başkan aday adayı Mahmut Karatepe, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan Karatepe, Mehmet Yaşar Çerçi'nin, kendisinin Saadet Partisi'nden adaylık müracaatını çektiğini söyledi.

Karatepe, "Bazı kaynaklardan aldığım bilgilere göre Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk'ün Ankara'da çeşitli görüşmelerde bulunduğunu öğrendim. Mehmet Yaşar Çerçi'ye ‘siz aday olun biz Mahmut Karatepe'yi ikna ederiz’ dediği haberini aldım. Ben bu bilgileri ilgili parti yöneticileriyle paylaştım. Ancak, böyle bir şeyin söz konusu olmadığı yanıtını aldım. Daha sonra parti yönetiminden yetkili biri beni çağırdı ve Mehmet Yaşar Çerçi'nin aday olacağını, birlikte hareket etmemizi söyledi. Arkadaşlarımızın bildikleri bir şey varsa açıkça bize söylemeleri lazımdı. Bizi oynatmamaları gerekiyordu. Bana ‘gezin, ziyaretlerinizi sürdürün’ diyorlar ama adını ne koyacağız bunun" dedi.

Hoca kimliğiyle siyaseti tanıyamadığını belirten Karatepe, "Mehmet Yaşar Çerçi'nin aday gösterileceği konusunun artık genel merkez tarafından görüşülmeye başlandığı bilgisini aldım. Böyle ilkeli bir partinin içerisinde böyle bir muamelenin olmasını beklemiyordum. Beni temayül yoklamasına çağırdılar ancak, böyle sembolik bir durum ve buradaki arkadaşlarımıza sıkıntı çıkarmamak hasebiyle bu müracaattan çekildiğimi beyan ettim. Parti ve Malatya'da yürüyen bu siyasetin içinde olmayacağımı Malatya kamuoyuna duyuruyorum. Siyaseti hoca kimliğiyle tanıyamadım. Siyaset kelimesini burada noktaladım. Memurluğa tekrar geri döneceğim" ifadesine yer verdi.

Malatya Müftü Yardımcısı olan Karatepe, 22 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesinde de, memuriyetten istifa ederek AKP'den milletvekili aday adayı olmuş, ancak aday gösterilmeyince, partiden istifa edip bağımsız adaylığını koymuştu. Karatepe, kısa bir süre sonra başta Mücahit Fındıklı olmak üzere AKP'nin o dönemki adaylarınca "el öpmeli, yeminli- billahlı" bir seromoniyle bağımsız adaylıktan vazgeçirilmişti. Karatepe, bir süre sonra da önce Erzincan'a müftü yardımcısı olarak atanmış, bu tayini durdurduktan bir süre sonra bu kez Hatay- Dörtyol'a müftü olarak tayin edilmişti. Karatepe, Dörtyol'a da gitmemiş ve tayinin durdurulması için İdari Mahkeme'ye dava açmıştı.

SP'DEN TEPKİ..
Bu arada Karatepe'nin basın toplantısından sonra Saadet Partisi il başkanı Mehmet Asiltürk de partide bir basın toplantısı düzenleyerek, bazı iddiaların doğru olmadığını ve yanlış algılamadan kaynaklandığını öne sürdü.

Kendilerinin kimseye verilmiş bir belediye başkan adaylığı sözünün bulunmadığını, Karatepe'nin de Çerçi'nin de aday adayı olduklarını, ilk olarak başvuran Karatepe'ye bunu çeşitli kereler ifade ettiklerini belirten Asiltürk, kent belediye başkan adaylarının temayül yoklamasının ardından genel merkezce belirleneceğinin bilindiğini bildirdi. Asiltürk, kendilerinin her aday adayına aynı mesafede olduklarını kamuoyuna ifade etmiş olduğunu da kaydetti.

Karatepe'nin çekilmesinin ardından Çerçi'nin tek aday adayı olarak kalması nedeniyle Pazar günü yapılması planlanan temayül yoklamasının iptal edildiği, adaya ilişkin açıklamanın önümüzdeki hafta içerisinde yapılacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız