SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"..'Siyasetin de Gözü Kör Olsun' Diyoruz"

0
Güncellendi - 2018-11-09 18:26:49
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, İnönü Stadyumu’nun yıkılması dahil birçok konuya ilişkin eleştirilerini TBMM Kürsüsünde dile getirdi..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Malatya'nın sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. İnönü Stadyumu’nun törenle yıkılmasını eleştiren Ağbaba, zincir market terörünün esnafı bitirdiğini, göletlerin, yolların yapımının durduğunu, Battalgazi Devlet Hastanesi’nin unutulduğunu belirterek

MALATYA’DA ZİNCİR MARKET TERÖRÜ YAŞANIYOR

Tüm Türkiye'nin etkilendiği krizden Malatya’nın da etkilendiğini, başta inşaat sektörü olmak üzere tüm sektörlerde işlerin durma noktasına geldiğini, esnafın kan ağladığını belirterek “Bunun bir sebebi yaşadığımız ekonomik kriz, bir diğer sebebi ise AKP'nin izlemiş olduğu politikalar. "Zincir marketler" dediğimiz firmalar maalesef Malatya'daki esnafı bitirmiş durumda. Her mahalleye onlarca şube açarak mahalle bakkalını ve küçük esnafı yok etmiş durumda. Âdeta Malatya'da "zincir market terörü" var. Bu terör esnafı yok etmekte ve maalesef AKP bunu izlemekte. Malatya ve Malatyalılar bu zincir marketten dolayı çok rahatsız. Artık mahallelerde bakkal yerine marketleri görebiliyorsunuz. Bu sömürü düzenine herkes gözünü, kulağını kapatmış, izlemekte. Bu terör mutlaka bitirilmeli ” dedi.

4 YILDIR EĞİTİM VEREN OKULU AÇTILAR

Ağbaba; “Malatya'da Yeni Devlet Hastanesinin 3 kez açıldığını gördük. Kanalizasyonun ve kaldırımın "dev proje" olarak gösterilip açıldığını gördük. Arapgir'de dört yıl önce eğitim veren okulun dört yıl sonra açıldığını gördük. Belki AKP Genel Başkanı bir kez daha gelse açılış yapacak yer bulamadığı için belki milattan önce 67'den kalma Nemrut'un açılışını yapabilir, belki de milattan önce 5000 yılında yapılmış olan Arslantepe'yi açabilir” şeklinde konuştu.

STADYUMU DEĞİL, İSMET İNÖNÜ’NÜN İSMİNİ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

“Hadi kâğıt üzerindeki açılışları, 3 kez, 4 kez yapılan açılışları gördük, duyduk da belki Türkiye'de görülmeyen bir şey daha gördük. AKP'nin büyükşehir belediyesi geçtiğimiz günlerde bir yıkım için tören düzenledi” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Hiç yıkım için tören görmemiştik. Balonlar uçuruldu, meşaleler yakıldı, nutuklar atıldı. Malatya'nın ilk göz ağrısı, herkesin tatlı anılarının olduğu Malatya İnönü Stadı törenle yıkıldı. Hâlbuki bu stat korunabilir, amatör kulüpler için ya da orada yürüyüş yapan insanların hizmetine açılabilirdi ama amaç sadece bir stadı yıkmak değil, AKP'nin genel başkanı başta olmak üzere İsmet İnönü'nün ismini yıkmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

BARAJLAR, GÖLETLER DURDU

Ağbaba; “ Sanmayın ki bir şeyler yıkılırken bir şeyler yapılıyor. Malatya'da başlayan yatırımların neredeyse tamamı durmuş durumda. Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında DSİ'nin Malatya'da yürüttüğü bütün gölet projeleri durmuş durumda, sulama projeleri durmuş durumda. Boztepe Barajı'nda su kullanımı denetimini sağlayacak cihazlar tasarruf nedeniyle kapatılmış ve ihalesi yapılmamış. Yıllardan beri devam eden, her vekilin müjdeler verdiği Yoncalı Barajı'nın tamamlanma ihalesi ödenek yokluğundan yapılamadı. Her yıl müjdelerle "Yapılacak." deniyor, maalesef yapılmıyor. Devam etmekte olan Darende Çınarköy Göleti'nde durum aynı, Akçadağ Taşevler aynı; Arapgir Göleti, Doğanşehir Elmalı Göleti, Erkenek Göleti maalsef yarım kalmış durumda. Hekimhan Budaklı, Hekimhan Kurşunlu Göleti, Yaygın Göleti maalesef durmuş durumda. Her seçimde Erkeneklilerden, Arapgirlilerden, Darendelilerden oy isteyerek "Göletinizi yapacağız." diyenler ne diyecekler merak ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

GÖZÜ KÖR OLSUN!

“Barajlar, göletler,sulama suyu Malatya için hava kadar önemli” diyen Ağbaba, “ İnsan nasıl nefes almadan yaşayamıyorsa Malatyalı çiftçi de su olmadan yaşayamaz. Geçen yıl su olmadığı için çaresizce 2 milyona yakın kayısı ağacının kesildiği iddia edilmekte. Bu ağaçların kesilmesini önleyemeyen siyasetin de ‘gözü kör olsun’ diyoruz. Eğer böyle giderse önümüzdeki yıl da sulama sorunu çözülemeyecek. Ağaçlar kesilmeye devam edecek.”ifadelerini kullandı.

KUZEY ÇEVREYOLU’NUN YÜZDE 3’Ü BİTİRİLDİ

Sadece göletlerin değil, yolların yapımının da durduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “2019 Ağustosunda biteceği söylenen Kuzey Çevre Yolu'nun sadece yüzde 3'ü bitmiş durumda. Hâlâ çevre yolu olmayan tek il Malatya. Durdurulan sadece Kuzey Çevre Yolu değil; Hekimhan-Hasançelebi yolu durdu, Hekimhan-Hasançelebi'de inşa edilecek 6 tane tünel durdu, Hekimhan'ın içinden geçen çevre yolu durdu, Hasançelebi Viyadüğü durdu. Yine, defalarca gündeme getirmemiz sonucunda başlanan Kuluncak yolunun yapımı da başka bahara kaldı” dedi.

AKP, HASTANENİN MAKETİNİ HİZMETE AÇTI

“Yol yapımı durdu, gölet yapımı durdu, yeni yatırım yok ama hakkını yemeyelim, AKP, Battalgazi'de yapılacak hastanenin maketini 2014'te yaparak hizmete açtı. Battalgazi Devlet Hastanesinin yapılacağına defalarca söz verdiler; 300 bin nüfuslu yaklaşık 7 ilçeyi ilgilendiren Battalgazi Devlet Hastanesi yapılmadı. "13 Haziran 2018'de ihale yapıldı." denildi, yalan olduğu ortaya çıktı. "23 Ağustosta yapılacak." denildi, yine yapılmadı. Battalgazi Devlet Hastanesi de maalesef hayata geçmiş durumda değil, hâlen ihalesi yapılabilmiş değil; Malatyalılar hastanelerinin yapılmasını bekliyor. Birçok söz veriliyor, Malatyalılar ayakta uyutulmaya devam ediliyor. Hızlı tren hâlâ Malatya'ya gelmiş durumda değil, hâlâ insanlar hızlı treni bekliyor, hızlı trenle ilgili her yıl verilen müjdelerin hayata geçmesini bekliyor. Bu siyaset anlayışının, Malatya'ya yapılan haksızlıkların son bulmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Çakır44 (5 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu diyorlar. Yıllardır bekliyor. Yüzde 70 oy alınan bir ile vefa borcu ancak böyle ödenir. Ayıptır
    0
    0
    Yanıtla
  • akcadagli (5 yıl önce)
    BU SEFER FARKLI OLSUN. YEREL SEÇİMLERDE MALATYANIN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMEK GEREK. ARTIK SOSYAL BELEDİYECİLİK LAZIM. KALDIRIMDAN BAŞKA BİRŞEY YOK , YOL YOLAK TOZ İÇİNDE.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    AĞBABA YA TEŞEKKÜR EDERİZ. MALATYANIN SORUNLARINI BİR TEK O GÜNDEME TAŞIYOR. DİĞERLERİ KURU GÜRÜLTÜ. VİZYONU OLAN BİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇELİM ARKADAŞLAR PARTİ GÖZETMEDEN. Saygılarla.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALIgurbetci (5 yıl önce)
    Arkadaşlar MALATYA'nın sorunlarını bir tek AĞBABA gündeme getiriyor. Adamın da gücü yok icraat yap diyenler var. Adam defalarca halka anlatıyor mecliste konuşuyor. Diğer vekiller boş sözler söylüyor. ÖNÜNÜZDE MART AYINDA SEÇENEK VAR. BAKIN BİR ESKİŞEHİRE , ANTEPE, AYDINA BİR DE MALATYAYA. KARAR SİZİN AMA HİÇ UMUDUM YOK. AYNI TAS AYNI HAMAM. YAZIK MALATYAYA
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    Has Malatyalılar siz hala uyumaya devam edin İlde seçilmiş atanmış kaç yerli idareci var, kaçı Malatyalı memleketin kaderine yön verenlerin? kapkaç yapar gibi ihaleler, göz boyama işler ile uyutuluyorsun Malatyalı! Yimpaş Binası ne günü bekliyor YAPIN bu binayı HASTANE olduğu kadar ilçeye ve civar yerlere hizmet versin. bir hemşehrimizin dediği gibi 1'i doğuda 1' i batıda enaz 2 hastane olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz44 (5 yıl önce)
    Uyuyanlar vatandaşı yerel seçim de de ben unutamam onları yalanla gün kurtarıyor Malatya velileri 5 yıl oldu Battalgazi devlet hastanesi temeli atılacak erkek gibi biri çıkıp demiyor tasarruf tedbirleri ne takıldı diye proje değişikliği ne porojeymis bu anlamadım gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • ByseroTR (5 yıl önce)
    Yaklaşık beş altı aydır sitenizi takip ediyorum sürekli bir taraf tutma söz konusu.. işinizi düzgün yapınız lütfen tarafsız olun doğruyu da yanlışı da tarafsızca yayınlayın. Veli Ağbaba dediğiniz adam ne yaptı Malatya'ya arkadaş sadece seçim dönemi MUHALEFET olmak aklına geliyor. Bakınız efendim araştırın bu adam kaç yıldır mv kaç kaç tane Malatya için kanun teklifi vermiş.. İcraat lazım icraat.. Aman İsmetlerine bir şey olmasında ne yaparsanız yapın zihniyeti
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Sayın Malatya halkı İnanın bu adam doğru söylüyor Gerçekten a veya b partisi hiç önemli değil Kesinlikle bu güne kadar olan Ak parti sevdam bitmiştir Kesinlikle veli ağbaba diyorum.......
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (5 yıl önce)
    aslında başkanın yada diğer bakanların açılışları tekrarlaması onların suçu değil. neden mi çünkü resmi ziyaret öncesi valilik kurumlardan açılışı yapılacak tesislerin listesini ister. bunlarda her seferinde açtırırlar. ankaradan gelen kişi nerden bilsin . aynı kişiye aynı tesisi açtırtmıyorlar. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet mehmet (5 yıl önce)
    bu sefer oyum sana veli ağbaba
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Hiç şaşırmayın ilk seçimde yine gider tıpış tıpış malum partiye oy verirler. Hatta rekor kırarlar. Yatırımda da en az yatırım yapılan il rekoru.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz Malatyalı (5 yıl önce)
    Bugüne kadar hep AK Partiye oy verdim.Ama çantada keklik olmadığımı göstermek için bu defa oy vermeyeceğim.Şu şehrin haline bakın.16 yıllık iktidar bir vagon onarım fabrikasını hayata geçiremez mı? 300 bin nüfuslu ilçeye hastane yapmaktan aciz mı? 15 gün sonraya randevu devam ediyor. Hızlı tren neden Malatya'da yok. Saymakla bitmez. Hep AĞBABA dan mı duyacağız bu kentin gerçeklerini. Okurken utanmayacak mıyız hiç?
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (5 yıl önce)
    marketler basıyor saatte bir,cösnük deki eski devlet hastanesi ne oldu.seker fabrikasının yerine yapılan hastaneyi 10 bin konuta yapılsaydı eski hastane yıkılmayip biri doğu biri batı olarak kalacaktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülsün (5 yıl önce)
    Helal olsun.Veli Ağbaba lafı sadece AK Parti Milletvekillerine değil. Anlasalar tüm Malatyaya tane tane anlatmış.Oy vermeye devam ederseniz Malatya kasaba olacak.Yazık günah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin (5 yıl önce)
    Bu güne kadar akp oy verdim bundan sonra oy verirsem elim kirilsin bütün işler bittik durumda allah yardimcimiz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Deprem (5 yıl önce)
    MHP milletvekilide konuşma yapmış onu neden vermiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Davacı (5 yıl önce)
    Söyledide bişeyeme yaradı bişeymi değişti cesareti varsa ve samimi ise gider davalarını açar ve takip eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)Davacı isimli kullanıcı yorumuna
    Dava açmasına gerek yok malatya halkı cezalandırsın akp yi,ama nerede malatyalıda o düşünce yine gider oy verir.Şimdi tepkili görünür seçim zamanı gider yine seçer iş bilmez başkanları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Marketler basıyolar hergün zammı.güya indirim yapıyorlar.örneğin 1 tl.lik ürünlerde yüzde 10 indirim yapıyo oluyo 90 krş. 3-4 başladılar basmaya zamları oldu yüzde 80-90 zamm.şimdi yüzde 10 u bile indirmiyolar.haram zıkkım olsun hepisine.halk da en ucuzunu arıyo.pahalı marketlere gitmiyo kimse.zaten şu anda en pahalı marketleri herkes biliyorve birbirine söylüyo millet.Hadi bakalım kazıkcı marketler biteceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Bir Akp li olarak Sayın Ağbaba nın söylediklerine aynen katılıyoruz.Hani çevreyolu hani Battalgazi devlet hastanesi hep laf laf.bıktırdınız bizi size yeter demenin zamanı geldi geçiyor.Yine hep aynı adamları önümüze koyacaklar hadi verin oylarınızı nasılsa aptal milletiz ya.Ama bu sefer ......
    0
    0
    Yanıtla
  • Torje (5 yıl önce)
    Bütün malatya akp vekillerini baskanlarini topla 1tane Veli agbaba etmez anlatmis oldugu seylerin hepsi gercek oznur ahmet hakan hala cikip 15temmuz desinler insallh bu seneniz olurda kurtulurz hepinizden ha buarada yerel secimdede oy falan yok size
    0
    0
    Yanıtla