SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Siyasetin Değişen Yüzü..''

A- A+ PAYLAŞ

Star Gazetesi yazarlarından hemşehrimiz Cumali Ünaldı, Malatya'ya ilişkin son izlenimlerini, "Siyasetin Değişen Yüzü" başlıklı yazısında köşesinden aktardı..

Ünaldı'nın yazısı şöyle:

"..Siyasetin değişen yüzü

Hafta ortasından başlayarak, önce İstanbul,sonra da Malatya’da etkinliklere katılmak üzere, bütün günlerim seyahatle ve dopdolu geçti.

Önce Malatya Aydınlar Ocağı’nda akademisyen dostlara ‘Malatya Kültürüne Dair’ bir konuşma yaptım.

Daha sonra Nida Dergisi çevresinde kümelenen dostlarla ‘Şiirin Odağındaki İnsan’ı konuştuk. M.Said Çekmegil ve Alaattin Gürün’ü sıkça andığımız bu sohbette,dinleyicilerden yarıdan çoğunun,şiiri çok iyi algıladıkları,sordukları sorulara yansıyan genç hanımlardan oluştuğunu, Malatya’nın son dönem kültür haritasının olumlu bir değişimi olarak belirtmek isterim. Son gün, Malatya Türkocağı’nda, çok seçkin bir topluluğa ‘Malatya’nın Tarihi,Kültürel Yapısı; Sorunları Ve Çözümleri’ konusunu konuştum. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman dostumuzun da aralarında bulunduğu dinleyicilerle, tarihten günümüze kadar Anadolu coğrafyasını dolaştığımız,günümüz sorunlarının tarihi derinliklerini aradığımız, zaman zaman duygusal anlar yaşadığımız, doyurucu bir sohbet yaptık.

Malatya’nın seçkin Tv kanallarından Er-Tv’de, iki saat süren (Cumartesi günü yayınlanacak) ve özellikle Malatya’nın sorunları/çözümleri ağırlıklı bir sohbet, bana, Anadolu’nun hem tarihine, hem yerel kültürüne sıkı sıkıya bağlandığını, ama çağdaş dünyanın da öncü olarak içinde bulunmayı arzuladığını gösterdi. Olup bitenleri çok doğru anlamanın ötesinde, çözüm için de geniş bir perspektifle çareler üretilmesi gereğini,şehrimizin ulaştığı kalite bakımından sevinçle gördüm.

O zaman, böylesine seçkin ve geniş düşünce açılımlı insanlarla birlikte, başta siyaset olmak üzere, bilimsel, kültürel ve toplumsal hayatın da hızla değişmesi gereği, bir sonuç olarak ortaya çıktı. Bu da siyasetin değişen yüzü olarak zihnimize yazıldı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ancak son anda ziyaret edebildim. Türk sporunun beyefendisi Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi dostumuzla da ancak Belediye’de görüşebildik.

Cemal Akın’a gelince...

Akrabam olmasının ötesinde, bütün bir çocukluğu ve gençliği birlikte yaşadığımız,şimdiki gençlerin tabiriyle ‘kankam’la, ancak selamlaştık ve bakışabildik. Belediyenin halk günüydü ve Başkan,hemşerilerimizin sorunlarını dinliyor,notlar alıyor, çözüm için çırpınıyordu.

Malatya Valisi’ne, bir ‘hoş geldin ziyareti’ borcumuz oldu. Uçağa yetişebilmek için acele edince,uğrayamadık.

Dönüşte, havalanan uçağın içinde ben, yüreğimi ‘sevgilim’ dediğim şehrimde bırakarak ayrıldım.

Lösemili veya şizofren bir çocuğumuz olsa...

Bulunduğumuz şehirde de bunları tedavide uzmanlaşmış bir merkez olmasa ne yaparız?

İlk kez, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süheyla Ünal tarafından, her iki konu için de dernek kurmalarına rağmen, imkansızlıklar yüzünden bir şey yapamadıklarını; ‘ne yapılabilir’i araştırmak üzere bana naklettiğinde,bunları düşündüm.

Hepimizin bir şizofren veya lösemili çocuğu olabilir...

O zaman, en kısa sürede Malatya’da bir merkez oluşturmalı ve bu çocuklarımızı,tedavi altına almalıyız.

Vilayet, Belediye ve sivil toplum örgütleri;elbirliğiyle, bugünden itibaren atağa kalkmalıyız.

Her geçen gün, bir çocuğumuzun hayatına mal olabilir.

Bir sorun olarak kaysı

Kaysıların çiçeklenmesi, Malatyalı için de dert ve efkar çiçeklenmesi anlamına geliyor, ne yazık ki. İyi bir organizasyonla çiftçinin yüzünü güldürecek olan kaysı, işlenerek, yeni ürünlere dönüştürülerek satılmadığı için, ucuz ve zor satılıyor. Dünyada, o kalitede bir ürün, ancak sizde yetişecek ve siz onun elinde kalacaksınız.

1 milyar yerine, 179 milyon dolar kazanacaksınız...

Malatya’ya hiç yakışmıyor..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız