SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Siyasetin İlk Kuralı Vefa"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:26:30
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Kısa bir konuşma yapan Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı,  Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kahtalı “İl Başkanlığı sürecinde, kongre sürecinde, öncesinde ve sonrasında bizden hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Öznur Hanıma teşekkürlerim sunuyorum. Biz birlikte inşallah bir süreç yaşadık. Bundan sonraki 7 Haziran genel seçimlerde kısmet olursa hazırlıklarımız yapıyoruz. Bu hazırlıklarda İnşallah bizim hedeflerimiz yüksek. Malatya’da yüzde 71 gibi bir oy oranımız var. Bu oy oranının üzerine çıkmak için gayret göstereceğiz" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, İl Başkanı Kahtalı’ya hayırlı olsun dileklerini sunarak, “14 Ağustos 2001’de çıkmış olduğumuz bu yolda görev alan bütün İl Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Kurucu İl Başkanım Sayın Osman Başkurt akabinde görevi devralan İhsan Koca ve sonrasından göreve gelen Ahmet Çakır, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkçi İl Başkanlarıma şükranlarımı sunuyorum. Siyasetin ilk kuralı vefa. Vefa göstermediğiniz zaman siz vefasızlıkla karşı karşıya kalırsınız. Bu vesile ile geçmişte görev yapan bütün yönetici arkadaşlarıma partide görev alan sandık başkanında, mahalle başkanına, belde başkanından, ilçe başkanına, il başkanından, genel başkanına kadar bütün ekibimize canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bu teşekkürleri sunarken aldığı tüm görevlerin üstesinden başarı ile çıkan çok kıymetli bir kardeşimiz, değerli yol arkadaşımız Hakan Kahtalı yapılan 5’inci olağan kongremizde İl Başkanımız olarak delegelerimiz tarafından seçildi. Bugüne kadar görev almış olduğu tüm görevlerde hiç bizi yanıltmadı. Ben inanıyorum ki İl Başkanlığında da aldığı bu sorumluluk onun omuzlarındaki yük, sizlerin ve bizlerin vereceği destekle hafifleyecektir. Yükümüz ağır, yolumuz uzun. Bu seçimler bizim için hepimiz için çok önemli bu yükü kaldıra bilmemiz için safları çok sık tutmamız lazım” dedi.

Daha sonra parti binasından çıkan Çalık bir çocuğun karnesini göstermesi ile birlikte çocuğun karnesini inceledi. Karnesinde zayıf olmayan çocuğa hediye vererek, “Geleceğimiz sizlersiniz bu ülke sizlere emanet edilecek” diyerek çocuğu tebrik etti.

GÜNDEME DAİR..

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi Somali'de Türk heyetinin kaldığı otele yönelik gerçekleştirilen saldırıyı değerlendiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanın çıkmış olduğu Afrika gezisinden rahatsız olan ve mutlaka bundan rahatsızlık duyan insanlar olmuştur ve olacaktır” dedi. 

Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalık, “Yaşanan sıkıntıları bertaraf etmek için mazlumun yaşadığı her bölgede olduğu gibi Somali’de de hem Cumhurbaşkanımın Başbakanlık döneminde hem de Başbakanımın Dış İşleri Bakanlığı döneminde eşleri ile birlikte Somalili kardeşlerimizin yanında olduk. Mağduriyetlerini gidermek için elimizde ne geldiyse yaptık. Somali Cumhurbaşkanından, bakanlarına, milletvekillerine kadar ve Somalili tüm kardeşlerimiz Türkiye’nin onlara ne kadar destek olduğunu biliyor. Biz oralarda umut olduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Afrika gezisinde Türkiye’nin gücünün bir kez daha hissedildiğini belirten Çalık, “Ama bundan rahatsız olan ve mutlaka bundan rahatsızlık duyan insanlar olmuştur ve olacaktır. Biz bildiğimiz doğrulardan asla şaşmayız. Ne kadar engellenmek istense de bir yerde mağduriyet varsa mazlum varsa dün olduğu gibi bugünde, yarında mazlumun ve mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Yüce Divan oylamasında AKP’de verilen firelerle ilgili de konuşan Çalık, “AK Parti fire verdi cümlesini kullanabilmek için öncelikle AK Parti’nin gurup kararı alması gerek. Biz hiçbir konuda 2010’daki referandumunu dahil olmak üzere hiçbir gün biz gurup kararı almadık. Ve bu gurup kararı almayışımızın en büyük ve önemli sebebi demokrasiye olan inancımız. İnsanların özgür iradeleri ile sandığa gidip, oylarını kullanması” şeklinde konuştu.

Grup kararı almadıkları için asla fire verdiklerini düşünmediğini belirten Çalık, “Biz mevcut Milletvekillerimizin hepsi ile birlikte ve mevcut sayımız 303 sayısı meclisimizde bulunuyordu. Katılamayan arkadaşlarımızdan 8 tanesi mazeret bildirmişlerdi. Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla ve ameliyatta olan hastalarımız vardı. 8 Milletvekilimiz katılmadı. Yüce Divana ret diyen arkadaşlarımızda evet diyen arkadaşlarımızda, çekimser oy kullanan arkadaşlarımızda hepsi kendi özgür iradeleri ile karar vermişlerdir” dedi.

Burada esas dikkat edilmesi gereken konunun ‘muhalefetin yüce divana göndereceğiz’ cümleleri olması gerektiğini vurgulayan Çalık, ‘Tüm bunlara rağmen 276’yı bulamamışlardır ve yüce divana Bakanların gönderilmesi işlemi ret edilmiştir. Ve 17- 25 Aralık darbe süreci meclis tarafından bir kez daha püskürtülmüştür. Sonuç maç bitmiştir, önümüzdeki maçlara bakacağız” ifadelerini kullandı.

AKP grubunun sapa sağlam ayakta olduğunu ifade eden Çalık, “Bunun en önemli göstergesi 2014’de yapmış olduğumuz bütçe görüşmesidir. Orada 317 Milletvekilimiz bütçenin onayı için gidip sandıklara oyunu kullanmıştır. Gurubumuzun en önemli birlikteliğinin fotoğrafı orada verilmiştir. Ben İnanıyorum ki AK Parti grubunda dün olduğu gibi bugünde dimdik ayakta duruyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız