SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Siyasetle İçli Dışlı Olmamalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:39:09
A- A+ PAYLAŞ
 
Mimarlar Odası'nı ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediklerini söyledi.
 
Öz, burada yaptığı konuşmada, " Sivil toplum örgütlerinde iki şeye dikkat edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Birincisi sivil toplum örgütleri, tabela derneği ya da tabela odası olmamalıdır. Kendi mesleği ve kendi ihtisasa alanlarıyla ilgili yol gösterici, yön gösterici, ikaz edici özellikleri yerine getirmelidir. Diğer bir konuda bir siyasi partinin milletvekili olarak söylüyorum; sivil toplum örgütlerini siyasetle çok fazla içli dışlı etmemek gerekiyor. Mutlaka tüm sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyelerinin mutlaka bir siyasi görüşü ve düşüncesi olacaktır. Bu insanların hak ve özgürlüğüdür. Bunda bir sıkıntı yok ama bir meslek ifa ediliyor, bu tür yerleri siyasetle çok fazla içli dışlı olarak bakmamak lazım. Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odalarının Malatya'da yapacakları çok şey olduğuna inanıyorum. Çünkü Malatya birinci derecede deprem bölgesi. Bu önemli bir konu. Ciddi bir kentsel yenileme zorunluluğu olan bir yer. Tabi burada Valilik, İl Özel İdare ve Belediyemiz görevlerini kamu adına yerine getirecektir. Ama kamunun belli noktalarda görme eksikliği olabiliyor. Bunu net olarak söylüyorum. Belirli noktalar, net bir şekilde kamu görevlileri tarafından gündeme getirilemeye biliyor. Burada eleştirel anlamda değil, yol gösterici anlamında Mimarlar Odası'nın yapması gereken işleri kamuoyuyla paylaşması lazım. Burada kurum ve kuruluşları karalamak, tenkit etmek değil, onları da bu işleri yapmak noktasında mecburi kılmak için sizlerin bu işe öncülük yapması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
 
Malatya'nın birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını söyleyen Milletvekili Öz, " Allah korusun olası bir afette, olası bir depremde olacakları düşünemiyorum. Çok sayıda insanımızın hayatına mal olabilecek bir depremi düşünmek bile istemiyorum. Dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşları üzerlerine düşen işleri yapıyorlar. Ama bence Mimarlar Odası'nın bu konuyu yapıcı, yol gösterici şekilde sürekli gündemde tutup, kamu yetkililerinin bu konuda hızlı bir adım atmasını sağlamak lazım. Bu çerçevede TBMM'de afetle riski olan yerlerle ilgili kentsel yenileme noktasında bir kanun tasarısı meclise geldi. İnşallah bu yetkiyle daha da yerel yönetimler daha çok yetkilendirilecek" diye konuştu. Malatya Mimarlar Odası Başkanı Osman Coşkun ise ziyaretinden dolayı Milletvekili Öz'e teşekkür etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız