SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Siyasetle İlgili Konuşmak İstemiyorum''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürk'ün menevi kızı Ülkü Adatepe 4 günlük ziyaret için Malatya'ya geldi.

Ülkü Adatepe, ilk olarak Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti. Valisi Halil İbrahim Daşöz, Valilik binası önünde Adatepe'yi karşıladı ve makamında plaket verdi.

Vali Daşöz'ü ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ülkü Adatepe, "Atatürk bize siyaseti yasaklamıştı. Bize siyasete girmememizi söyledi. Kızlarım hiçbir zaman siyasete girmesin demişti. Siyasetle ilgili içimdeki hisleri de şimdi söylemek istemiyorum" şeklinde konuştu.

"Ancak eminim ki, Atatürk Türk gençliğine inandı, güvendi. Inkilaplarını Türk gençliğine emanet etti. İnanıyorum ki, Türk gençliği onun yolunda gidecek ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet devam edecektir "diyen Adatepe, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, "Kimi Cumhurbaşkanı olarak istersiniz?" şeklindeki soruyu da şöyle cevapladı: "Benim isteğimle olmuyor. Onun için hiç birşey söyleyemem."

Yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın yapacağı ve Atatürk'ü de Arda Kural'ın oynayacağı bir dizi film çalışmasıyla ilgili olarak da Adatepe, bu konudaki soruya karışılık, "Bundan 3 yıl önce Tamer Karadağlı Atatürk'ü oynayacaktı. O zaman bana geldiler. Bana da Atatürk'ün annesini oynar mısın dediler? Ben de cevap vermedim. Düşüneyim dedim. Daha sonra bana başka bir teklif geldi, Atatürk'ün insan yönü, Atatürk neyi sever, ne giyinir, kravatını nasıl takar, saçını nasıl tarar, bir çocuğu nasıl sever onun çekilmesi lazım. Çünkü ben bunu 5-6 sene yaşadım. Bana gelen teklifi daha olumlu bir sonuca koymadık" dedi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz de, 91 bin dev öğrenci okul yaptırma kampanyasına destek için Malatya'ya gelen Adatepe'nin Malatya'ya gelişinden dolayı mutluluğu dile getirdi.

Adatepe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunacak.

BELEDİYEDE..
Adatepe, daha sonra Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Bu ziyaretle ilgili Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya’da düzenlenecek olan bir dizi etkinliğe katılmak üzere ilimize gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürkçü Düşünce Eğitim Vakfı Başkanı Gül Karyaldız ile birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

18 Ocak Perşembe günü gerçekleşen ziyaret sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Malatya’nın çok güzel bir il olduğunu belirterek, Malatya’ya daha öncede geldiğini, Malatya ve Malatya insanını çok sevdiğini, yine Malatya Kayısısının da en sevdiği ve tükettiği meyvelerden birisi olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’yi Malatya’da görmekten mutlu olduklarını belirterek, Malatya’nın bahar ve yaz aylarında kayısının ve kirazın olgunlaştığı dönemde çok daha güzel olduğunu söyledi.

Öte yandan Belediye Başkanı H. Cemal Akın ziyaretin anısına Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ve Atatürkçü Düşünce Eğitim Vakfı Başkanı Gül Karyaldız’a kayısı ve kayısının kristal maketini hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız