SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Siyasetle İlgim Olmadı, Olmayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) bünyesinde oluşturulan Genç MİAD’ın yöneticileri İstanbul Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak'ı ziyaret etti.

Malatyalı İşadamları Derneği'nin genç yöneticileriyle sohbet eden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, onlara öğütlerde bulundu, çeşitli konulara ilişkin değerlendirme yaptı ve şöyle dedi:

"Büyüklerinizden, yaşamlarında hangi koşullarda başarı yakaladıkları ve deneyimlerini sizlere aktarmaları sonucu, sizler daha başarılı olup onları geçeceksiniz.

Sizler Laik Demokratik Cumhuriyetin, Atatürk İlkelerinin, demokratik hukuk devletinin ve ulusal bütünlüğümüzün ödünsüz savunucuları olmalısınız. Bu ulus çağdaş uygar dünyaya, bu ilkeler ışığında kavuşabilir.

Hepimizin farklı ideolojileri olabilir. Ancak bu ulusun bireylerinin iki şeyi çok net olarak birbirinden ayırmaları gerekir.

Bu nedenle, ayrı düşüncelerde de olsak diyalogla bir arada yaşamayı öğreneceğiz. Yandaşlığımız tek cumhuriyet kazanımları ve Laik Demokratik Cumhuriyet, Atatürk İlkeleri ve ulusal bütünlüktür. Özetlersek; “ Tek Ulus, Tek Yürek, Tek Bayrak”

Başarılı olmanın tek koşulu, oturduğunuz koltukları gelecekte bir yerlere atlayabilmenin hesapları ile kullanmamalısınız. Kullanırsanız başarılı olamazsınız.

Demokrasinin değerini bilmelisiniz, ulusun bütün zorlukları demokrasi içinde çözümlenmelidir. Demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerden sonra, ulusun çok sıkıntılar çektiği belirli kuşaklarca çok iyi bilinmektedir. Burada önemli olan katılımcılıktır. Katılımcılık ortak aklı ortaya çıkarır, doğruları ve başarıyı yakalarsınız.

Toplumları bir arada yaşatan ve başarılarını sağlayan önemli etkenlerden biri sevgidir. Sevgi, Türk toplumunun önemli bir özelliğidir.

Cumhuriyet çok önemli. Cumhuriyeti bu ulus büyük bedeller ödeyerek kazandı, bu vatan bizim namusumuz. Üniversitede her düşünce özgürce tartışılır ve tartışılmalıdır. Tartışılamayacak olan, Cumhuriyetimizin temel ilkeleridir. Bu ilkeleri, asla bu çatı altında kimsenin tartışmasına izin vermeyiz.

Benim, yaşamım boyunca siyasetle ilgim olmamıştır ve olmayacaktır. 18 Ocak 2009 saat 17.00’de görev sürem doluyor. O güne kadar, bu çok önemli kuruma en iyi hizmeti vereceğim.

Üniversitede artık sadece bilim üretiliyor. Bizim işimiz de bilim üretmek. Yapay birtakım işlerle uğraşmıyoruz. Eğitimde, araştırma ve projelerde çok güzel başarılara ulaştık.

Malatya’yı çok seviyorum ve yılda en az beş kez gidiyorum. Bundan çok mutlu oluyorum. Genç MİAD'lılara eğitim kapsamında bize düşecek işlerde yardımcı oluruz. Zaten üniversitenin önemli görevlerinden biri toplumun tüm katmanlarının önünü açmaktır.

Siz gençler, gelecekte bu ulusu, aydınlığa, çağdaşlığa, uygarlığa taşıyacaksınız. Bundan hiç kuşku duymuyorum."

Parlak, genç işadamlarının geleceğin şekillendirilmesi için aktif olması gerektiğini de vurguladı.

Genç MİAD Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Şamil Onur da, Rektör Parlak’ı ziyaretlerinin samimi bir havada gerçekleştiğini ifade ederek, "Genç MİAD Grubu Malatyalı İşadamları Derneği bünyesinde 2004 yılında kuruldu. Geçtiğimiz yıl organizasyon yapılanmasını hızla tamamlayan Genç MİAD; teşkilatlanma komisyonu, eğitim komisyonu ve sosyal işler komisyonları ile faaliyetlerimizi yürütüyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız