SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Siyasetteki FETÖ Ayağı Araştırılsın"

0
Güncellendi - 2016-09-28 19:23:33
A- A+ PAYLAŞ

  • Ağbaba, TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi vererek, FETÖ'nün siyaset ayağının ortaya çıkarılmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi vererek, FETÖ mücadelesinin muhalefete yönelik temizlik hamlesine dönüştürüldüğünü savundu ve bu örgütün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talebinde bulundu.

Ağbaba, önergesiyle ilgili olarak "CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 15 Temmuz sonrası girişilen ve adeta bir cadı avına dönüşen FETÖ soruşturmalarının toplumun tüm kesimlerine yönelirken siyaset kurumuna ulaşmamasını eleştirerek TBMM'ye bir araştırma önergesi sundu. Önergede, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması ve tüm kesimlerin olduğu gibi siyaset kurumunun da incelenmesi gerektiği ifade edilmiştir." bilgisini verdi.

Ağbaba'nın önergesi şöyle:

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü ile kapsamlı bir mücadeleye girişilmiştir. Devlet kurumlarından on binlere varan ihraç ve meslekten atma yaşanmış, F-Tipi örgüt ile bağı olduğu ileri sürülen birçok özel kurum ve kuruluşlara kayyum atanmış veya kapatılmıştır. Bu süreçte aralarında öğretmenlerin, polislerin, hakimlerin, savcıların, doktorların, akademisyenlerin, memurların içinde bulunduğu bir çok insan açığa alınmış, meslekten atılmış ve tutuklanmıştır. Hatta bu süreç, FETÖ ile bağı olmadığı herkesin malumu yurttaşlara kadar vardırılmış, muhaliflere yönelik bir ‘temizlik hamlesine’ dönüşmüştür.

Ancak tüm bu “tasfiye”lere rağmen soruşturmalar, görevden almalar, ihraçlar ve tutuklamalar siyaset kurumuna uzanmamıştır. Öğretmenlerin, memurların, polislerin görevlerinden alınmaları için daha önce Bank Asya’dan havale yapmış olmaları, Aktif-Sen’e üyeliklerinin bulunması, kendilerinin, çocuklarının veya herhangi bir akrabalarının cemaat yurtlarında kalmaları veya cemaat dershanelerine gitmeleri yeterli iken, milletvekillerinin, siyasi parti yöneticilerinin, çoğu belediye başkanlarının, il başkanlarının ilişkileri soruşturmaya tabi tutulmamıştır. Hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler ile bir milyona yakın yurttaş mağdur olmuştur. Ancak mevcut milletvekilleri, siyasiler ve hatta darbenin baş aktörleri ile ilişiği herkesin malumu olan siyasi parti yöneticileri dahi bu soruşturmalara dahil edilmemiştir. F-Tipi örgütün tüm devlet kurumlarında, yargıda ve Türk Silahlı Kuvvetlerindeki varlığı düşünüldüğünde, bu örgütün siyaset kurumunda bulunmaması mümkün gözükmemektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi kendi iç araştırmasını yaparak, öğretmenlere, polislere, hakimlere, savcılara, memurlara yönelik derinlemesine incelemeyi milletvekillerine de uygulamalıdır. FETÖ’nün siyasi uzantılarının ortaya çıkarılması, oluşan “çifte standartlı” yaklaşımı ortadan kaldırmak için elzemdir.

Tüm bu nedenlerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapan tüm milletvekillerinin, Meclis’te grubu bulunan veya bulunmayan tüm siyasi parti yöneticilerinin, belediye başkanlarının ve üst düzey bürokratların FETÖ ile bağlarının araştırılması, bu örgüt ile her türlü maddi ve manevi ilişkilerinin ortaya çıkarılması, yurttaşlarımıza yönelik soruşturmalarda açığa alma ve meslekten atma gerekçesi olarak görülen cemaat okuluna ve yurtlarına gitme durumunun milletvekilleri, siyasi parti yöneticileri, belediye başkanları ve üst düzey bürokratlar için de incelenmesi, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i ikamet ettiği ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki konutunda ziyaret edenlerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla Anayasanın 98. TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz."

Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com, Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    AKP'nin iktidar olduğu günden bu yana ne amaçla çalışacağı ve ne amaçla çalışmayacağını biliyoruz. Veli Ağbaba'da devamlı bu bilinenleri anlatıp duruyor. Bunu sıradan bir vatandaş kahve sohbetlerinde yapıyor zaten. Oysaki Veli Ağbaba sıradan bir vatandaş değil CHP milletvekili. Bir milletvekiline düşen görev partisini iktidara taşıyacak işleri yapmaktır.Yani bulunduğu ilde partisinin oyunu artırarak onu iktidara yaklaştırmaktır. Ancak baktığımız zaman Veli Ağbaba Malatya'da CHP nin oylarını artıracağına düşmesini sağlamakta ve oda seyretmektedir. CHP li milletvekilleri sıradan vatandaş gibi siyaset yapmamalıdır. İşte o nedenle milletvekili olanların gerçekten her yönüyle donanımlı kişilerden seçilmesi çok önemlidir. Onların daha özlü daha etkili işlere imza atmış olmaları gerekir. Üstelik muhalefet partisi gücünü artırma anlamında iktidar partisinden daha avantajlı iken tersi yaşanmaktadır. O zaman eğer Malatya'da CHP muhalefette iken oy kaybediyorsa oradaki parti örgütünde ve mevcut milletvekilinde sorun yaşanmaktadır. O nedenle Veli Ağbaba tirübünlere yönelik basit ve sığ siyaset yapma tarzından vazgeçmeli, daha etkili ve daha özlü işler yapmalıdır. Buda tabiki birikin donanım gerektirir...
    0
    0
    Yanıtla