SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Siyasi Dua' Karıştırdı

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı Fuarı etkinliklerine katılmak üzere Malatya’ya gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker onuruna, Malatya Belediyesi tarafından verilen akşam yemeğinde yemek duası yapan kişinin ‘ Allah Deniz Baykal’a akıl fikir versin’ şeklindeki ifadeleri CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu tarafından TBMM gündemine taşındı. Yemekte söz konusu duayı yapan kişinin AKP'li Darende-Yenice Belediye Başkanı Mehmet Yücel olduğu öğrenildi. Bu arada CHP İl Başkanı Celal Berktaş da düzenlediği basın toplantısında tepkilerini dile getirdi.

SİYASİ DUA!..
Malatya Belediyesi tarafından bir restaurantta verilen akşam yemeğinde yemeğin ardından bir kişi tarafından yapılan yemek duası sonunda ‘Allah Deniz Baykal’a akıl fikir versin’ ifadesi kullandı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve AKP’li bazı Malatya Milletvekillerininde bulunduğu yemekte bu ifadelerin kullanılması TBMM gündemine taşındı.

Yemek duasında Baykal ile ilgili söylemler nedeniyle CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Devlet Bakanı M.Said Yazıcıoğlu’nun sözlü olarak yanıtlaması için TBMM Başkanlığına önerge verdi.

Aslanoğlu Eker’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde şunları belirtti:

“ 16.07.2008 tarihinde,Malatya Kayısı Festivali nedeniyle Malatya Belediyesi tarafından tarafınıza verilen akşam yemeği sırasında, sizlerinde olduğu bir ortamda "ALLAH, Deniz Baykal'a akıl fikir versin" ifadesi kullanılarak yemek duası yapılmıştır.

a-Malatya Belediyesinin, Festival nedeniyle verdiği bu resmi yemekte Sn. Baykal için bu ifadenin kullanılma talimatını kim vermiştir?

b-Bakan olarak katıldığınız resmi yemeklerde, ana muhalefet partimizin Genel Başkanına bu ifadeleri kullandırmak için özel duahan talebiniz oldu mu?

c-Bu ifadeleri kullanan kişiyi resmi olan bu yemeğe kim davet etmiştir?

d-Bu olay karşısında neden tepkisiz kaldınız.Yoksa bu ifadeleri kullanan kişi sizin bilginiz dahilin demi bu ifadeleri kullandı?"

CHP Milletvekili Aslanoğlu, Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede de şunları belirtti:

“ 16.07.2008 tarihinde,Malatya Kayısı Festivali açılışına katılan Tarım Bakanı Sn Mehdi EKER, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş ve iktidar Partisi Malatya Milletvekilleri onuruna Malatya Belediye Başkanı Sn. Cemal Akın'ın verdiği yemek sonrasında aynı yemekte bulunan bir davetli tarafından yapılan yemek duası içerisinde "Allah, Deniz Baykal' a akıl fikir versin" şeklinde bir ifade kullanılmıştır.

a)Bu duayı yapan kişi Diyanet mensubumudur?

b)Bu duayı yapan kişiye böyle bir ifade kullanmak için kim davet etmiştir?

c)Malatya Belediyesi, resmi olarak verdiği yemeklerde Diyanet yetkililerinden dua han talebinde bulunmuş mudur?

d)Sayın Bakanlarında bulunduğu resmi yemekler sonunda yemek duası yapılması yönünde bakanlığınızın da bir talimatı var mıdır?”

Yemek duasında Baykal ile ilgili söylemlere yemekte bulunan Vali Halil İbrahim Daşöz’ün tepki gösterdiği belirtilirken, bir AKP’li yetkili de dua edenin kim olduğunu tanımadığını ancak bu ifadesine Bakan Mehdi Eker’in de ‘ Böyle dua olur mu ?” diyerek tepki gösterdiğini öne sürdü.

CHP İL BAŞKANININ TEPKİSİ..
Bu arada CHP İl Başkanı Celal Berktaş da, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "siyasi dua" ile bazı daire müdürlerinin AKP milletvekillerinin gezilerine katılmasına tepki gösterdi.

Berktaş, şunları söyledi:

"Malatya Kayısı Festivali nedeniyle Malatya’da bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Mehdi Eker’in, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ve AKP Malatya Milletvekillerinin katıldığı, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’ın düzenlemiş olduğu yemek sonrası, orada bulunan bir davetli tarafından yapılan yemek duası içerisinde, Laik Hukuk Devleti’ni koruyan, kollayan, sonsuza dek yaşatmak için mücadele veren ender liderlerden birisi olan Sayın Genel Başkanımıza yönelik olarak ;

“ Allah Deniz Baykal’a akıl fikir versin ” şeklinde bir ifade kullanılmıştır. Buradan oradaki parti yetkililerine ve yemeği düzenleyen Sayın Belediye Başkanına soruyorum.

1.Bu duayı yapan Devletin Resmi Diyanet Yetkilisi midir ? eğer değilse bu şahıs kimdir ? parti mensubu mudur ?
2. Bu ifadeleri kullanan kişiyi resmi olan bu yemeğe kim davet etmiştir ?
3. Bu olay karşısında her hangi bir tepki gösterilmiş midir ?

Bir diğer konu ise geçtiğimiz günlerde Doğanyol ve Pötürge İlçelerine yapılan ziyaretlere, Milli Eğitim, Sağlık ve Karayolları Bölge Müdürü’nün AKP Milletvekilleri ile birlikte katılmasını, hukuk devletinin gerekleri açısından doğru bulmuyor ve siyasete alet olan bu müdürler hakkında yasal işlemlerin yapılması için ilgilileri buradan göreve çağırıyoruz.

Hiçbir Daire Müdürü’nün kapısında AKP Malatya Milli Eğitim Müdürü, AKP Malatya Sağlık İl Müdürü, AKP Karayolları Bölge Müdürü yazmıyor.

Bizim bildiğimiz görev yapan bu müdürlerin kapılarında, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen; Malatya İl Milli Eğitim Müdürü , Malatya İl Sağlık Müdürü ve Karayolları Bölge Müdürü yazmaktadır. Devleti temsil eden müdürlerin AKP’nin siyasi emellerine alet olmadan görev yapmaları gerekmektedir. Laik Hukuk Devletinin gereği de budur.

CHP Malaya İl Örgütü olarak Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’a yönelik hakaret içerir konuşma yapan ve kendini bilmeyen bu şahsı şiddetle kınıyor, orada bulunan AKP yetkililerinin daha duyarlı olmalarını, bu konuyla ilgili açıklama yapmalarını ve daire müdürlerinin de görevlerini siyasete alet olmadan yerine getirmelerini istiyoruz."

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız