SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siyasiler 'Sürgü Beldesi'nde...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:31:31
Siyasiler 'Sürgü Beldesi'nde...
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde davulcu ile bir alevi aile arasında başlayan kavganın büyümesi üzerine çıkan olay üzerine AK Parti ile CHP bölgeye milletvekili göndererek, inceleme yaptırdı. Bölgede durum sakinleşti. 
 
Doğanşehir’in Sürgü Beldesinde Ramazan Davulcusu Mustafa E. ile Adıyaman’dan bölgeye yerleşen Evli ailesi arasında “Davulu çalma, çalarım” tartışması ile başlayan kavganın büyümesi ve davulcunun topladığı taraftarlarının tartışılan eve saldırması üzerine başlayan gerginlik sona erdi. Sürgü Belde Belediye Başkanı Faruk Taşdemir’in olay günü beldede bulunmaması ise, yaşanan gerginliği arttırdı.
 
Önceki gün gece davulcunun topladığı küçük bir grubun, tartışılan eve taşla saldırması jandarma ekiplerince önlenirken, saldırılan evin alevi bir aileye ait olması nedeniyle olayın bazı çevrelerce mezhepsel kavga şeklinde yorumlanması bölgede tepki çekti.
 
AK PARTİ VE CHP MİLLETVEKİLLERİ BÖLGEYE GELDİ
 
AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’den oluşan AK Parti heyeti ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve CHP İl Başkanı Enver Kiraz’dan oluşan CHP Heyeti, Sürgü Beldesine gelerek, vatandaşlarla görüşüp, ardından saldırıya uğrayan Evli ailesini ziyaret ettiler. AK Parti ve CHP Heyetinin ev ziyareti aynı anda gerçekleşti.
 
Milletvekilleri aile ile görüşerek, olayın nasıl yaşandığını dinleyerek, gelişmeler hakkında bilgi aldılar.
Parti heyetleri, aileden ve vatandaşlardan sağduyulu olmalarını istedi.
 
Öte yandan Doğanşehir İlçe Müftüsü Şehmuz Tanrıverdi, beldedeki vatandaşlarla görüşerek, sakin olmaları yönünde çağrılarda bulundu.
Sürgü Belde Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, beldede her hangi bir olumsuz gelişmenin olmadığını, ancak yaşanan son olayın büyütüldüğünü söyledi.
Beldede hayat yeniden normale dönerken, belde sakinleri olayın farklı boyutlara taşınmasından dolayı rahatsızlık duyduklarını ifade ediyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız