SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siyasilerin Tanıklığındaki Nikah

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da haftalık yayınlanan “Son Nokta Gazetesi”nin sahibi İbrahim Göçmen’in oğlu Murat Göçmen ile gelini Özlem Göçmen (Akıncı)’nın nikah şahitliklerini, Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın ile AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ve CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu yaptılar. Bu arada, Göçmen çiftinin nikah törenleri için Malatya’ya gelen SHP Genel Başkanı Karayalçın, bu törenden önce parti binasında bir basın toplantısı yapıp gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

NİKAH TÖRENİ..
Öğretmen olan Murat- Özlem Göçmen çiftinin nikahları, Belediye Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından kıyıldı.

Gelin ve damadın tanıklıklarını SHP Genel Başkanı Karayalçın, Milletvekilleri Fındıklı ve Aslanoğlu yaptılar. Nikaha, genç çiftin ailesi ve yakınları ile kalabalık bir davetli topluluğu, basın mensupları katıldılar.

Nikahın kıyılmasının ardından Karayalçın, evlilik cüzdanını gelin Özlem Göçmen’e verdi.

KARAYALÇIN’IN BASIN TOPLANTISI..
Öte yandan, Karayalçın nikah töreninden önce SHP İl Başkanı Hüseyin Şahinligil ve Merkez İlçe Başkanı Ali Çiçek’le birlikte basın toplantısı düzenledi. Karayalçın, 22 Temmuz seçim sonuçlarının hayırlı olmasının yanı sıra yeni AKP hükümetine de en içten duygularla başarı dilediğini bildirdikten sonra, “CHP ve DSP’nin yaptığı seçim birlikteliği başarılı olmamıştır. Biz SHP olarak bütün sol partilerin seçim birlikteliğinden yanaydık ve bu önerimizi 1980’den sonra yani 25 yıl sonra rahmetli büyük devlet adamı Bülent Ecevit de seslendirmişti. Biz SHP olarak CHP’de yaşanan polemiklerin kesinlikle dışındayız.”dedi.

Karayalçın, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak da “Meclis başkanı büyük bir ittifakla seçildi. Sayın Köksal Toptan deneyimli ve birikimli bir siyasetçidir. Meclis başkanlığı görevini yansız bir şekilde yürüteceğine içtenlikle inanıyorum. Biz SHP olarak Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini 2005’den beri dile getiriyoruz. Bugün gelinen nokta haklılığımızı ortaya koydu. Fakat AKP hükümetinin hazırladığı ve içerisinde Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören anayasa paketi 21 Ekim’de referanduma gidecek Cumhurbaşkanını, milletvekilleri değil, milletin kendisi seçmelidir. Hem de iki tur seçimde yapılmalıdır. Benim önerim şu andaki kulislerin durdurulmasıdır. İçerden mi, dışardan mı, erkek mi, kadın mı, Abdullah Gül mü? Olsun, bunlara bir nokta koyulmalı. Sayın Sezer, 3-4 ay daha görevinin başında kalmalı. 21 Ekim tarihinde referandumun yapalım. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi lazım, doğrusu budur. Anayasa paketini hazırlayanlar bu çok iyi olduğunu belirtiyorlar. Ee, o kadar iyiyse Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini niye başlatıyorsun ve Cumhurbaşkanını meclise seçtiriyorsun, değişikliğin uygulanmasını 7 yıl sonraya bırakırsın. Cumhurbaşkanı Sezer’in görev süresini 40 gün uzatırsın ve yapılacak referandumda evet çıkarsa yeni cumhurbaşkanını halka seçtirirsin.”diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız