SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siyer Derslerinin 15'incisi Gerçekleştirildi

0
Güncellendi - 2017-04-26 23:28:21
Siyer Derslerinin 15'incisi Gerçekleştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Siyer Derslerinin 15.si gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan’ın verdiği derste “Hz. Peygamberin Mekke’deki İbadet Hayatı” konusu işlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen derse Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, daire başkanları, şube müdürleri ile derslere kayıt yaptırmış olan dinleyiciler katıldı.

Hz. Peygamber, ibadetleri Allah’a has kıldı

İslam’daki birçok İbadetin benzerinin o günkü Mekke toplumunda var olduğuna işaret eden Prof. Dr. Adnan Demircan, “Hz. Peygamber, ibadetleri kurumsallaştırdı ve Allah’a has kıldı. Aslında Mekke toplumuna baktığınız zaman Allah’a inandıklarını görürsünüz. Fakat inandıkları Allah ile kendileri arasında ara form olarak tasarladıkları varlıkların varlığına inanıyorlar. Din demiş ki bunları devre dışı bırakıyorum. Gelen son vahiy, Allah ve Allah dışında kalanlar-masiva olduğunu aktarıyor. Dolayısıyla o ara formu ortadan kaldırmış. Var olan bir inancı tashih etmiş. Temelde, ibadetlerde şirk özelliği taşıyan veya şirke götüren unsurlar kaldırılmıştır” dedi.

Prof. Demircan, İslam’ın tebliği ile birlikte ibadetlerin Mekke döneminde yapılmaya başlandığını ve gelen vahiyler üzerine tedrici olarak Medine döneminde tam olarak hangi ibadetlerin nasıl yapılacağının tamamlandığını belirtti. İbadetlerle ilgili detaylı bilgiler aktaran Prof. Demircan, dinleyici sorularını da cevaplandırdı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız