SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Siz Artık Bizim de Ailemizsiniz.."

0
Güncellendi - 2016-01-24 02:49:41
A- A+ PAYLAŞ

  • Başbakan Davutoğlu, Doğanşehirli şehit ailesine telefonda böyle dedi.. Bakan Tüfenkci, ziyarete gittiği şehit memurenin anne ve babasını Başbakan ile telefonda görüştürdü.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına düzenledikleri bombalı saldırıda hayatını kaybeden, polis olan eşi ve 2 yaşındaki oğlu ile görümcesi de yaralanan Çınar Kaymakamlığı memuru Esra Köse Başaran'ın Doğanşehir'deki ailesine taziye ziyareti yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, aileye başsağlığı diledi. Tüfenkci, acılı anne babayı da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile telefonda görüştürdü.

Malatya'da yoğun bir programı olan Bakan Tüfenkci, Cumartesi akşam saatlerinde de, Vali Süleyman Kamçı, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen'le birlikte, 14 Ocak günü gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 31 yaşındaki Esra Köse Başaran'ın, Doğanşehir'in İstasyon Mahallesi'ndeki evlerine gitti.

Adsız.jpg1Bakan ve beraberindekiler, acılı baba Gazi Köse ve anne Sümbül Köse'ye başsağlığı dileklerini ilettiler. Bakan TÜfenkci, daha sonra Başbakan Davutoğlu'nu telefonla aradı, şehidin anne ve babası ile görüştürdü. Başbakan Davutoğlu, anne Sümbül Köse'ye, "Allah sizlere sabır ihsan eylesin" derken, annenin metanetli davrandığının haberlerini aldıklarını belirterek, "Şehidimizin eşi için sizler için ne yapılması gerekiyorsa herkese gerekli talimatlar verildi, ne gerekiyorsa yapılacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, baba Gazi Köse'ye de sabırlar dileyerek, "Şehidimizi Allah cennette kavuştursun. Siz artık bizim de ailemizsiniz. İlk fırsatta görüşeceğiz inşallah" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da baba Köse'ye sabır dileyerek, "Evlat acısı çok zor. Rabbim gönlünüze gençlik versin, sabrınızı artırsın. Şehidimizin şefaatine sizi de bizi de dahil eylesin" dedi. Bayan Davutoğlu anne Köse’yle görüşmesinde "Allah sabırlar versin. Şehidimizi cennette kavuştursun, gönlünüze gençlik versin. İnşallah en kısa zamanda yüz yüze de görüşeceğiz. Allah sabırlar versin" dedi..

Gazi ve eşi Sümbül Köse, başsağlığı ve sabır dileklerinde bulunan Başbakan Davutoğlu ve eşine teşekkür etti.

İl Müftüsü Çimen’in okuduğu duanın ardından Tüfenkci ve beraberindekiler Malatya'ya döndüler.

OLAY..

DİYARBAKIR’IN ÇINAR İLÇESİNDEKİ BOMBALI SALDIRIDA POLİS LOJMANLARINDA YAŞAYAN KAYMAKAMLIK ÇALIŞANI ESRA KÖSE BAŞARAN HAYATINI KAYBETTİ, GENÇ KADININ POLİS EŞİ VE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU DA YARALANDI. (CAHİT ÖZÇELİK - ŞÜKRÜ SAĞLAM/MALATYA-İHA)

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 14 Ocak gecesi  terör örgütünün bombalı araçla düzenlediği hain saldırıda 1 polis şehit olmuş, 3’ü çocuk olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmişti.. Olayda Polis Lojmanının 1. katındaki dairede oturan Malatya Doğanşehir Günedoğru Mahallesi nüfusuna kayıtlı Polis Memuru Cengiz Başaran ve 2 yaşındaki oğlu Yiğit Tuğra, kız kardeşi İlknur Başaran yaralanmış, Doğanşehir İstasyon Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Çınar Kaymakamlığı’nda memur olarak çalışan eşi Esra Köse Başaran ise hayatını kaybetmişti.

AĞBABA: "FİZİK ÖĞRETMENİ AMA POLİS OLMUŞ.."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, GATA'da tedavisi süren yaralı polis memuru Cengiz Başaran'ı ziyaret ettiğini açıklamış ve şöyle demişti:

"Geçtiğimiz hafta Çınar'da evlerinde yatarken bombalı araçla saldırıya uğrayan polis memurlarını GATA’da ziyaret ettik. Öncelikle, bu saldırıyı yapanları şiddetle kınadığımı, lanetlediğimi ifade etmek istiyorum. Bugün, GATA'da yaralı polislerle ve aileleriyle görüştüm. Bunlardan birisi de Malatyalı bir polis memuru, ismi Cengiz Başaran. Sayın Bakan, maalesef Cengiz Başaran da ataması yapılmayan bir fizik öğretmeni. Atanamadığı için , polis oluyor ve eşi orada hayatını kaybediyor. Orada görüştüğüm yaralı polislerin  aileleri, AKP'nin üç yıl önce Meclisten gizleyerek, Kandil'le görüşerek, Öcalan’la  görüşerek başlatmış olduğu sözde barış süreci sırasında PKK'nın ilçelere, illere yığınak yaptıklarını söylüyor, bunları yetkililere ilettiklerini söylüyor ancak hiçbir tedbir alınmadığını da ifade ediyorlar. Devlet sadece izlemekle yetinmiş.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet (8 yıl önce)
    Dökülen kanların hesabı ağır olacak bu karda toprak altında yatan şehit yiğit vatan evlatlarının intikamı acı olacak unutulmaycaksınız yüreğmizin içindesiniz emanetleriniz namusumuzdur. O terörün yüreği sökülecek bu vatan sahipsiz değil vatan uğruna canımız ruhumuz feda olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Terörü besle, terör kaynaklarını büyüt, şehitleri artır sonra dön onlara başsağlığı dile. Bu iki yüzlü siyasetçiler, bir yandan milleti yoksullaştırırken diğer yandan cehalet aşılamaya devam ederek bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmaya devam etmektedirler. Ancak Türk Milleti kendisine yapılmış kötülüğün farkına vardığı an o kötülüğü yapanlardan hesabını hiç acımadan çok acı sorar. Bu tarihte defalarca yaşanmış bir gerçektir. Artık bu ülkeyi dış borç batağına sokanlar, tüm komşuları ile sorunlu hale getirenler, yurt dışında itibarımızı yerle bir edenler, Süleyman şah türbe topraklarımızdan kaçarak, askerin başına çuval geçirterek, terör bataklığını bu ülkede çoğaltarak şehitlerimizi artırıp onlara kelle diyerek vatan ve millet kavramının onlar için aslına çok anlamsız olduğunu kanıtlayarak bu tür işlerine devam etmektedirler. Türk milleti gerçekten zekidir çalışkandır ve hesap sormasını da çok iyi bilendir.
    0
    0
    Yanıtla
  • bel.personel (8 yıl önce)
    Sayın bakanımız sen dürüst merhametli insanın amaaa ahmet çakır da merhamet yok olsaydı kendi personel haklarını verirdi..biz personeller olarak halkımızı çakırda helal etmiyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sırası mı şimdi şehit ailesinin yanında abuk subuk laflar aciz leş meyin lütfen
    0
    0
    Yanıtla