SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Siz Türkiye'nin Geleceğisiniz"

0
Güncellendi - 2019-06-13 04:04:52
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Kuluncak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte koordine ettiği ilçedeki ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilere yönelik uygulanan robotik kodlama eğitimleri final programına katıldı

İlçe Kaymakamı Okan Daştan’ın açılış konuşmasının ardından program, proje Koordinatörü Taner Körükmez’in yıl içerisinde yapılan proje faaliyetlerine ilişkin sunumu ile devam etti.

Vali Aydın Baruş projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Bugün ve gelecek daha çok el emeğini değil beynini kullanan toplumların olacaktır. Artık insanoğlu bugün el emeği ile gerçekleştirdiği ve zamanının büyük kısmını alan kaba üretim faaliyetlerinden beynini kullanarak yapay zekâ uygulamaları ile gerçekleştirmiş olduğu üretime geçecek. Bu sürece en iyi uyum sağlayan toplumlar da diğer ülkelerin ilerisinde yer alacak ve dünyada söz sahibi ülkeler olma şansına sahip olacaklardır. Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bugün artık gerçekten uçsuz bucaksız bir duruma gelmiş olan dijital dünyanın akıllı uygulamaların yer aldığı eğitim süreçlerinin içerisine dâhil etmemiz lazım. Kuluncak da yapılan bu çalışma gerçekten çok değerli; yapılan sunumlardan ve çocuklarımızın buradaki sergilediği çalışmalarından çok çok memnun oldum. Çünkü özellikle kırsal bölgelerdeki okullarımızda çocuklarımızın merak duygusunun dünyada neler olup bittiğinin ve sosyal medya yoluyla da dünyada olup bitenlerden haberdar olunmasının sağlanması amacıyla çok değerli bir çalışma olarak gördüm.

Çocuklar, siz toplumumuzun geleceğisiniz, Türkiye’nin geleceğisiniz. Gelecekte sizin başarılarınız inşallah Türkiye’yi dünyanın önde gelen dijital yazılım anlamında akıllı uygulamalar yapay zeka alanında öne çıkan ülkelerden biri olmamızı sağlayacak. Özellikle kenarda kalmış okullarımızda ve kırsal alanda taşımalı eğitim veren okullarımızla bu tür çalışmaları mutlaka desteklememiz lazım.

Kuluncak da yapılan bu güzel çalışmanın diğer ilçelerimize örnek oluşturmasını diliyorum, sizlerin başlatmış olduğu bu çalışmalar için de başarılar temenni ediyorum” dedi.

Çocukların yapmış oldukları projelerle yakından ilgilenen Vali Baruş, yapılan her çalışmayı inceleyerek çocukları tebrik etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ULVİ yılmaz (4 yıl önce)
    Aferın çocuklar sakaryadan selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (4 yıl önce)
    Merkeze uzak ve küçük bir ilçe olmasına rağmen güzel insanlar sayesinde Kuluncak'ta güzel işler yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla