SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sizden Adım Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:40:08
A- A+ PAYLAŞ

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hükümet olarak tarihi nitelikte bir adım attıklarını, inkar, asimilasyon politikalarını sona erdiklerini, 10 yıllar boyunca devam eden sorunların üzerine kararlılıkla gittiklerini, Doğu'nun Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmek, gönülleri kazanmak için zor ve çetin bir mücadele verdiklerini söyledi.

Erdoğan, ''Ama artık öyle bir noktaya geldik ki şimdi söz sırası sizde, eyleme geçme sırası sizde. Şimdi artık sürece dahil olma süreçte sorumluluk alma sırası sizde. Biz hükümet olarak onlarca adım attık, şimdi sizlerden bir adım bekliyoruz. Biz bu adımı bütün kardeşlerimizden bekliyoruz'' dedi. 

Silahı gömün

Silahın, fikri olmayanların, kendi fikrine, kendi düşüncesine inanmayanların, güvenmeyenlerin bir yöntemi olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'İşte biz silahların art arda çekildiği bir dönemi geride bırakıyoruz. Diyoruz ki lütfen artık silahı gömün, silahı bırakın, biz size diyoruz ki şu sıkılı yumrukların olduğu bir toplum barış toplumu olmaz ve bir barış, huzur, kardeşlik ortamını tesis etmek için samimiyetle çalışıyoruz, bu samimiyetin karşısında samimiyet bekliyoruz." 

Savaş kolaydır, barış zordur 

Türkiye genelinde kardeşliğin büyüdüğünü ve ebedi olacağını belirten Erdoğan, ''Büyümenin, ilerlemenin, çözümün özellikle de kardeşliğin önünde duran bu terörü bizim Türkiye'den söküp atmamız gerekiyor. Bunu beraber yapacağız. Biz bu ülkede artık acıları değil, başarıları konuşmak istiyoruz. Bu ülkede biz artık ölümleri değil, sevinçleri konuşmak istiyoruz. Biz bu ülkede artık silahların değil, fikirlerin, siyasetin konuşmasını istiyoruz. Savaş kolaydır, barış zordur. Biz zor olana talibiz'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız