SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sizden Duydum!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:21
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kadın Girişimciler Kurulu ile bir araya geldi. 
 
"TARİHE KAYDOLACAK DEĞİŞİKLİK"
 
Milletvekili Çalık, burada yaptığı konuşmada, "Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda benim başkanlığımda yapılan toplantıda, yapmış olduğumuz yasal düzenleme kadına çok ciddi manada sıkıntı oluşturan; şiddete maruz kaldığında yaşadığımız problemleri ortadan kaldırmak adına yapmış olduğumuz bu çalışma tarihe kaydolacak değişikliklerden bir tanesi oldu. Buna rağmen bütün yasal düzenlemeler var gibi görünüyor gibi olsa da, hala çok eksiğimizin olduğunu biliyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmada, özellikle kadına yönelik şiddet uygulandığında, şiddet uygulama ihtimali varsa dahi teknik takip başta olmak üzere, zorlama hapsi 3 günden 10'nüne, 10 günden 3 aya, 3 aydan 6 aya kadar çıkarılacak. Bununla birlikte sadece hakimler tedbir karası alma hakkına sahipti. Bundan böyle ilin valisi, kaymakamı, savcısı ve aile mahkemeleri sahil olmak üzere tedbir kararını alma imkanına sahip olacak" dedi. 
 
"DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR"
 
Kadının kendi içinde birbiriyle eşit olması gerektiğini vurgulayan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, şunları söyledi:
 
" Artık Türkiye'de hiçbir eskisi gibi olmayacak' diye çıktığımız AK Parti'nin kuruluşundan itibaren ne ekonomide, ne ulaşımda, ne sağlıkta, ne de kadında hiçbir şey artık eskisi gibi değil. Çok net ifade etmem gerekir ki, yapmış olduğumuz yasal üzenlemelerle birlikte zihinsel bir değişime ihtiyacımız var. Bu zihinsel değişim, kadının her alanda ve her yerde olmasıyla alakalı. Evdeki ev hanımından en üst düzey yöneticiye kadar özel sektörde ya da devlet kurum ve kuruluşlarında ya da meclisteki temsilde kadının erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere sahip olması hepimizin ortak hedefidir. Hepinize çok net şekilde hatırlatmak istediğim başka bir hedef daha var. O hedefte; kadının kendi içerisinde birbiriyle eşit olması." 
 
"BERTARAF EDİLMİŞ VAZİYETTEDİR."
 
Milletvekili Çalık, üniversitelerde başörtüsü sorununun bertaraf edildiğini kaydederek, "Düne kadar üniversitelerimize başörtüsü nedeniyle giremeyip, bunun ızdırabını yaşayan evlatlarımız ön kapıdan alınıp arka kapıdan çıkarılırlardı. Ve binlerce şükürler olsun ki, bugün üniversitelerde başörtüsüyle ilgili sorunlarımız bertaraf edilmiş vaziyettedir" ifadelerini kullandı. 
 
"CİDDİ MANADA SIKINTIYA GİRDİ"
 
"4+4+4" uygulamasıyla ilgili sorulan soruya Çalık, " 'post modern' darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat'ta Türkiye çok ciddi manada sıkıntıya girdi. Sabah kalktığında 8 yıllık kesintisiz eğitimle karşı karşıya kaldık. Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılsın ama kesintisiz olmasını mümkünse aileye bırakın. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. "4+4+4"bütün ailelerin evlatlarını zorunlu şekilde okula göndereceği bir sistemdir. Her halükarda anaokulu dahil olmak üzere ilk 4 yılda zorunlu eğitimi aldıktan sonra, ikinci 4
yıllık eğitimde dahil olmak üzere zorunlu ve direk okula gelerek eğitim olacak. Ve özellikle bütün kız çocuklarımızla ilgili olarak TÜSİAD'ın endişeleri olduğunu söyleniyor, biz sizin endişelerinize kulak veriyoruz. Biz kız çocuklarımızı okula götürmek adına üzerimize düşen her şey yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bugün kız çocuklarımızın okullaşma oranı yüzde 98 ve okula devam oranı da yüzde 65. Biz zorunlu eğitimi getirerek, o yüzde 65'lik kesimi de yüzde 98'lere çıkarmayı hedefliyoruz. Biz "4+4+4" uygulamasının Türkiye için vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. 28 Şubat ürünü 8 yıllık kesintisiz eğitimin kaldırılması konusunda da kesin kararlıyız" dedi. 
 
1999 yılında Fazilet Partisi'nden milletvekili olarak seçilen ve daha sonra milletvekilliği düşürülen Merve Kavakçı'nın 10 yıllık emekli milletvekili maaşını istemesine de değinen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "28 Şubat'ta 'Bu kadına haddini bildirin' diyen zihniyetin toprağa gömüldüğü gibi 28 Şubat zihniyetinin de toprağa gömülmesi gerektiğini çok net ifade ediyorum. Ve Merve Kavakçı milletin oyuyla meclise girmiştir, milletvekili olmuştur, milletin vekili olarak bizim sahip olduğumuz bütün
özlük haklarına da sahip olmalıdır. Onun olması içinde hiçbir yasal engel yoktur. Dolayısıyla Merve Kavakçı'nın özellikle özlük haklarından ziyade iadeyi itibarının yapılması gerekir. Biz bu konuda Merve Hanımın yaşamış olduğu sıkıntıyı hele de evlatlarını yuhalatan zihniyeti öncelikle Allah'a havale ediyoruz. Sonrada milletin yüreğine havale ediyoruz" görüşünü savundu. 
 
"KARARI SİZDEN DUYDUM"
 
Milletvekili Çalık, bir basın mensubunun "Tekel arsasına alışveriş merkezi yapılacak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise, "Sümerbank'ın yerine ilk AVM yapılırken Malatya çok ciddi ve yüksek sesle "Bu buraya yapılmasın" demişti. Bende bir esnafım ve esnaf bir babanın evladı olarak esnafımızın da sesine kulak vermek zorundayız. AVM'ler gelişmiş şehirlerde vazgeçilmezlerdir. Ve bir gelişmişlik göstergesidir. Bununla ilgili olarak Ankara'da, İstanbul'da kapı arasında da çok sık miktarda AVM görürsünüz.
 
Malatya'nın şehirleşmesini yaparken bu konuda AVM'nin nereye kurulması gerektiğiyle ilgili belediyemiz çalışıyor, çalışmaya da devam edecek. Ben şu anki AVM'nin bir günde 30 bine yakın ziyaretçisi olduğunu öğrendim. Özellikle bu konuda küçük esnafımızda mağduriyetini dile getiriyor. Ama bir şekliyle oradaki AVM'nin küçük ve yol üzerindeki esnafın yolunu kestiğini söylemesine rağmen, "iyi ki burası var" diyen çok ciddi miktarda vatandaşımızın da var olduğunu biliyoruz. İkinci AVM'nin yeriyle ilgili olarak meclis kararını yeni sizden duyuyorum. İnşallah Malatyalı esnafımızı zora koymadan daha sağlıklı bir hale getirilir" cevabını verdi. 
 
"CİDDİ DESTEK VERİYORUZ"
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Türkiye nüfusunun yarısı bayanlardan oluşuyor ama iş hayatında bayanlarımızı görmek çok zor. Bir milyon 400 bin girişimci içerisinden sadece 85 bin tane girişimci kadınımız var. Biz TOBB ile Kadın Girişimciler Kurulu'nun Türkiye'de daha faal hale gelmeleri için ciddi anlamda destek veriyoruz. Biz de Malatya TSO olarak bu uygulamayı benimsiyoruz ve bu anlamda kadın girişimcilerimizin T sistemdir. Her halükarda anaokulu dahil olmak üzere ilk 4ürkiye şartları içerisin de daha fazla iş imkanlarına kavuşmalarını arzu ediyoruz. Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) ilk eşi Hazreti Hatice'nin de bir kadın girişimci olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. Bu da inancımız açısında çok önemli. Ülkeye hedefine ulaştırmak istiyorsak, kalkındırmak istiyorsak, kadın girişimcilere gereken desteği vermeliyiz ve kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını sağlamamız gerekiyor" diye konuştu. 
 
AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Aynur Oğuzhan da, "Sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Kadınlarla ilgili problemlerin bir arada konuşulup, çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapıldığına inanıyorum" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız