SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Size Bir Müjdem Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:35:13
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret etti, AKP'de kayısıcı esnafı ile biraraya geldi.

TSO Başkanı Erkoç ziyarette yaptığı konuşmada, “Biz Malatya TSO olarak Malatya’nın gündemini hep takip ediyoruz. Kayısının okullarda dağıtımı için önce milletvekillerimiz ile bir görüşme yaptık, akabinde ise basın açıklamasında bulunduk. Sayın başbakanımızın Manisa’da açıklamış olduğu üzüm alımı ile alakalı, aynı desteğin yüzde 15’ininde, takriben 10 bin ton Malatya kayısısında da alım yapılması Malatya halkının, üreticisinin, esnafının bir beklentisidir. Bu noktada da müjdeli haber bekliyoruz. Geçmiş yıllarda da bu konuyla alakalı çok açıklamalarda bulunduk. Ben özelikle burayı vurgulamak istiyorum. Sayı olarak belki net ifade edemeyeceğim, ama 5’e yakın bu tür sayın milletvekillerimize, sayın ilgili bakanlarımıza, sayın başbakanlarımıza bu konuyla alakalı odamızın görüşünü hep ifade etmeye çalışmıştık. Malatya halkı olarak yine bir beklenti içerisine girdik.  Malatya’da kamuoyu oluşturarak bu işe sahip çıkmalıyız. Bu müjdeli haberi sayın AK Parti Genel Başkan Yardımcımızın da destekleri ile gerçekleştirirsek önümüzdeki yıllar içerisindeki kayısı fiyatının istikrarını oluştururuz. Amacımız bu. Bu sene çok fazla kayısımız yok, ama önümüzdeki yılın fiyat istikrarını oluştururuz” diye konuştu.

 Enflasyon rakamının düşük çıkmasını sevindirici olarak bulduklarını söyleyen Erkoç, “Yeni teşvik ile ilgili dosyamızı sayın başbakanımıza sunmuştuk. Yeni heyecan verici bir teşvik sistemini arzu ediyoruz. Malatya Kuzey Çevreyolu’nun ve hızlı tren projesinin takipçisi olacağız. Bu konuşla ilgili olarak her zaman düşüncelerimizi ifade etmeye çalıştık. Malatya sanayi iklimini oluşturan bir kentimiz. Bu noktada da hizmetleri hak eden bir kentimiz diye düşünüyoruz.  Ortak akılla hareket etmeliyiz” dedi. 

“KAYISI İÇİN YAPILAN UYGULAMALARDAN TÜM TÜRKİYE İSTİFADE ETTİ”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, “Kayısıdan yapılan toplam ihracat 348 milyon dolardır. Kayısı ile ilgili olarak Malatya’ya 13 yılda çok önemli girdiler sağladık. Gerçekten sadece Malatya ve kayısı için yapılan uygulamalardan tüm Türkiye istifade etti. Bunlardan en önemlilerden birisi TARSİM’dir ve TARSİM’de çiçekleri dondan zarar gören çiftçilerimiz sigorta kapsamına alındı. TARSİM’de en fazla poliçeye sahip il Malatya oldu. Kayısı üreticimizi her anlamda destekledik. Dondan zarar gören çiftçilerimiz için 90 milyon lirayı bir aldık, 16 milyon lirayı bir aldık. Yılarca aynen okullara ve askeri birliklere kayısının dağıtılması gibi söylenmesi gibi bir başka şey daha vardı, oda kayısının THY tarafından uçaklarda yolculara verilmesiydi.  Tam 210 noktaya kayısımız ücretsiz olarak dağıtıldı. THY kayısı parasıyla aldı ve ücretsiz olarak dağıttı. Bu esnada bütün illerin fındığı, inciri,  çekirdeği, üzümü aklınıza gelebilecek bütün çerez ürünleri başta olmak üzere kuru besin meyvesi üreticisi iller i başta olmak üzere,  bakanımıza ve THY’ye ‘Neden kayısıyı alıyorsunuz’ diye baskı yaptılar. Söylenilen cümle, ‘Siz yolculara ücretsiz kayısı dağıtımını yapıyorsunuz, niye incir dağıtmıyorsunuz, niye çekirdek dağıtmıyorsunuz, niye üzüm dağıtmıyorsunuz’ şeklindeydi. THY’nin ücretsiz kayısı dağıtması bizim şeni pazarlar oluşturmamız adına elde edilen önemli bir adımdı. Biz bunu yaptık. Bu yeterlimiydi, hayır değil. Biz hem askeri birliklere ve hem de okullara kayısının dağıtılması için gerekli girişimleri hem bakanlarımıza ve hem de başbakanlarımıza ilettik. Üzüm ile ilgili olarak ilk kez yeni bir şey yapılıyor. Üzüm sadece THY’de 3 ay dağıtıldı. Kayısının dağıtımı THY’de 2 yıldır devam ediyor” diye konuştu.

“BAŞBAKANIMIZA İLETTİK”

Çalık şunları söyledi: 

“Üzüm ile ilgili yapılan bu girişim ülke ekonomisine çok ciddi katkı sunacaktır, Ege Bölgesine çok ciddi katkı sunacaktır. Gönül şunu arzu ediyor, üzüme verilen desteğin kayısıya da verilmesidir. Bununla ile ilgili olarak siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenleri hep birlikte bu söylemi ciddi manada sayın başbakanımıza iletmemiz gerekiyor. Sayın Başbakanımıza üzüme verilen desteğin açıklanmasının akabinde bu talebimizi hemen ilettik. Bununla ilgili olarak şuanda ürünümüzün olmaması, elimizdeki en önemli sorunlardan bir tanesi. Ama ben şuna inanıyorum, bizler bu konuda el birliği ve güç birliği yaparsak, ileriki dönemde bu desteği alırız. Üzüme verildi, kayısıya niye verilmedi, kayısıya verildi, başka bir ürüne niye verilmedi dememeliyiz. Ülkenin kalkınması için, ürünlerin boşa gitmemesi için verilen her desteği bizlerde desteklemeliyiz. Sayın başbakanımız kayısı gibi diğer ürünler içinde destek taleplerinin olduğunu ifade ettiler. Her sene bu destek farklı ürünler üzerinde değişebilir. Üzümün bu yıl okullarda dağıtılması için talimat verildi.” 

“SİZE BİR MÜJDEM VAR, UÇAK SAYILAR ARTIYOR”

Çalık, havayolu ulaşım ile ilgili olarak ise şunları söyledi: 

“Size aslında bir müjdem var. Havaalanın yolcu kapasitesinin çok arttığını biliyoruz. Uçak seferlerimizin Ankara, İstanbul, İzmir ve yurtdışına arttığını biliyoruz. Aka bir sıkıntımız vardı. TSO başkanımız ve birçok sivil toplum kuruluşu yöneticimiz bu konuda bize serzenişlerini dile getirdi. Malatyalı hemşerilerim  şikayetlerini dile getirdi. Özelikle Malatya-Ankara seferleri 7 günün sadece 6 gününde vardı. Yapmış olduğumuz görüşme neticesinde 7 günün 7’sinde Malatya-Ankara seferleri konacak. Birde öğleden sonra Malatya-Ankara seferleri konacak.Bunu ilk kez burada açıklıyorum. Bu 7 gün gece uçuşları, 5 günde gündüz uçuşları Malatya’mıza konacak.Bu birincisi. Malatya-Ankara seferlerimiz bu vesile ile artmış olacak. İkincisi de İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına uçuşlarla ilgili sıkıntıydı. İnşallah haftanın 5 günüde Malatya’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına öğleden sonra uçuşlarımız konmuş olacak. Saatlerini de biz belirleyeceğiz ve yeniden konuşacağız. İnşallah güç birliği yaparsak, gücümüzü sinerjiye döndürürsek başarıyı elde edeceğiz.”

KAYISICI ESNAFI İLE TOPLANTI YAPTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Manisa'da üzüm üreticilerine yönelik 'kuru üzümlerin okullara dağıtılacağı' müjdesini vermesi umutlanan kayısı üreticileri ve esnafları, AKP il binasında AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı  ile bir araya geldi. 

Malatya'nın ihracat rakamının 400 milyon dolar olduğunu kaydeden Çalık, 400 milyon dolar ihracatın 200 milyon dolarının kayısıdan geldiğini ifade etti.

2013 hedefleri doğrultusunda ihracat rakamını 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini dile getiren Çalık, bunun için çok çalışılması gerektiğini belirtti. 

"TALEPLERİMİZİ İLETECEĞİZ"

Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı'nın kayısı alımı yapması noktasında gerekli görüşmeleri yapacaklarını kaydeden Çalık, "Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı'nın kayısı alımı yapması noktasında bakanlara defaten söylemeye devam ettiklerini kaydeden Çalık, "Sayın Başbakanımızla hafta sonu İzmir'deydik. Başbakanımız daha sonra Manisa'ya geçti. Sayın Başbakanımız Manisa'da üzümle ilgili olarak 'okullarda öğrencilerimize üzüm dağıtılacak' açıklaması Ege'nin, bölgenin  ve ülkenin kalkınması için çok ciddi bir destek. Biz bu konuyu Sayın Başbakanımızla paylaştık.  Sivil toplum örgütleri, gönüllü teşekküller, meslek örgütler, il teşkilatımız ve milletvekillerimizle bu konuyu Sayın Başbakanımıza bir kez daha arz edeceğiz. Talebimizi ileteceğiz. Gönül arzu eder ki Sayın Başbakanımız bütün ürünlere bu destekleri versin, bizde Malatya olarak kayısımıza gereken desteği kendisinden alalım. Biz bu talebimizi Sayın Başbakanımız ve bakanlarımıza bir kez daha ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız