SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Size En Güçlü Desteği Vermek İçin Geldim'

A- A+ PAYLAŞ

Ankara ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret eden İngiltere Başbakanı Cameron, TOBB'da yaptığı konuşmada "AB üyeliğinize destek için Ankara'ya geldim, üyelik yolunda size en güçlü desteği vereceğim. Türkiye'nin büyümesinden korkanlar var" dedi.

Seçildikten sonra ABD'den sonra ikinci yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, Ankara'da güne Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı.

Cameron ve beraberindeki heyet ziyaretinde önce Arslanlı Yol'da yürüdü. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Cameron daha sonra da Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Cameron, Anıtkabir Özel Müzesi'ni de gezdi.

İngiltere Başbakanı'nın ikinci durağı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ydi (TOBB). Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomileri için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Cameron, şu mesajları verdi:

"Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız ve Türkiye Ortadoğu'da güvenilir bir ülke.

Avrupa Birliği (AB) üyeliğinize destek için Ankara'ya geldim, AB'ye üyelik yolunda size en güçlü desteği vereceğim.

Türkiye'nin büyümesinden korkanlar var. Ticaret önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz.

Türkiye ile 9 milyar dolarlık ticaretimizi iki katına çıkarmak istiyoruz."

Cameron'un Ankara'daki bir sonraki durağı Başbakanlık olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İngiltere Başbakanı David Cameron'u, Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak, iki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız