SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Size Haziran'a Kadar Süre"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:12:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda işlerini rahatça takip edebilmeleri için bu binaların Haziran ayına kadar engellilerin kullanımına uyumlu hale getirilmesi talimatı verdi. 

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine seslenen Vali Şahin, “Herkes kendi kurumunun binasını engelli vatandaşlarımızın rahatça hareket edebileceği hale getirsin. Bu iş için size Haziran ayına kadar süre veriyorum. Haziran ayına kadar binalarınızı engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla hareket edebileceği, işlerini takip edebileceği duruma getirin” dedi. 

Engelli vatandaşların toplumun önemli bir kesimini meydana getirdiğini söyleyen Vali Şahin, bedensel engelli insanların hayatını kolaylaştırmanın temel görevleri olduğunu söyledi. Vali Şahin “Klasik bir söz var: Engelli olmayan her insan engelli adayıdır diye. Bu, engelli olmayan insanların engelli olan insanlarla empati kurmasını sağlar. Fakat bedensel engelli insanların hayatını kolaylaştırmak için bu söze ihtiyaç olmadan çalışmalıyız. Kamu yöneticileri olarak engelli vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştırmak bizim temel görevimizdir. Çünkü onlar da bu toplumun, bu ülkenin eşit vatandaşlarıdır. Onların bedensel engellerinden doğan zorluklarını, dezavantajlarını minimum düzeye indirmeliyiz” şeklinde konuştu. 

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda engelli insanlara uyumlu hale getirilmesinin ‘adet yerini bulsun’ şeklinde değil, gerçek anlamda bir hizmet olarak yapılması talimatını veren Vali Şahin, “Bir rampa yapılıyor, yapılmasa daha iyi. Çünkü engelli vatandaşımız o rampayı kullanamıyor, kullanabileceği şekilde yapılmamış. Uyumluluk çalışmaları ciddiyetle yapılmalı. Haziran ayına kadar bu işler tamamlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız