SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Size Söz Verdik..'

A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Malatya Şubesi, Genel Başkan Mahmut Kaçar onuruna bir iftar yemeği verdi.

Çırağan Düğün Salonu'nda verilen iftar yemeğine Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Abdullah Yakut, Sağlık-Sen Malatya Şubesi yönetim kurulu ve sendika üyeleri katıldı.

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, "Memur-Sen ailesi olarak bir aile olmanın özverisi içerisinde birlikte olmayı, kaynaşmayı, yardımlaşmayı, iyi günde ve kötü günde birlikte olmayı öğretiyoruz. Bu anlamda sendikal mücadelemizi tanımlarken, emek ve özgürlük mücadelesi kavramlarına önem veriyoruz. Biz, bu ülkede 2 milyon 200 bin kamu çalışanı özel de 400 bini aşkın sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak üreten insanlarız. Ülkenin 24 saat esası, insanımızın
sıkıntılı olduğu dönemlerde müracaat etme durumunda kalan, başkalarına hayat verirken çoğu zaman hayatını feda eden bir hizmet kolunda 70 milyon insanımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Onun içindir ki, ülkemizin büyümesini, ekonomisinin gelişmesini, pastanın büyümesini ve bundan da hak ettiğimiz payı almanın mücadelesini veriyoruz. Biz, size bir söz verdik. 'Bize yetki verin ve hesabını sorun' dedik. Geçmiş 7 yılda Kamu-Sen'in yetkisinde, Türk Sağlık-Sen'in yetkisinde çalışanların eline hiçbir hak
geçmeyişinin hesabını soracağımızı söyledik. Siz bize yetki verdiniz. Bu yıl hükümetle iki temel konuyu konuştuk. Biri mali konu diğeri sosyal ve özlük haklar. Mali konuda hükümetin bize yüzde 2.5 + 2.5 zam teklifi oldu. Memur-Sen olarak tamamımızı memnun etmeyecek, çalışan arkadaşlarımıza insan onuruna yaraşır bir ücret politikası getirmeyecek hiçbir talebe evet demeyeceğimizi ve imza atmayacağımı önceden deklare etmiştik. Ama bu yıl ilk kez sağlık çalışanlarının sorunları masaya geldi. Burada sağlık çalışanlarıyla ilgili 17 temel konu mutabakat altına alındı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız