SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sizi Kanıyla Boğacak..'

A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ta bölücü terör örgütü militanlarınca şehit edilen 13 askerden Piyade Astsubay Çavuş İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun cenazesi doğum yeri olan Malatya'da toprağa verildi.

Şehit Astsubayın Cenazesi Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Şehitlikte toprağa verildi.

Cenaze törenine , şehit astsubayın ailesi ve yakınları, Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekili İhsan Koca, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, 7.Ana Jet Üs komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Küçükbay, Rektör Yardımcıları ve Dekanlar, akademik personel, askeri ve mülki erkan ile AKP ve MHP İl Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız operasyon bölgesinde, rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ise Ankara'da bulunduklarından cenaze törenine katılamadılar.

Cenaze töreni sırasında bir konuşma yapan 2. Ordu Komutanlığı'ndan Topçu Kurmay Albay Erdal Dodurga, "Çağların akışını değiştiren şanlı Türk tarihi Dünya tarihinin derinliklerinde iz bırakan büyük olayların kaynağıdır.Türk Silahlı Kuvvetleri, ecdadının manevi mirasından, bıraktığı bu şanlı tarihten ve bağrından çıktığı yüce Türk ulusundan aldığı güç ve azimle, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de ulusun bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda her türlü fedakarlığa hazırdır. Türk Milletinin tarihi, her sayfası altın harflerle yazılmış destanlarla doludur.

Bu destanların yazarları, Sırpsındığı’nda, Kosova’da, Çaldıran’da, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumpupınar’da, Hakkari’de, Şırnak’ta ‘ Bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş’ kahraman şehitlerimiz ile gazilerimizdir. Bugün bu gül bahçesine bir şehit daha uğurluyoruz.

Türk tarihi ve genç Türkiye Cumhuriyeti tarihi Türk milletinin huzur ve refahına, birliğine ve beraberliğine kast eden nice tehditler görmüştür. Hepsinin ortak özelliği bu tehditlerin dış güçler tarafından yönlendirilmesi ve kışkırtılmasıdır. Hepsinin hedefi, özünde Türk milletinin geleneksel değerlerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleridir.

Fakat dikkatlerden kaçan bir şey vardır ki, tehditler daima şekil, vasıta, yöntem değiştirmekte fakat hedef değişmemektedir. O hedef, göğsünü çelikten bir siper yaparak Türk milletini korumaya ve kollamaya and içmiş olan Türk Silahlı Kuvvetleridir.

Tehdit, Haçlı Sefeleri, Panislavizm, Etniki Eterya, Taşnaksütyun, Asala, Ermeni Soykırımı İddiaları, İrtica, PKK Terör örgütü adıyla şekilden şekle girerek, son zamanlarda da terör kılığına bürünerek yüzyıllarca Türk milletini hedef almış, ancak her biri tarihin çöplüğüne gömülüp gitmiştir ya da gömülüp gidecektir.

Çocukluğundan beri hayalini kurduğu kutsal askerlik mesleğini icra ederken şehit olan Piyade Astsubay Çavuş İbrahim Ahmet Sarıoğlu’na kurşun sıkan hain eller şunu iyi bilmelidir ki, Türk Milleti tarihi boyunca nice Ahmetler, Mehmetler, Mustafalar yetiştirmiştir. Bir karış vatan toprağı için binlerce Ahmetler şehit veren bu vatan topraklarına kanını akıtmış vatan evlatlarına daima vefa borcunu ödemiştir.

Bu vatanın bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri bunun en büyük güvencesidir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken eli kanlı terör örgütünün başarılı olma şansı yoktur. Çünkü bu millet hiçbir zaman teröre ve hainlere geçit vermemiş ve vermeyecektir.

Buradan bir kez daha sesleniyorum. Ülkemi bölmek, parçalamak isteyenler, milletimin huzuruna göz diken hainler, terörü kışkırtanlar, terör kanından beslenenler, terörden medet umanlar. Faydalandığınızı zannettiğiniz terörün kanlı eli bir gün sizin yakanıza yapışacak ve bu sefer sizi hedef alacak, sizi kanıyla boğacaktır. Terör silahı size döndüğünde pişman olmak için çok geç olacaktır.

Dış güçler tarafından kullanılanlar!.. Teröre alet olanlar!.. Dün sizin atalarınız, bugün siz, yarın sizin torunlarınız aynı oyunlara geldiniz, aynı tuzağa düşüyorsunuz. Aynı sonu paylaşacaksınız.

Türkiye Cumhuriyetinin yegane güvencesi, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine ve yüce Türk Ulusuna uzanan elleri kırmak, doğrulan silahları etkisiz hale getirmek ve yönelen her türlü tehdidi yok etmek için en son yiğidine, kanın son damlasına, varlığının son noktasına kadar savaşmaktan asla çekinmeyecektir." dedi.

Cenaze namazının ardından şehit Astsubay şehitlikte toprağa verildi. Cenazenin omuzlarda taşınması sırasında PKK aleyhine sloganlar atıldı.

Cenazenin defnedilmesinden sonra tabuta sarılı Türk Bayrağı 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal tarafından, şehit astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun törende taşınan çerçeveli fotoğrafı da Vali tarafından babası Mehmet Sarıoğlu'na verildi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY- Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız