SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sizi Seviyorum'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3.5 yıla yakın süre görev yapan ve Amasya'ya atanan Vali Halil İbrahim Daşöz, veda mesajı yayınladı. 1 Temmuz Çarşamba günü Malatya'dan ayrılacak olan Vali Daşöz, mesajında görev süresi içerisinde Malatya'da "Adil, dürüst, açık, katılımcı, halka yakın, müşfik, duyarlı, birleştirici, pratik ve dinamik bir yönetici olmaya" çalıştığını bildirdi.

Daşöz'ün mesajı şöyle:

"Saygıdeğer Malatyalılar,

Amasya Valiliği’ne atanmam nedeniyle, 21.01.2006 tarihinden itibaren yürütmekte olduğum Malatya Valiliği görevinden kısa bir süre içinde ayrılacağım.

Yaklaşık 3,5 yıl, Malatya gibi iki Cumhurbaşkanı, sayısız devlet adamı, fikir insanı, sanatçı ve işadamı çıkarmış bir İl’de valilik yapmak, şahsım ve ailem için büyük bir onur ve mutluluk vesilesi olmuştur.

Görev yaptığım süre içerisinde;

İki Cumhurbaşkanımızı ve siz saygıdeğer Malatyalıları en iyi şekilde temsil etmeyi en büyük manevi sorumluluğum olarak gördüm.

Adil, dürüst, açık, katılımcı, halka yakın, müşfik, duyarlı, birleştirici, pratik ve dinamik bir yönetici olmaya çalıştım.

Bu çerçevede resmi ve özel kurum ve kuruluşların uyumlu çalışmasını sağlamak, devlet ile halkı birbirine yakınlaştırmak, farklı toplum kesimlerini kaynaştırmak, ekonomik ve fiziki gelişmenin yanı sıra sosyal ve kültürel dokuyu güçlendirmek, İl’de sevgi, saygı ve güven ortamını geliştirmek en büyük hedefim olmuştur.

İl’in her alanda gelişmesi ve bölgesinde dengeli, istikrarlı ve marka bir İl olması için başta eğitim, sağlık, güvenlik, kültür, sanat, turizm, tarım, kayısının tanıtımı, sanayi, ticaret, ulaşım, ağaçlandırma, gençlik, spor ve kırsal kalkınma olmak üzere, İl’in öncelik ve potansiyelinin gerektirdiği her alanda elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım.

Büyük Atatürk’ün “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” sözüne uygun olarak, kimsesizlere, engellilere, düşkünlere, şehit yakınlarına ve gazilere özel bir önem verdim.

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın en donanımlı şekilde ve sevgi dolu bireyler olarak yetişmesi en büyük amacım oldu. Bunu, hem çocuklarımızın, hem de ülkemizin geleceği bakımından hayati derecede önemli gördüm.

Eğitime yapılan yatırımı en önemli yatırım olarak gördüm. 91 Bin Dev Öğrenci Projesi, Kardeş Okullar Projesi, Okul Öncesi Eğitimi Geliştirme Projesi hep bu anlayışla yürütüldü.

91 Bin Dev Öğrenci Projesi hiç şüphesiz sadece bir eğitim projesi değildi. Belki öğrenciler öncülüğünde 7 okul, şehit yakınları ve gaziler için 3 daire kazandırıldı ama bundan daha önemlisi çocukların yaşadığı ve yaşattığı süreç oldu.

Bu süreçte;

- Çocuklarımızın sevgi, saygı, kardeşlik, medeni cesaret, kendilerini değerli hissetme, paylaşım, karar verme, liderlik, vizyon, demokrasi kültürü vb. duygu ve yeteneklerinin geliştiği,

- Eğitime ve İl’in kültürel ve sosyal yaşamına zenginlik katıldığı,

- Farklı sosyal ve kültürel kesimlere ait çocukların proje arkadaşlığı yoluyla sosyal dokunun güçlendirildiği,

- İl’in olumsuz haberler yerine güzel ve olumlu haberlerle kamuoyu ve medya gündemine gelmesine ve imajının geliştirilmesine katkı sağlandığı,

- Eğitimin önemi konusunda halkın bilinç ve farkındalık düzeyinin arttığı,

- Çocukların proje üretme kabiliyetlerinin ve sosyal sorumluluk reflekslerinin arttığı,

Kanaatindeyim.

Bütün bu kazanımlar, inanıyorum ki, çocukların ileriki yaşamlarındaki en önemli mutluluk ve başarı kaynağı olacak ve İl’de huzur ve güven ortamının oluşmasında önemli katkılar sağlayacaktır.

Görev yaptığım süre içerisinde mutlu olayların yanı sıra elbette üzüldüğümüz olaylar da olmuştur. Bunların en başında Malatyasporun durumu gelmektedir.

Malatyaspor, İl’deki ve gurbetteki tüm Malatyalıların ortak sevdası ve ortak paydasıdır. Bu nedenle Malatyasporu toplum kesimlerini birleştirici, hemşerilik bilincini geliştirici, sosyal entegrasyona ve İl’in tanıtımına katkı sağlayıcı bir unsur olarak gördüm.

Yasal görevim olmadığı halde her türlü sorununun çözümüne katkı sağlamaya, birlik beraberliği tesis etmeye ve tüm yönetimlere destek olmaya çalıştım.

Sonuç arzu ettiğimiz gibi gerçekleşmedi. Bundan elbette ki üzüntü duyuyorum. Ancak elimden geleni yapmış olmanın vicdani huzuru içindeyim.

Birlik beraberlik sağlandığında, liyakatli ve güçlü yönetimler elinde Malatyasporun her zaman Süper Ligde başarıyla mücadele edebilecek bir potansiyele sahip olduğuna inanıyorum.

Saygıdeğer Malatyalılar,

Hiç şüphesiz yapılanlar ve yapılamayanlar sadece bunlardan ibaret değil. Yapabildiklerimizi ve yapamadıklarımızı sizlerin takdirine bırakıyorum. Ancak yapılan bütün hizmetlerin ve yaşanan bütün güzelliklerin asıl sahibi sizlersiniz.

Sizlere, bu güzel ve önemli İl’de yaklaşık 3,5 yıl Valiniz olarak görev yapma onuru yaşattığınız için, bizler açısından en önemli güç kaynağı olan sevgi ve güveninizi hep hissettirdiğiniz için ve en önemlisi, en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızla “proje arkadaşı” olma bahtiyarlığını yaşattığınız için teşekkür ederim.

Malatya’da yaşadıklarımızı kıymetli birer anı olarak sevgiyle hatırlayacağımızı ve Malatya ve Malatyalılarla olan gönül bağımızın yaşamımız boyunca süreceğini içtenlikle belirtmek isterim. 91 Bin Dev Öğrenciyi ve sizleri hiç unutmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle sizlere arz-ı veda ederken, Malatya’ya müşterek hizmet etme bahtiyarlığını yaşadığımız tüm resmi-özel kişi ve kuruluşlara, seçilmiş-atanmış mesai arkadaşlarıma ve bizlere her konuda yardımcı olan yerel medyaya teşekkür eder, Malatya’ya ve tüm Malatyalılara esenlik, mutluluk ve başarılarla dolu bir gelecek dilerim.

Son söz olarak sizlere 91 Bin Dev Öğrencinin simgesi olan sözle veda etmek isterim: “SİZİ SEVİYORUM”"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız