SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sizin Aklınız Bunlara Yetmez!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:42
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Akçadağ ilçesini ziyaret etti. 

AKP Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkan Yardımcısı Turan Canpolat, Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Bahri Belediye Başkanı Ali Bektaş ve partililerle beraber Akçadağ merkez ve köy ziyaretinde bulunarak, sorun dinledi.

AKP Akçadağ İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldikten sonra Akçadağ Kaymakamı Ramazan Kılıç’ı ziyaret eden Çalık, daha sonra Taşevler, Taşolar Esenbey, Kolköyü ve Kayadibi Köyü’ne gitti. Çalık, Akçadağ İlçe Başkanlığı’nda yaptığı konuşmadan Akçadağ’a ve köylerine yapılan hizmetlere değinerek, Akçadağ’ın çok büyük yatırımlar aldığını belirtti.

Çalık, "Akçadağ AK Parti iktidarı döneminde çok önemli yatırımlar alarak büyük bir mesafe kat etmiştir. Akçadağ Kültür Merkezi, Akçadağlılar ve bizler için çok önemli bir konu. Geçen sene para çıkarmamıza rağmen bu konuda yol kat edemedik. Ancak bir bütün olarak herkesin tek söylediği şey, Akçadağ’a bir kültür evinin yapılması. Biz Bakanlık düzeyinde yaptığımız görüşmeler neticesinde ve elimizdeki verilere dayanarak mevcut kültür merkezinin yıkılması gerektiğini söyledik. Son olarak da Valilik ve İl Özel İdare’nin çalışmaları neticesinde yıkım kararını çıkardık ve yaklaşık 3 hafta önce bu kararı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdik. Bakanlığın onayından sonra inşallah Akçadağ’a yeni bir kültür merkezi kazandıracağız’’ifadelerini kullandı.

Akçadağ’a yapılan cezaevine de değinen Çalık, muhalefetin tutumunu eleştirerek, "Muhalefet dönmüş diyor ki; ‘Cezaevi gelince buraya yatırım mı olduğunu sanıyorsunuz?' Sizin aklınız bunlara yetmez, biz öncelikle insan hakları için mücadele ediyoruz. Her insan hata yapabilir, suç işleyebilir. Ancak cezaevine düştükten sonra insanlık dışı muamele görmemesi gerekir. Devlet her türlü fiziki şartları sağlamakla mükelleftir. Biz AK Parti iktidarı olarak 10 yıldır bunu yapıyoruz. Malatya için de cezaevindeki vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda kalmaları için bunu yapmakla mükellefiz. Biz cezaevleri şartlarını iyileştirmekle beraber başka bir şey daha yapacağız. Biliyorsunuz şimdi cezaevlerinin korumasını jandarma yapıyor. Bundan sonra infaz koruma memurlarının koruması talebinde bulunulacak ve bununla ilgili yasal düzenleme yapılacak. Bunun için de yaklaşık iki bin tane infaz koruma memuru alınacak. Bunlar da Malatya’dan Akçadağ’dan alınacak.

Malatya’nın genelini ilgilendiren bir bilgi daha vermek istiyorum. İnşallah Vagon Onarım Fabrikası'nı açık cezaevine dönüştürmeme kararını aldık”’şeklinde konuştu.

Akçadağ merkez ziyaretinden sonra Taşevler Köyüne geçen Çalık, Taşevlere yapılması planlanan gölet ile ilgili köylülere bilgi verdi. Çalık, burada yaptığı konuşmada ‘’Akçadağ heyeti Ankara’ya geldiklerinde Akçadağ’ın ve köylerinin sorunlarını bize ilettiler. Bunlardan en önemlilerinden biri de Taşevler’e gölet yapılmasıydı. Bizler de diğer vekil arkadaşlarımızla beraber girişimlerde bulunduk ve Taşevler Köyü’ne gölet yapılması 2013 yatırım programına alındı. Bir daha ki gelişimiz de inşallah 10 kilometrelik asfaltla beraber Taşolar, Levent, Esenbey ve Kayadıbı mıntıkasının da plan ve projesi yapılarak yok çalışmalarına başlanır" dedi.

Çalık, Taşolar Köyü’ne yapılan içme suyu projesini de inceleyerek su deposunu inceledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız