SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sizinkiler Salıverilirken.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:54:52
A- A+ PAYLAŞ

28 Şubat 2014 Cuma günü gece boyu devam eden meclis görüşmelerinde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Milli Eğitim Kanunu’nda Değişiklik yapan Kanun Tasarısı hakkında söz aldı.

Konuşmasında “Bakan çocukları ve Rıza Serrraf’ın salıverilmesi hakkında görüşlerine yer veren Ağbaba, “Başbuğ’un, Alan’ın, Avcı’nın kaçma şüphesi var da Rıza Serraf ile Bakan çocuklarının yok” diyerek süreci eleştirdi. 

“AKP milletvekillerine gözleri aydın diliyorum çünkü aralarında iki bakan çocuğunun da bulunduğu ve büyük patronun da bulunduğu 5 kişi bugün tahliye edildi.” diyerek süreci eleştiren Ağbaba, kararı okuyunca, cezaevlerinde kalan, kaçma şüphesi ve delilleri karartma şüphesi olan insanları hatırladığını söyleyerek “Ergenekon, Balyoz, KCK, Askerî Casusluk, Oda TV, Devrimci Karargâh davalarında haksızca, hukuksuzca yıllardan beri ömürlerini çürütenler var.” dedi.

RIZA SARRAF'IN KAÇMA ŞÜPHESİ YOK, 71 YAŞINDAKİ GENELKURMAY BAŞKANI İLKER BAŞBUĞ'UN VAR!

Ağbaba sözlerine şu şekilde devam etti. “Kısa süre önce Türk vatandaşı olan Rıza Sarraf'ın kaçma şüphesi yok, bu memlekete altmış yılını vermiş, sizinle beraber görev yapmış 71 yaşındaki Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kaçma şüphesi var. Ömrünü bilime hizmetle geçirmiş sahte delillerle cezaevine atılmış dört yılını cezaevinde geçirmiş Mehmet Haberal'ın kaçma şüphesi var, özel uçağı olan Rıza Sarraf'ın kaçma şüphesi yok. 76 yaşındaki yazar, düşünür, ekonomist, tarihçi Yalçın Küçük'ün kaçma şüphesi var, 29 yaşındaki Rıza'nın kaçma şüphesi yok. Sahte delillerle Maltepe'de, Hasdal'da, Hadımköy'de, Mamak'ta, Şirinyer'de bulunan ve ömürleri Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmetle geçen Balyoz mağduru askerlerin kaçma şüpheleri var ama bakan çocuklarının kaçma şüphesi yok”

Tüm bu isimleri yakinen tanıdığını ve cezaevlerinde tek tek ziyaret ettiğini sözlerine ekleyen Ağbaba, “birçoğu 14 yaşında orduya girmiş, 54 yaşında cezaevine girmiş. Bunların kaçma şüphesi var, ömürlerinde başka bir memleket bilmeyen insanların kaçma şüphesi var, bakan çocuklarının ve Rıza'nın kaçma şüphesi yok.” diyerek tahliyeleri eleştirdi. 

SİZİNKİLER SALIVERİLİRKEN, ONLAR SAHTE DELİLLER İLE İÇERDE TUTULUYOR

Ağbaba, halen cezaevinde tutulan binlere kişiyi hatırlatarak, şu tespitlerde bulundu:

“Sahte delillerle, sahte verilerle, sahte gizli tanıkların -ve gizli tanıkların kimisi tecavüzcü, kimisi kadın tüccarı, kimisi ahlaksız- o gizli ifadelerle cezaevinde tutulan Tuncay Özkan'ın, Doğu Perinçek'in, Levent Bektaş'ın, Deniz Yıldırım'ın, Hikmet Çiçek'in delilleri karartma şüphesi var ama sizinkilerin delilleri karartma şüphesi yok; bu insanların delilleri karatma şüphesi var ama sizin yandaşlarınızın karartma şüphesi yok.” 

RIZA'NIN YOK; HANEFİ AVCI'NIN DELİLLERİ KARARTMA ŞÜPHESİ VAR!

Ağbaba sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sizin çokça eteğine yapıştığınız, bugün, sizin yandaş gazetelerin röportaj yapmak için sıraya girdiği ama dün mahkûm ettiğiniz, cezaevine attığınız, Devrimci Karargâh davasından Hanefi Avcı'nın delilleri karartma şüphesi var, Rıza'nınki yok. Bugün, Hanefi Avcı sizin her yerde referans göstereceğiniz birisi oldu. Bence bundan da geçmişten dolayı, eğer vicdanınız varsa biraz utanmanız lazım.”

“Gazeteci Füsun Erdoğan sekiz yıldan beri tutuklu yargılandı. Doğu Perinçek altı yıl yargılandı, Mustafa Balbay beş yılsonunda çıkabildi. Bilgin Balanlı, Can Erenoğlu; bugün yine ipine sarıldığınız emekli Albay Ahmet Zeki Üçok yıllardan beri tutuklu yargılandı. Sizinkiler altmış günü doldurmadan serbest bırakıldı. Bugün hepiniz kadar oy alarak milletvekili seçilen, sadece Başbakana kalkmadığı için cezalandırılan Engin Alan yıllardan beri cezaevinde yatıyor. En az sizin kadar hakkıyla geldi buraya ama sizinkiler altmış gün sonra tahliye ediliyor. Şimdi, Engin Alan gelecek, MHP sıralarına oturacak. Kaçma şüphesiyle dört yıl cezaevinde tutulan Mehmet Haberal Meclisten çıkmadı. Eğer biraz vicdan varsa bunu düşünmenizi rica ediyorum sizden.”

BUNU SİZİN HUKUKUNUZ KABUL EDER Mİ BİLMİYORUM AMA BUNU HİÇBİR VİCDANIN KABUL ETMEYECEĞİ KESİN. 

Ağbaba sözlerine şu şekilde son verdi:

“Anlaşılıyor ki değerli arkadaşlar, para çok olunca, kutu çok olunca delilleri karartma şüphesi olmaz, kaçma şüphesi olmaz. Bir de yurt dışı yasağı var. Sinan Aygün orada oturuyor, Mehmet Haberal orada, Mustafa Balbay orada. Yurt dışı yasağı çıkarttınız arkadaşlar. Bu insanların Türkiye dışında başka yerde yaşama şansları var mı? Ellerinizi vicdanınıza koyun. Eğer kumpas varsa, eğer vicdan varsa bunları bir düşünün”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız