SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sizlere İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:17:05
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici iş Adamları Deneği Malatya Şubesi tarafından eğitim gören 60 kursiyere sertifika dağıttı. 

MÜSİAD tarafından 2 hafta boyunca verilen ‘Uygulamalı Girişimcilik eğitimi’ programı sonucunda 60 kursiyer sertifikalarına kavuştu. MÜSİAD toplantı salonunda düzenlenen tören ile sertifikalarına kavuşan kursiyerler aldıkları bilgi karşılığından daha verimli iş girişiminde bulunacaklarını söylediler.

Kursiyerlere sertifikaları verilmeden önce kısa bir konuşma yapan MASİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Bali 450 girişimciye sertifika verdiklerini ifade ederek, “MÜSİAD olarak son 2 yıldır sizlerle beraber yaklaşık 450 yeni girişimciye eğitim verdik. Ve sertifikalarımızı bugün dağıtacağız. MÜSİAD gerçekten yeni girişimcilikle alakalı Malatya'nın 2023 yılı hedeflerini tutturabilmesi için yeni girişimcilere ihtiyacımız var. Organize sanayilerimize yeni girişimcilerin gelmesi gerekiyor. Yeni iş yerleri açılması gerekiyor. Yeni istihdamların gerçekleşmesi gerekiyor. Malatya son 10 yılda ihracatta girmiş olduğu 400 milyonluk dolarlı eşiği aşabilmesi için sizlere ihtiyacımız var” dedi.

KOSGEP Malatya Şube Müdürü Murat Seki ise, 4 bin 200 girişimciye sertifika verdiklerini açıklayarak, “Biz bu eğitimleri düzenledik. Bu 70 saatlik eğitimleri niye aldınız? 70 saatlik eğitim sonucunda eğitime başlarken ki düşüncelerinizle simdi ki düşünceleriniz çok farklılaştı bunu biliyoruz. Bu eğitimler sayesinde yeni girişimci olarak iş hayatına başladığınızda, diğer girişimcilerden bir adım daha önce başlıyorsunuz. Biz KOSGEP olarak, 2010 yılından berri sürdürmüş olduğumuz bu uygulamalı eğitimli girişimci programı ve yeni girişimci desteği kapsamından eğitime katılan yaklaşık 4 bin 200 girişimcimiz sertifika aldı” ifadelerini kullandı.

Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Eniz Aydoğan’da programın amacını anlatarak “genç MÜSİAD olarak yaptığımız programın amacı; genç arkadaşlarımızın iş hayatlarına atılması ve iş hayatına atıldıktan sonra yeni istihdamların yeni katma değerlerin hayata geçirilmesi” şeklinde konuştu.

Daha sonra sertifikalarını alan kursiyerler eğitimcileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız