SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sizlerin Tavsiyesiyle Hizmet Üreteceğiz..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'nden sonra Muhtarlar Derneği yöneticilerine de bir iftar yemeği verdi.

Şelale Lokantasında verilen iftar yemeğine Belediye Başkanı Akın’ın yanı sıra, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

İftar yemeği öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, mahallelerin sorunlarını birer birer çözdüklerini belirterek; “Takdir ettiğiniz gibi Malatya da hizmet çalışmalarımız devam ediyor. Alt geçitler bu seneye mührünü vurdu.”

1924 yılından beri Malatya da yapılmamış olan yağmur drenaj kanallarını biz projelendirdik. Bu konuda teknik kadromuz çok ciddi çalışmalar yaptı. 17 km.’lik yağmursuyu drenaj kanalının 8,5 km kısmını alt geçitlerin ihale kapsamına aldık.

Alt geçitler ile birlikte yağmursuyu drenaj kanalları da hizmete girdiğinde; Yağmur yağdığı zaman Beydağı’nın çamurlu, kumlu yağmur sularını şehrin merkezinde, iş yerlerine, dükkânlara girdiğini görmeyeceğiz. Daha önceki yıllarda şiddetli bir yağmur yağdığında, belediyedeki arkadaşlarımız büyük sıkıntı içerisinde, çizmeleri giyerek kanalizasyon açmak için uğraşır, suların çekilmesi için gayret sarf ederlerdi. Bunlar artık yaşanmayacak.

Güney Çevre Yolu’nun açılması hususundaki çalışmalarımız, imar çalışmaları, ayrıca Malatya’ya kazandıracağımız ihalesi biten 110 dönümlük Sümer parkın inşaat ihalesini yapacağız. Malatya’nın imar çalışmalarının güzel sonuçlanması için imar ihalemizi yapacağız. Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık.Biz elimizdeki imkânlarımızla en güzel şekilde sizlerin tavsiyeleriyle hizmetlerimizi üreteceğiz” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ise, Malatya’da yeni bir yapılanmanın olduğunu belirterek, “Yeni bir yapılanma şehirde başladığı zaman sevinçlerde olacak, küskünlerde olacak. İlerde bu yapılan hizmetlerin faydasını görecek, herkes de böyle tavır ve davranışlardan vazgeçecektir. Yapılan hizmetlerle beraber Malatya daha da güzelleşecek.

Şu ana kadar yağmur drenaj kanalı projesi adına Malatya da bir çivi dahi çakan olmamıştı. Yıllar önce gereken bu çalışma şimdi yapılıyor. Geçmişte yağmur ve kar suları kanalizasyona veriliyordu. Buda kanalizasyona zarar veriyordu. Yani hem daha çok masraf çıkıyordu. Hem de yeniden kazmak zorunda kalıyorduk.

Huzurlarınızda bu hizmetleri yapan ve bugün bir araya gelmemizi sağlayan Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan iftar yemeğine katılan mahalle muhtarları da yemeğin ardından mahallelerinin sorunlarını Belediye Başkanı Akın’a ilettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız