SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sizlerin Üşümesini İstemiyoruz"

0
Güncellendi - 2019-11-07 02:13:19
A- A+ PAYLAŞ

YARDIM YAPIN AMA, TEŞHİR ETMEYİN!. Vali Aydın Baruş, Uzat Elini Derneği Uzat Elini Yardım Organizasyonu temsilcileri tarafından düzenlenen "Üşüyorum Kampanyası” kapsamında Malatya’da bulunan 444 ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık mont dağıtım programına katıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen  “Üşüyorum Kampanyası” kışlık mont dağıtım programına, Vali Aydın Baruş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, Uzat Elini Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Cengiz Eyibil ve Türkiye Koordinatörü Hilmi Yavilioğlu katıldı.

Program, Uzat Elini Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Eyibil ve Türkiye Koordinatörü Yavilioğlu’nun selamlama konuşmasıyla başlandı. Konuşmalarında organizasyonun faaliyetleri hakkında geniş bilgi verdiler.

Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, “ Bizler sevgili peygamberimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” prensibine göre yaşayan insanlarız. Çevremizde ihtiyaç sahibi aileler olduğu zaman, sokakta ayakkabısız yürüyen çocuklar olduğu zaman, sırtında elbisesi olmadan okula giden yavrularımız olduğu zaman yüreğimizin derinlikleri sızlıyor. İşte bu anlayış bizim dinimizin bizlere vaaz etmiş olduğu bu temel prensipten kaynaklanıyor. Ne mutlu bu endişeyi her zaman duyanlara, ne mutlu komşusu açken tok yatmayanlara. Onun için ben Uzat Elini Yardım Organizasyonunun böyle faziletli bir davranışı gerçekleştirmesinden dolayı başta Genel Başkan Cengiz Bey'e ve Türkiye koordinatörü Hilmi Bey'e Çok teşekkür ediyorum. İlimizde hiçbir şekilde başkasının sırtındaki elbisesine özenen, ayakkabısına özenen çocuğumuz kalmasın istiyoruz.  Bu anlamda Devletimiz her türlü olanağını seferber ediyor. Devletimizin bugün sağlamış olduğu olanaklar gerçekten ihtiyaç sahibi hiçbir aile bırakmamak üzerine kurulu. Ancak işin diğer bir tarafı var eğer içinde yaşadığımız toplumda kardeş bildiğimiz, komşu bildiğimiz insanların ihtiyaç sahibi olduğunu bilerek onları umursamaz bir şekilde davranırsak bu bizlere yakışmaz, bizim hayat prensibimize yakışmaz. Dolayısıyla bu endişeyi duyarak bu tür organizasyonlar düzenlemek, özellikle bu organizasyonlar içerisinde gençlere yer vermek çok önemli. Uzat Elini Yardım Organizasyonunun Türkiye'deki gönüllüleri arasında gençlerin bulunduğunu öğrenmek beni çok sevindirdi. Çocuklarımıza gençlerimize sosyal yardımın ve kendi sahip olduğu imkânları başkalarıyla paylaşmanın erdemini mutlaka öğretmemiz gerekiyor. Bugün yardım ettiğimiz çocuklar yarının yetişkin fertleri olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardım etme alışkanlığını burada görüyorlar. Dolayısıyla bu davranışı onlara kazandırmak, gençlerimizi de sosyal faaliyetlere katma anlamında önemli bir organizasyon. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimizin Türkiye'de yaşayan ve dünyanın dört bir tarafında yaşayan kardeşlerini unutmaması ve onlara Avrupa'dan yardım elini uzatmaları ayrıca takdir edilmesi gereken bir davranış. Bundan dolayı yardım eden tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum.

Sevgili çocuklar bugün burada giyeceğiniz montları teslim aldığınız zaman, sıcak bir şekilde okula gittiğiniz zaman lütfen sizlere bu yardımı yapan insanları dualarınızdan eksik etmeyin. Her okula gidişinizde ve bu montları giyişinizde onlara dua edin ki bu iyilikseverlik artsın eksilmesin ve biz de sizlerle birlikte geleceğimize güvenle yürüyelim. Türkiye'nin geleceği sizlersiniz, sizlerin her derdi bizi ilgilendiriyor, sizlerin üşümesini istemiyoruz, sizlerin yoksulluklar içerisinde eğitimine devam etmenizi istemiyoruz. Bu nedenle bugün gerçekleştirilen bu organizasyonda sıcak bir ortama kavuşacak olan yavrularımıza giysilerinin hayırlı olmasını diliyorum. Tekrar bu organizasyonu gerçekleştiren, bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum “dedi.

Konuşmaların ardından kışlık montların dağıtımlarına geçildi. Önceden tespit edilen çocukların isimleri tek tek okunularak yeni kışlık montları kendilerine teslim edildi. Vali Aydın Baruş’un, Uzat Elini Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Cengiz Eyibil’e plaket takdiminin ardından program sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Salih Karacan (4 yıl önce)
    Vali beyin saçları mı sararmış yoksa ben mi yanlış görüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (4 yıl önce)
    çoçukların yüzlerinin kapatılması ince düşünce.ama olmamıs .sankı suçlularmış gibi....haber yapılmasaydı yada vali beyın programına basın alınmasaydı.amaç sadece o çoçukları kış şartlarına hazırlamak olsaydı... EDİTÖR NOTU: Yardım yapılan ihtiyaç sahiplerinin (çocuk- büyük farketmez), fotoğraflanarak teşhir edilmesi maalesef bu organizasyonları yapanların vazgeçemediği bir alışkanlık. Bunun yanlışlığına kuvvetli vurgu yapabilmek amacıyla, haberle birlikte servis edilen fotoğraflar, çocukların yüzleri kapatılarak verilmiştir. Bu yardımları, 'vekaleten' dağıtma konumunda olan kişi ve kuruluşlar, genelde bağış yapanlara, bağışlarının yerine ulaştığını gösterme amaçlı olarak iyi niyetle bu haberleri yaptırıyorlar, duyuruyorlar. Bunu yaparken, yardım alanların teşhir edilmesi yanlış. Yardım alanların yüzlerini göstermeyen açılardan çekilen fotoğraflar vs. servis edilebilir halbuki. Yeri gelmişken, bir açıklamayı daha yapalım. Geçtiğimiz günlerde, bir büyük tekstil şirketinin sahiplerinden olan Doğanşehir Belediye Başkanının, ilçedeki tüm öğrencilere (7 bin 200 öğrenci) kıyafet dağıtmasıyla ilgili haberde, çocukların yüzünü kapatmamıştık. Bunu da eleştiren olmuştu. Oysa, bu kıyafetler, ihtiyaç sahiplerine 'yardım' değil, ayrım gözetmeksizin ilçedeki tüm öğrencilere bir 'hediye' idi ve haberde de "Başkandan tüm öğrencilere giysi" başlığıyla bu fark özellikle vurgulanmıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • teşekkür ederim açıklama yaptığınız için.
    0
    0
    Yanıtla