SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sizlerle Gurur Duyuyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:50:44
A- A+ PAYLAŞ

Hz.İmam Zeynel Abidin Türbesi’nde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “IŞID militanları  her gün katliamlar yapıyor. İnsanlar, Kobani’de Kürt, Lazkiye’de Alevi, Kerkük’te Türkmen, Şengal’de Ezidi diye saldırıya uğruyor, katlediliyor. Türkiye bu saydığım bölgeler gibi değilse bunu herkes Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçlu.”dedi.

Cem Vakfı Malatya Şubesi, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı ve Kamberi  Derneği’nin organizesiyle Hızır Cemi ve lokması gerçekleştirildi.Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile çok sayıda davetli katıldı.

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesinde düzenlenen Cem ve Lokma etkinliğinde konuşan Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Kamberi  Derneği Başkanı Battal Kaçar ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan ise yaptığı konuşmada  CHP’li belediyeler tarafından Cemevlerinin yasal ibadethane olarak kabul edilmesinin önemine değinerek, bu önemli adımı atan Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya teşekkürlerini iletti.

İBADET YERİNE İBADET EDENLER KARAR VERİR

Kalabalık topluluğa hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “CHP’li belediyeler karar aldı. Cem Vakfı’nın açmış olduğu davayı 2 Aralıkta karara bağlayan AİHM,  Cemevlerinin yasal ibadethane olduğunu  Tüm Dünya’ya duyurdu.AİHM kararları Türkiye’yi bağlayan kararlardır.Biz de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 229 Belediyemize bir yazı göndererek Cemevleri’nin yasal ibadethane olmasını istedik.Bu yaptığımız işlemden dolayı bizlere teşekkür edilmesine gerek yok.Çünkü bu bağış değil, bir haktır.Bir inkar son bulmuştur. Önümüzdeki günlerde CHP’li belediyelerin  attığı bu adımla beraber, artık devlette bu adımı atmak zorunda kalacaktır. Eğer bir  kişi bile ‘benim ibadethanem burasıdır’ diyorsa, bizim için sözün bittiği nokta odur. İnsanların nerede ibadet edeceğine biz karar veremeyiz.”ifadelerini kullandı.

LAİK CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Türkiye’de son dönemlerde acı olaylarla karşı karşıya olunduğunu belirten Ağbaba,”Kadın şiddetinin en üst noktaya geldiği günlerden geçiyoruz.Sokak ortasında kadınlarımız öldürülüyor.İnsanlar birlerini katlediyorlar. Ben burada ekilen hoşgörü ve barış tohumlarının bütün Türkiye’ye yayılmasını istiyorum.Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyada kan akmaya devam ediyor.Sizlerle gurur duyuyorum. Sofranızın başına Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini asıyorsunuz. Bölgemizde kan akıyor. IŞID Militanları  her gün katliamlar yapıyor. İnsanlar, Kobani’de Kürt olduğu için, Lazkiye’de Alevi diye, Kerkük’te Türkmen diye, Şengal’de Ezidi diye saldırıya uğruyor, katlediliyor. Türkiye bu saydığım bölgeler gibi değilse bunu herkes Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçlu. Herkes Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu. Laik Demokratik Cumhuriyete hepimizin sahip çıkması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız