SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sizlerle İlgili Çalışma Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:52:11
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sağlık-Sen Malatya Şubesini ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, "Uzun zamandır dile getirdiğimiz sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, lisans tamamlama hakkı getirilmesi ve kurumlarda kreşlerin zorunlu tutulmasına yönelik talebimizin Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilmesi, sağlık çalışanlarını sevindirmiştir. Başbakan Erdoğan, söz konusu yıpranma payının 5 hizmet yılına karşılık bir yıl olacağı müjdesini vermiştir. Sağlık çalışanları bu hizmeti sunarken yıpranıyor, ancak yıpranma payı alamıyor. Bunu bir örnekle tanımlayacak olursak, bir kaza yerine sağlık çalışanı, jandarma, polis, itfaiye ve gazeteciler geliyor. Sağlık çalışanları dışında, bu saydığım bütün meslek gruplarının yıpranma payı var; 7/24 hizmet veren ve çalışanlarının yüzde 60’ndan fazlası bayan olan sağlık çalışanlarının yıpranma payı maalesef alamıyor. Sağlık çalışanları da, en az polisler, itfaiyeciler, gazeteciler kadar yıpranmaktadır. Sağlık çalışanlarına verilecek yıpranma payı, bir hakkın verilmesi kadar, bir mağduriyetin de giderilmesi anlamına gelmektedir. Özellikle bu yıpranma payının Sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde, yardımcı hizmetler sınıfı, genel idari sınıfı yardımcı sağlık, teknik hizmetler sınıfı ve sağlık sınıfı şeklinde çıkarılması en büyük hedefimizdir. Sağlık çalışanlarına yönelik bir diğer müjde ise, lisans tamamlama konusundadır. Sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından olan kreş konusundaki talebimize de olumlu yaklaşan Başbakanımız, mevcut tesislerle bundan sonra gerçekleşecek projelerde kreş bulunmasının mecburi hale getirileceğini söyledi. Bunların dışında en önemli konu ise hayati öneme sahip çalışanını emeklisini ilgilendiren ek ödemenin emekliliğe yansıtılması olayıdır" diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık ise, "Her şeyin başı sağlık ve bunun başında da sağlıkçılar var" dedi.

Sağlıkçıların isteklerini dinleyerek, gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Çalık, "Sağlık alanında çalışanlarımızın büyük çoğunluğu bayanlardan oluşuyor. Özellikle kadın istihdamının arttırılmasının gerektiği dönemde, kreş eksikliği kadının çalışmasının önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Dolayısıyla kreşlerin artırılması gerekiyor. Bunun yanında yıpranma paylarının mutlaka getirilmesi gerekiyor. Sağlık alanında gece gündüz çalışıp, yorulduğunuzu biliyoruz. Sizlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız