SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Skandal Örtbas mı Ediliyor?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:24:00
Skandal Örtbas mı Ediliyor?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İmar Müdürlüğü'nün makam ve diğer hizmetlerinde kullanılan otonun, Kurban Bayramı öncesinde Malatya'ya dönerken Erkenek yakınlarında geçirdiği kazayla ilgili ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı. Söz konusu aracın, belediyenin İmar Müdürlüğü ile diğer bazı birimlerindeki yöneticilerine "özel baklava" getirmek üzere gönderildiği ve baklava tepsileriyle dolu olarak Malatya'ya dönerken kaza geçirdiği belirtilirken, Malatya Belediyesi yönetiminin bu skandalı, İmar Müdürlüğü'ndeki bir kişinin üzerine yıkıp, onu da "öylesine" bir disiplin cezasıyla geçiştirerek kapatmak istediği öne sürüldü.

ÇAKIR'IN HABERİ YOKTU!.

İmar Müdürlüğü'nün hizmetlerinde kullanılan otonun, Kurban Bayramı öncesinde Erkenek yakınlarında esrarengiz bir kaza geçirdiği, ancak bu aracın yasadışı bir şekilde ve "keyfi" olarak gönderilmesi nedeniyle kazanın gizli tutulduğu bilgileri ER TV'ye ulaşmış, söz konusu televizyon kuruluşu, geçtiğimiz günlerde kazayı haberleştirerek kamuoyuna duyurmuştu. Televizyon muhabirleri, hasarlı aracı tamir için bekletildiği servisin oto parkında görüntülemişler, hasarlı aracın tavanındaki baklava şırasının yoğunluğu da dikkat çekmişti.

malatyahaber.com'un da, ER TV'nin haberinden hareketle 26 Ekim günü "Bu Araç Ne İçin Gitmişti?", 30 Ekim günü de "Baklava Servisi miydi?!" başlıklarıyla okurlarına duyurduğu haberde, bu kazaya dikkat çekilmişti. Haberde, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da kazadan haberdar olmadığı bilgisine de yer verilmişti.

BAKLAVA YÜKLÜYMÜŞ!.

Bu kazaya ilişkin haberlerin kamuoyuna yansımasının ardından, olayla ilgili ilginç detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Söz konusu aracın, Kurban Bayramı öncesinde "özel bir iş için" Gaziantep'e gönderildiği ve dönüşte kaza yapınca hasar gördüğü, sürücüsünün de hafif yaralandığı, bunun üzerine "uydurma bir görevlendirme" işlemi yapıldığı yolundaki haberlerin ardından, otonun Gaziantep'ten değil Kahramanmaraş'tan dönerken kaza geçirdiği bilgisi malatyahaber.com'a ulaştı.

Aracın, İmar Müdürlüğü yöneticileri tarafından, bayram için ünlü bir pastaneden baklava almak üzere Kahramanmaraş'a gönderildiği, 15 tepsiye yakın baklavayı taşırken dönüşte Erkenek yakınlarında takla attığı, başta söz konusu dairedekiler olmak üzere belediyedeki bazı görevlilere getirilmekte olan baklavaların da böylece "ziyan" olduğu öğrenildi.

ÖRTBAS GİRİŞİMLERİ..

Aracın kaza geçirmesinin ve iddiaya göre resmi görevlendirme işleminin uydurulmasından bir süre sonra, kazanın kamuoyuna basın tarafından duyurulmasının ardından, sorumlular hakkında Malatya Belediyesi'nce idari işlem yapılması ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması gerekirken, bir görevlinin sorumlu tutulup, küçük bir idari cezayla geçiştirilmesi ve olayın örtbas edilmesi yolunda çaba gösterildiği öne sürülüyor. 

Olaydan sadece, müdürlükte görevli ve Kahramanmaraşlı olduğu öğrenilen H.T.'nin sorumlu gösterileceği, bu kişiye verilecek "uyarı" veya "kınama" cezasıyla işin kapatılacağı, diğer sorumluların da "yakayı sıyıracakları", skandalın böylece örtbas edileceği iddialar arasında.

FOTOĞRAFLAR: Kaza yapan oto ve günlerce sonra görüntülenmesine rağmen tavandaki "baklava şırası" izleri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız