SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ŞKÖ Almanya'ya Hazırlanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:33:55
ŞKÖ Almanya'ya Hazırlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2012 Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri çerçevesinde kabul edilen; “İŞ GÜVENLİĞİNİN İŞLETMELERDE UYGULANMASI” Adlı projesi ile Almanya’nın Ludwighafen - Mannheim kentine gitmeye hazırlanıyor.

Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin projesi,  Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları Türk Ulusal Ajansı Tarafından 2261 LDV genel proje başvurusundan; desteklemeye değer 140 proje içerisinde yer aldı.

Temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrencilerin (IVT) katıldığı ülkelerarası staj ve çalışma ziyareti olarak adlandırılabilecek hareketlilik faaliyetine; Raylı Sistemler, Motorlu Araçlar, Metal, Makine, Elektrik-Elektronik ve Bilişim teknolojileri alanlarından toplam 24 öğrenci katılacak. Katılımcı öğrencilerin belirlenmesi amacıyla okulun proje komisyonu tarafından 8-9 Kasım 2012 tarihlerinde veli ve öğrenci bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Fikret Nurettin Kapudere;  Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının faaliyetleri ile Hayat Boyu Öğrenme Programı hakkında şu bilgileri verdi:

"Burada esas nokta, temel mesleki eğitim ve sürekli mesleki eğitimin Avrupa boyutunun güçlendirilmesi, kişilerin teori ve uygulama içeren faaliyetlerden, özellikle iş bağlantılı eğitimle deneyim kazanmaya teşvik edilmesi, dil becerilerinin, ülkelerarası bağlantıların, eğitmenler ve insan kaynakları yöneticileri için başarılı uygulamaların değişimlerinin geliştirilmesidir. Leonardo da Vinci AB'ye üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir programdır.

Bu program; ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaç edinmiştir. 

Projemiz aynı zamanda, 1999 yılından beri MANNHEIM şehri ile MALATYA şehrimizi gerçek anlamda kardeş şehir yapmak için yaklaşık 10 yıldan beri büyük bir çaba sarf eden “Avrupa MALATYALILAR SOSYAL VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ” (AMDF)’ nin faaliyetlerine bir destek niteliği taşımaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız