SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sky Türk TV'de ''Asbest''i Konuştular..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın eski belediye başkanları Münir Erkal ile Mehmet Yaşar Çerçi, Sky Türk Televizyonu'nda, Malatya'da içme suyu şebekesinin büyük bölümünün kanserojen madde olarak nitelendirilen "asbest"ten mamul borularla döşenmesi ile ilgili konuyu konuştular.

 

Sky Türk TV'nin Perşembe günkü 16.00 haber bülteninde, Milliyet Gazetesi'ne de manşet haber olan Malatya'nın içme suyu şebeke borularının yüzde 65'ini ACB (Asbest Çimentolu Boru)'nin oluşturduğu yolundaki haber ele alındı.

 

Malatya'nın 1989- 1999 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı görevini yapan ve halen AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu başkanı olan Münir Erkal, haber programına stüdyo konuğu olurken, 1999- 2004 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Yaşar Çerçi ise telefonla bağlandı.

 

İçme suyu şebekesinin yüzde 95'inin belediye başkanlığı görevi döneminde tamamlandığı belirtilen eski belediye başkanı Erkal'ın, asbestli boruların sağlığa zararının net olarak ortaya konmadığı, bu konudaki tartışmaların "siyasi" olduğu yolunda iddialarda bulunduğu, telefonla katılan Çerçi'nin ise asbestin zararının, AKP hükümeti döneminde çıkarılan yönetmelikte de yer aldığını, ayrıca Avrupa Birliği'nin de asbest kullanımını yasakladığını söylediği öğrenildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız