SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SMA'lı Mehmethan'a Sıcak Yuva

0
Güncellendi - 2017-11-02 03:26:43
SMA'lı Mehmethan'a Sıcak Yuva
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da henüz 5 aylıkken SMA Tip 2 hastalığı tanısı konulan ve annesi Ayşe Bahçalı'nın hayata bağlamaya çalıştığı 10 yaşındaki Mehmethan Bahçalı, Valilik tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla yeni yuvasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle tek odalı evde 10 yaşındaki oğlu Mehmethan ile yaşayan Ayşe Bahçalı, sosyal medya hesabından oğlunun durumuna ilişkin bir yıl önce paylaşımlarda bulundu.

Bahçalı, daha sonra Malatya Valiliğine başvuru yaparak, oğlu için yardım kampanyası başlatılmasını talep etti. Valiliğin yaklaşık 5 ay önce başlattığı yardım kampanyası kapsamında aileye ev alındı.

Konuşma yetisini kaybeden oğlunun yeniden "Anne" diye sesleneceği günün hayaliyle yaşayan ve hayatını evladına adayan Ayşe Bahçalı ve Mehmethan Bahçalı, yardım kampanyası ile sıcak yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ayşe Bahçalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım kampanyasıyla alınan evlerinde oğluna daha iyi şartlarda bakacağını söyledi.

Evladının solunum yetmezliği çektiğini, daha önceki evi küçük olduğu için çamaşırları içeride kuruttuğunu ve pişirdiği yemeklerin kokusunun oğlunu rahatsız ettiğini anlatan Bahçalı, "Artık oğlumun ayrı odası var. Oğluma daha iyi şartlarda bakacağım." dedi.

- "Kış aylarını hastanelerde geçiriyorduk"

Anne Bahçalı, yardım kampanyasına katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür ederek, "Eski evimizde ısınma problemi vardı, soğuk olduğu için de Mehmethan hep hasta oluyordu. Kış aylarını hastanelerde geçiriyorduk. Yeni evimiz doğalgazlı, Mehmethan'a göre ısısını ayarladık." diye konuştu.

- "Oğlum artık daha rahat"

Oğlunu sıkılmaması için üç saatte bir evin farklı odasına götürdüğünü anlatan Bahçalı, şunları dile getirdi:

"Evde yemek yaptığım zaman artık kokusu oğlumu rahatsız etmiyor. Artık oğlumun yanında çamaşırlarımı kurutmuyorum. Ona daha temiz ortamda bakabildiğim için Allah'a çok şükür. Devletimizden Allah razı olsun, hastalarına sahip çıkıyor. Çok zor durumdaydık, devletimiz arkamızda olduğu için oğlumu daha iyi bir eve taşıyabildik. Devletimiz SMA Tip 1 hastalarının ilaçlarını vermeye başladı. Tüm SMA çocuklarının annesi olarak SMA Tip 2 ve Tip 3'lere de o ilaç getirtilsin. Hepsi bizim yavrumuz."

Bahçalı, evdeki eşyaların çoğunun hayırseverler tarafından bağışlandığına işaret ederek, yardımda bulunanlara minnettar olduklarını sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyasever (6 yıl önce)
    çok şükür bir yuvaya kavuşmuşlar allah emeği geçenlerden razı olsun allah yardımcısı olsun ablamızın ve kardeşimizin
    0
    0
    Yanıtla