SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"SML Acil İhtiyaç"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:06:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yeni bir sağlık meslek lisesi açılırken, 2 sağlık meslek lisesinin daha açılması için girişimler başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya merkez 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi, Darende ve Yeşilyurt Liseleri’nin sağlık meslek lisesine dönüştürülmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduklarını belirterek, “20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi’ne olur verildi. Darende ve Yeşilyurt ilçe nüfusunun ise 30 binin altında olması nedeniyle kabul edilmedi” dedi.

Konuyla ilgili olarak AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile Öznur Çalık’ın Bakanlık nezdinde girişimlerinin sürdürüldüğü bildirildi. 30 Mart 2014 seçimiyle birlikte büyükşehir olacak Malatya’nın acil olarak sağlık meslek liselerine ihtiyaç olduğu, Malatya’da birçok şehre nazaran özel hastanelerin fazla olduğu, bu alandaki personel açığının kapatılması için talep edilen sağlık meslek liselerinin açılmasına olur verilmesi istendi.

Malatya’da 2 sağlık meslek lisesi bulunuyor. Malatya’daki sağlık meslek lisesi açığını gören özel sektör ise birkaç özel sağlık meslek lisesi açılması için kolları sıvadı.

Konuyla ilgili görüş belirten bir vatandaş, “Devlet lisesi dururken, para ödeyip niye çocuğumuzu özel okula gönderelim. 10-15 yıl önce Malatya’da 6 sağlık meslek lisesi varken, 2’ye düşürülmesi, ilgililerin ihmalidir. Malatya’nın nüfusunun çok altında olan komşu illerde devlet sağlık meslek liseleri daha fazla. İlgili ve yetkililer üzerine düşeni yapıp, talep edilen sağlık meslek liselerinin açılmasını sağlamalıdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız