SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SMMMO Gecesinde Komşu Rüzgarı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'nın kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen hafta sonundaki gecede, Elazığ Musiki Cemiyeti Türk Halk Müziği Kürsübaşı Topluluğu'nun konser verirken, bu vesile iki komşu il arasında dostluk bağlarını güçlendirmeye yönelik mesajlar geldi.

Reyyan Düğün Salonu'ndaki geceye; Malatya SMMMO Başkan ve yöneticileri, üyeleri ile Elazığ SMMMO Başkanı Zeki Fendoğlu, Bursa SMMMO yöneticileri de katıldılar.

Malatya SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş; Odanın kuruluş sürecini ve yönetimde olduğu 4 yıllık çalışmaları anlattıktan sonra “Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için biz bize düzenlediğimiz gecede bizleri yalnız bırakmayan ve Elazığ SMMOB başkanıma ve Bursa SMMMOB yönetimine teşekkür ediyorum. Aramızda Elazığ Musiki cemiyetinin Türk Halk Müziğinin değerli üyeleri de bizlere başta Elazığ yöresi olmak üzere yurdumuzun çeşitli yörelerinden türküler seslendirecekler.” dedi.

Konser öncesinde Oda yönetiminde iki dönem başarılı çalışmalar yapan ve daha sonra kendi istekleri ile ayrılan üyelere teşekkür plaketi ile Vergi haftası nedeni ile düzenlenen Futbol Turnuvasında 2. olan takım üyelerine kupaları verildi.

Musiki Cemiyeti Halk müziği koro şefi Ahmet Feti konser öncesi yaptığı konuşmada Elazığ Malatya arasında süren kardeşliğin önemine değindi ve geçtiğimiz hafta Malatya Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) öncülüğünde gerçekleştirilen Elazığ ziyaretinin kent olumlu hava yarattığını belirtti.

MAKSAD Başkanı Yaşar Karaaslan da yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz hafta sonu Malatya ekibi olarak Elazığ’a yaptığımız ziyaret bizleri oldukça duygulandırdı. Aynı duyguları Elazığ’da da gördük. Bu duyguların iki kent arasında karşılıklı olduğunu gördük. Bu nedenle Derneğimiz tarafından İki kardeş ilin duygularını yansıtan Elazığ’lı şair Berika Küçük hanımın Malatya için, şair Işıl Çırak’ında Elazığ için yazdıkları “SEN ve BEN” ile TERSLALE” şiirlerini sizlere dinletmek istedik" dedi.

Şiirleri Beydağı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hannan Bilir okuduktan sonra konsere geçildi.

Geçtiğimiz yıllardaki kuruluş gecelerinde Malatya ve Şanlıurfa ekiplerinin konser verdiği SMMMO'nun bu yılki gece konuğu Elazığ Musiki Cemiyeti tarafından icra edilen türkü ziyafeti ile eğlence son buldu.

ELAZIĞ- MALATYA ŞİİRLERİ..
Elazığ ve Malatya’lının duygularını kaleme alan Şairlerin şiirleri ise, Elazığ’lı şair Berat Küçük’ün şiiri;
SEN VE BEN
Köprüler var aramızda
Bir ayak sen biri de ben
Fırat açmış kollarını
Bir yanı sen biri de ben

Kayısılar çiçek açanda
Güzel kokular saçanda
Kuşlar yol olup uçanda
Bir yolu sen biri de ben

Biz sizden gelip geçeriz
Gurbette hemşerim deriz
Aynı sofralardan yeriz
Tadında sen tuzunda ben
Yeşili sen alında ben

Fırat nenni söyler akar
Hazar yücelerden bakar
Elvan elvan güller kokar
Yeşili sen alında ben

Benzetirler ikimizi
Severiz birbirimizi
Gösterelim sevgimizi
Gardaşı sen gakkoşu ben

Evliyalar yatağımız
Aynı çadır otağımız
Kahramanlık destanımız
Battal’ı sen Balağ’ı ben

Tarih üzre yaşımız bir
Toprağımız taşımız bir
Sofralarda aşımız bir
Yarması sen bulguru ben

Evliyalar yatağımız
Aynı çadır otağımız
Kahramanlık destanımız
Battal’ı sen Balağ’ı ben

Malatyalı şair Işıl Çırak’ın şiiri ise;
TERS LALE
Harput’ta Ulucami
Mimarisi bir başka
Konukların acemi
Vakit yeter mi aşka

Dut ağacı secdeye
Eğmiş yüce başını
Dönde bak minareye
Bekliyor sırasını

Harput’ta muhtar olsam
Arap baba kızar mı
Kapında derviş olsam
İşittiğim azar mı

Harput kalesinden bak
İşte aşağı şehir
Burca dikili bayrak
Fırat akışlı nehir

Çedene kahvesini
İçmek dostun elinden
Sormak yar cilvesini
Eski Harput evinden

Artuk’ludan yadigar
Mansurbaba türbesi
Orciğin tadındadır
Hazar’ın mesiresi

Sivrice’deki deprem
Doğanyol’u da sarsar
Bağlar içinde irem
Yüreğimdeki sansar

Elazığ’da kaybolmak
Günlerden cumartesi
Yazgım ilkyazla solmak
Çilek kokar ötesi

Musiki cemiyeti
Hayran bıraktı bizi
Şener beyin gayreti
Fethetti kalbimizi

Bizler özledik sizi
Kernek’ten kucak açtık
Hasret çelengimizi
Ters laleyle donattık

Elaziz gibi aziz
Şiirimde her dize
Kardeşliğimiz leziz
Cehalet gelsin dize

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız