SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SMMMO'dan Mükelleflere

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)yönetimi, vergi mükelleflerini içerisinde bulunduğumuz günlerde yapmaları ve dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyardı.

Odanın, yerel gazetelerde ilan olarak da yayınlattığı uyarılar şöyle:

"Değerli Vergi Mükellefleri, içinde bulunduğumuz bugünlerde bir yılı geride bırakırken yeni bir yıla başlayacağız. Maliye Bakanlığı 2008 yılını Kayıt dışı mücadele yılı olarak değerlendirmektedir. Vergisel işlemlerin yerine getirilmesinde her vergi mükellefine önemli görevler düşmektedir. Mali idare ile vatandaş arasında köprü görevini üstlenen bizler yaptığımız işin sorumluluğu ile sizleri bilgilendirmeyi bir görev kabul ediyoruz.

• MUHASEBECİNİZİN RUHSATI VAR MI ?
Ülkemizde 3568 sayılı yasa ile Serbest muhasebeci, Serbest muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali müşavirler bu ruhsatı almaya hak kazanırlar.

• MUHASEBECİNİZLE SÖZLEŞME YAPTINIZ MI?
Vergi Mükelleflerinin Vergi Usul Kanunu ve SSK kanununa göre vermesi gereken beyannameleri için 3568 sayılı yasa göre Yetki almış SM, SMMM ve YMM ile sözleşme yapmaları gerekmektedir.

• VERGİLERİNİZİ VE DİĞER ÖDEMELERİNİZİ BANKA KANALI İLE YAPMANIZ GEREKİR.
3568 Sayılı yasa gereği Vergi, SSK ve benzeri ödemelerinin Muhasebecilerce değil Vergi Mükellefi tarafından bizzat yapılması ve takip edilmesi gerekir.

Güçlü Bir Türkiye Sağlıklı Bir Ekonomi İle Mümkündür

Bunun İçin,
• Kayıtdışı Ekonomi İle Mücadele
• Kayıtdışı İstihdam İle Mücadele
• Gelir Dağılımında Sosyal Adalet
• Tüketim Toplumu Değil Üretim Toplumu
• Dolaylı Vergi Değil Kazandığın Kadar Vergi
• Harcama Yapıyorsam Belgemi Almalıyım
• Vergi Kalkınmanın Temelidir

Öncelikli Hedeflerimizdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız