SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SMS'li Burs Sistemi

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) tarafından yapılan açıklamada, Malatya Eğitim Bursu Platformu'nca SMS ile burs verme kampanyasının başlatıldığı duyuruldu. 
 
Bu eğitim yılında yaklaşık 4 bin öğrenciye burs verilmesinin hedeflendiğinin belirtildiği yazılı açıklamada, "Eğitim gönüllüleri, cep telefonlarına 6944 yazıp istedikleri GSM operatörüne mesaj atarak burs verebilecek. Kurulan sistem sayesinde, artık herkes öğrencilerin burs hayaline bir SMS uzakta. Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun yaptığı araştırmaya göre, bu yıl, 12 bin ihtiyaç sahibi Malatyalı üniversite öğrencisinin burs talebiyle başvuru yapması bekleniyor. Şu ana kadar burs için başvuru yapan öğrenci sayısı ise 6 bin 896. Bu öğrencilerden 4 binine burs verilmesi hedefleniyor. Ancak yapılacak bağışların miktarı oranınca, hedef daha da artacak. Burs verecek kesimlerin tabana da yayılması planlanırken, şimdi daha çok eğitim gönüllüsü burs verme imkanına kavuştu. Cep telefonuna 6944 yasıp SMS gönderen herkes, ihtiyaç sahibi bir öğrencinin elinden tutmuş olacak. SMS sayısı ne kadar fazla olursa, burs imkanına kavuşan öğrenci sayısı da o oranda artacak " denildi.
 
SEÇİM YAPILABİLECEK
 
SMS ile burs vermek isteyenlerin istediği köy, belde  ya da ilçeden öğrenciye burs verebilmesine imkan sağlayan sistemde, bunun için mesj bölümüne istenilen yer isminin yazılması yeterli olabilecek. Örneğin, Yeşilyurt yazılıp 6944'e SMS gönderildiğinde burs Yeşilyurt'daki bir öğrenciye verilecek.
 
Herhangi bir yer isminin yazılmadığı zaman bursun merkeze gideceğinin belirtildiği açıklamada daha şunlara yer verildi; "Projeye her kesimin katılabilmesi amaçlanıyor. Mahalle esnafı, bir öğretmen, kuyumcu, işadamı ya da gün düzenleyen bir kadın burs bu proje sayesinde burs verebilecek. Son derece güvenilir bir sistem üzerinden, bağışladıkları her kuruş, öğrenciye ayniyle aktarılacak. Bağışçı ile öğrenci arasında hiç kimse olmayacak. Bağışçı, öğrencisini seçtiği gibi bursunu da doğrudan öğrencinin hesabına ödeyecek. Proje sayesinde; eğitim gönüllüleri, burs verecekleri öğrencileri bizzat kendileri seçebiliyor. 2011 - 2012 eğitim-öğretim döneminde yıllık burs miktarı 1.200 TL. Gönüllüler; öğrenciyi kendi ilçesinden, köyünden veya mahallesinden seçebiliyor. Ya da sistem üzerinden kendilerine bildirilen isimlere burs verebiliyor. Bu arada öğrencinin gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığını incelemenize gerek yok. Eğitim gönüllüleri bunun için zaman kaybetmeyecek. Mülki ve mahalli idarelerle de yürütülen işbirliği sayesinde, öğrencilerin verdiği bilgiler ve ailevi imkanlar araştırılıp, puanlandıktan sonra www.malatyaeğitimbursu.com adresinde yayınlanıyor". 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız