SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SODES Fuarı Sona Erdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:59:28
SODES Fuarı Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da, otuz ilin katılımıyla gerçekleştirilen 2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı sona erdi. Etkinliklerin son gününde Malatya Belediyesi fuar alanında kapanış töreni düzenlendi. Kapanış törenine Vali Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlyas Çelikoğlu, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı ve ESOB Başkanı Şevket Keskin’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kapanış töreninde bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, 30 ilden gelen ve SODES Projesinde çalışıp projeye emek verenlerin Malatya’da yüreklerini paylaştıklarını söyledi.

Şahin, Malatya’da 3 gün boyunca önemli kazanımlar elde edildiğine işaret ederek şöyle konuştu: “Malatya 3 gün farklı bir şey yaşadı. Üç gün bir arada bir şeyler paylaştı. Belki burada gördüklerimizi profesyonel bir fuar yanında çok küçük kalıyor ama aslında tamda büyüklüğü amatörlüğünde sanıyorum. 30 il, 30 ilde SODES projesinde çalışanlar, emek verenler Malatya’da 3 gün boyunca tek yürek oldular, bir arada oldular, birçok şeyi paylaştılar; tecrübe ve bilgi birikimlerini, en önemlisi de yüreklerini paylaştılar. Bence en büyük katkı ve en büyük kazançta bu yürek paylaşımı oldu” 

SODES’in toplumsal değişim ve dönüşüme de vesile olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Biz, millet olarak hayallerimizi hep hayat şeklinde yaşayıp geldik. Hep komşuyla birlikte, arkadaşla birlikte, dost ile akrabayla birlikte olmanın erdemine inandık ve öyle yaşaya geldik. Ve belki bugün SODES, bize bu yitiğimizi tekrar hatırlatıyor. Ve bu alışkanlığımızı bize tekrar kazandırıyor. SODES bu anlamıyla da bir toplumsal değişime, dönüşüme veya dirilişe vesile oluyor. Belki en büyük ve en önemli fonksiyonu budur.”

Şahin, SODES’in iyi değerlendirilmesi gerektiğinin de altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz yönetenler ve idareciler olarak sadece toplumun yolunu, elektriğini, suyu gibi bir takım imkanları sunmamız tek başına görevimiz değil ama bunun üstünde yaşayan insanların ruh ve duygu dünyasını da beslemek, onlarında ihtiyaçlarını karşılayabilecek imkanları sağlamak bizim görevimizdir. İşte SODES belki böyle bir imkanı sağlaması bakımından çok çok önemli oldu. İnsanların, bir takım imkanlar sunulduktan sonra kendiliğinden başarmayı, birlikte çalışmayı, bir arada olmayı ve bunu sürdürebilmeyi temellendirdiği için önemli. Ben bu yönüyle inşallah SODES gibi projelerin artarak devam edeceğini ve buna sivil toplum kuruluşlarının çok daha fazla katkıda bulunacağını temenni ederek, buna inanıyorum. Buna devam edelim. Özellikle vatandaşlarımız kendilerine sağlanan bu imkanları iyi kullanmaya çalışsınlar. Ve biz görüyoruz ki, bu projelerle kimse kendine çalışmıyor, başkasına faydalı olmayı amaçlıyor ve faydalı oluyor.” 

SODES İl Koordinatörü Vali Yardımcısı Şükrü Özcan ise, SODES ile geçirdikleri 2,5 yıllık sürecin kendisine çok şey öğrettiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından 2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarına katılan illere ve fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız